Ideální kabátek na podzim. Co vám příjde jako nejpraktičtější?

2veverka
5. zář 2022

Holky, jaký je pro vás ideální kabátek na podzim? Dokud je teplo, je to skoro jedno, člověk nahodí lehký kardigan, později trenčkot. Ale jakmile začne být chladno a do zimy daleko, co vám přijde jako nejpraktičtější ohoz?

sciam
5. zář 2022

softshell kabát, např. od Atom rat, šijeme srdcem, ....

andelka
5. zář 2022

Než vytáhnu zimní,tak nosím softshell bundu a koženou bundu.

2veverka
autor
5. zář 2022

@sciam
@andelka Holky, já právě softshell moc nemusím, přijde mi to takové umělé. Možná nějakou stylovou parku? Ještě mám slabší elegantní kabát, ale ten taky není na všechny příležitosti..

vladienka
5. zář 2022

@2veverka mam svoju oblubenu tenucku bomberku 👍🏻 Ked je zimsie tak kozeny krivak

1pomnenka
5. zář 2022

Na podzim jedině kabátek ze zimního softshellu, neproprší, neprofoukne. V kůži je zima a je těžká, koženka nevydrží a popraská.

andelka
5. zář 2022

@1pomnenka já mám koženou bundu podšitou, je v ní teplo. Ale těžší je.
Ještě mám takový béžový kabátek, semišovy.

2veverka
autor
5. zář 2022

@andelka A prosím tě, ten semišový máš od jaké značky? Mně se ty roztomilé kabátky moc líbí...

andelka
5. zář 2022

@2veverka to je nějaká úplně neznámá značka asi. Dostala jsem ho od kamarádky už před pár lety.

sirinfirst
5. zář 2022

Strašně se mi líbí kabáty (nebo parky, moc se v těch názvech neorientuju 😀) od Woox

2veverka
autor
5. zář 2022

@sirinfirst hm, jenže všude čtu, že spoustě lidem nesedí...

sirinfirst
6. zář 2022

@2veverka vážně? To jsem netušila, kamarádka má a sedí pěkně, tak má asi štěstí, já si ho chci koupit po RD, až budu chodit taky jinam než na hřiště 😀

2veverka
autor
6. zář 2022

@sirinfirst Já ti nechci kazit radost, ale v diskusi jsem to četla už několikrát.

kamilanavara
6. zář 2022

Já, protože ráda, tedy pokud mi to tedy čas dovolí, šiji, tak si jak kostýmy, tak i kabáty či halenky ráda šiji sama. Moje sestra je návrhářka a v mládí jsem od ní lecos pochytila, takže to celkem bez problému zvládnu. Střihy si dělám sama a módní styly čerpám z internetu. Pak už jen stačí vybrat vhodnou látku a dám se do toho. Nejraději mám poslední dobou kabáty z vařené vlny, kterou kupuji od Eratex.cz, kde je velký výběr látek a dobré ceny. Tam si vždy vyberu a pokud si nejsem jista výběrem, tak zavolám a paní ve skladě mi poradí.

lucifux
6. zář 2022

@2veverka nosím bundičku od Wooxu. Fakt super bundička. Mám jí už skoro 6 let a je stále jako nová.

jilliann
21. zář 2022

Záleží hodně od stylu. Pokud sháníš něco spíš ležérního, ale šik... fajn tip jsou třeba prošívané lehčí kabátky, letos je v obchodech těch typů hodně, vypasované, oversize, různé barvy, dají se najít i takové, co se hodí k šatům na běhání přes den, nemusí se nosit pouze s džíny ... jsem docela ráda, že se teď dají sehnat i delší kabátky, protože v minulosti všude jen krátké prošívané a spíš takové sportovní kabáty do zimy... nebo pak nějaké ležérní kabáty, dost fičí béžové, krémové, nebo také kostky, barvičky... miluju barvy, proto je letos fakt uvítám... já jsem si třeba teď o víkendu koupila ten barevný kabátek s kohoutí stopou Mohito, nosím hodně černou, hodí se k němu také ta růžová, oranžová... úpřimně na modelce se mi nelíbí, ale já jsem tmavá se světlou pletí a jde mi prostě víc. :D sofstelky jsou někdy hezké, ale nosím pouze do přírody...

jilliann
21. zář 2022

Nebo pak i takové teddy kabátky, ale ne úplně tlusté. Já jsem si na podzim ještě objednala takový z cellbes, je teplý, ale lehčí, do -10 asi nebude, ale snad nebude ani tých -10. :D Letos ne...:D

martiniquest
21. zář 2022

@2veverka Souhlasim, Woox mi absolutne nesedl. Mam celkem bezproblemovou postavu velikosti 40 a kabat mi byl maly pres prsa, pritom je mam umerna sve postave (obvod 97).
Ja si nedavno koupila khaki parku od Ragwear, ktera je moc pekna, prakticka a je v ni dobre. A vcera jsem si koupila prosivany kabatek v Mohitu. Uvazovala jsem o tenkem perovem kabatu ve Spencerovi, ale byl nad muj cenovy limit (2600 tusim). Nesnesu kratke bundy v delce po zadek, priserne v tom mrznu.
Malem bych zapomnela zminit bezovy trenchcoat a dlouhou prosivanou vestu, ty nosim taky casto.

martiniquest
21. zář 2022

Tak toto je ma vybava, spolu s vyse vyfocenym kabatkem z Mohita.

2veverka
autor
25. zář 2022

Holky, děkuju moc za všechny reakce! Pár dnů jsem byla mimo domov a nezbylo, než na cestu vzít elegantní červený kabátek! Vaše náměty si ještě projdu.

2veverka
autor
25. zář 2022

@jilliann Děkuju moc. A odkud jsou ty delší prošívané kabáty, prosím Tě? Mě právě mrzelo, že ta krátká délka pod zadek mi zbytečně upozorňuje na boky, stehna atd.

2veverka
autor
25. zář 2022

@jilliann Díky. Mně se tento styl líbí, ale myslíš, že to cellbes vydrží?