Holky, jaký je pro vás ideální kabátek na podzim? Dokud je teplo, je to skoro jedno, člověk nahodí lehký kardigan, později trenčkot. Ale jakmile začne být chladno a do zimy daleko, co vám přijde jako nejpraktičtější ohoz?
Než vytáhnu zimní,tak nosím softshell bundu a koženou bundu.
Na podzim jedině kabátek ze zimního softshellu, neproprší, neprofoukne. V kůži je zima a je těžká, koženka nevydrží a popraská.
Strašně se mi líbí kabáty (nebo parky, moc se v těch názvech neorientuju 😀) od Woox
@sirinfirst hm, jenže všude čtu, že spoustě lidem nesedí...
@2veverka vážně? To jsem netušila, kamarádka má a sedí pěkně, tak má asi štěstí, já si ho chci koupit po RD, až budu chodit taky jinam než na hřiště 😀
@sirinfirst Já ti nechci kazit radost, ale v diskusi jsem to četla už několikrát.
Já, protože ráda, tedy pokud mi to tedy čas dovolí, šiji, tak si jak kostýmy, tak i kabáty či halenky ráda šiji sama. Moje sestra je návrhářka a v mládí jsem od ní lecos pochytila, takže to celkem bez problému zvládnu. Střihy si dělám sama a módní styly čerpám z internetu. Pak už jen stačí vybrat vhodnou látku a dám se do toho. Nejraději mám poslední dobou kabáty z vařené vlny, kterou kupuji od Eratex.cz, kde je velký výběr látek a dobré ceny. Tam si vždy vyberu a pokud si nejsem jista výběrem, tak zavolám a paní ve skladě mi poradí.
Záleží hodně od stylu. Pokud sháníš něco spíš ležérního, ale šik... fajn tip jsou třeba prošívané lehčí kabátky, letos je v obchodech těch typů hodně, vypasované, oversize, různé barvy, dají se najít i takové, co se hodí k šatům na běhání přes den, nemusí se nosit pouze s džíny ... jsem docela ráda, že se teď dají sehnat i delší kabátky, protože v minulosti všude jen krátké prošívané a spíš takové sportovní kabáty do zimy... nebo pak nějaké ležérní kabáty, dost fičí béžové, krémové, nebo také kostky, barvičky... miluju barvy, proto je letos fakt uvítám... já jsem si třeba teď o víkendu koupila ten barevný kabátek s kohoutí stopou Mohito, nosím hodně černou, hodí se k němu také ta růžová, oranžová... úpřimně na modelce se mi nelíbí, ale já jsem tmavá se světlou pletí a jde mi prostě víc. :D sofstelky jsou někdy hezké, ale nosím pouze do přírody...
@2veverka Souhlasim, Woox mi absolutne nesedl. Mam celkem bezproblemovou postavu velikosti 40 a kabat mi byl maly pres prsa, pritom je mam umerna sve postave (obvod 97).
Ja si nedavno koupila khaki parku od Ragwear, ktera je moc pekna, prakticka a je v ni dobre. A vcera jsem si koupila prosivany kabatek v Mohitu. Uvazovala jsem o tenkem perovem kabatu ve Spencerovi, ale byl nad muj cenovy limit (2600 tusim). Nesnesu kratke bundy v delce po zadek, priserne v tom mrznu.
Malem bych zapomnela zminit bezovy trenchcoat a dlouhou prosivanou vestu, ty nosim taky casto.
Holky, děkuju moc za všechny reakce! Pár dnů jsem byla mimo domov a nezbylo, než na cestu vzít elegantní červený kabátek! Vaše náměty si ještě projdu.
softshell kabát, např. od Atom rat, šijeme srdcem, ....