Ahoj, je mi 36 let a za poslední roky na mateřské se mi začaly objevovat vrásky v obličeji čim dál tím více. Ano, vím, že pomáhá pravidelná hydratace obličeje, dostatek tekutin i spánku, ale přiznám se, že pravidelný spánek s nespavým dítětem je nereálné, pravidelné líčení či odlíčení taky ne vždy zvládám, snad jen ty tekutiny. Proto bych se chtěla zeptat, zda máte nějaké zkušenosti z krémy či přípravky, které zabírají, přemýšlela jsem už i nad nějakou odbornou pomocí např. vyplnění kyselinou hyaluronovou. Jaké z tím máte prosím zkušenosti. Předem děkuji. Iva
@klea81 máš vyzkoušené? Kolik to zabere času?
@serafinovicova minutu denně? 😉Kup si retinol a vit C, obojí vrásky zlepší. Ale nepoužívat dohromady v jeden den. Např Balea z DM má noční sérum retinol a kys. hyaluronova. Vrásky na čele mám tak o 70% mělčí.
Asi bych se teda nelíčila, když se večer nezvládnu odlíčit. Chtělo by to večer smýt z pleti nečistoty a důkladně ji namazat, ať může regenerovat.
@serafinovicova Poradit a pomoci může i kosmeticka, určí typ pleti a doporučí přípravky, někdy prodávají své výrobky. Večer 100% odlicit pleť, ráno taky čistit. Přes den stačí krém a opalovak, jinak sérum, krém, oční krém ráno i večer. A bezvadně jsou pleťové masky hydratační plátýnkove.
Já teda k těm vráskám...
je mi o pár let víc než tobě a docela mi pomohlo dřív ještě tak před těmi deseti lety doplnit vitamíny, minerály - přípravek biotin - od dr.maxe lékárny
potom strava a pitný režim, to udělá fakt hodně, je to cesta na dýl, ale zase tě nabije po všech stránkách, srovnat si to, dostat se do pohody, protože stres - drtič všeho možnýho a spouštěč všeho špatnýho, má vliv na pleť taky podstatný
a kvalitní krémy, nebo séra, co ti vyhovuje
já třeba na své pleti mnoho výrobků nesnesu, a z těch málo jsou sice za hodně, ale fungují mi
kosmetický zákrok beru až jako poslední možnost, přičemž si říkám, čím později, tím líp, jak si jednou necháš "hrábnout" do pleti, budeš to muset absolvovat opakovaně, něco jako dieta 😀 aby nenastal jojo efekt nebo něco horšího.
No, a já se vůbec nemaluju, přijde mi to jako ztráta času 😀
jediný co jsem si dopřávala bylo barvení řas, když jsem chodila na kosmetiku
takže...všechno podstatný víš, myslím tím spánek, hydratace pleti vnitřní i zvenku, tak ať se ti to podaří a jsi spokojená 🙂
Obličejovou jógu doporucim. Já sama mám rituály, rano cvičím 5 minutovku, večer také. Jinak 3x týdne půl hodiny a je to znát. Z krému používám kosmetiku s kozí syrovátkou, celou řadu a jsem spokojená
Oblicejova jóga