Hydratační ponožky. Fungují?

sherryel
10. pro 2022

Chci se zeptat, opravdu to funguje ? Po druhém porodu ( dvojčat) ať dělám co chci, kůže na nohou mi praská téměř s každým krokem. Teď prostě na ty nohy trpím. Praskajici zhrublá kůže, kuří oka... Vyzkoušel už z vás někdo hydratační ponožky ? M celkově hodně suchou pokožku. Většinou v zimě se mi nohy krásně zahojili po letních měsících v sandálkách atd. Ale teď vůbec, nelepší se to a chci vyzkoušet . Děkuji za rady či recenze ...

evap1
10. pro 2022

@sherryel Zkuste Eucerin UreaRepair Plus, je to pěna na chodidla. Doporučila mi to pedikérka a je to super👍🏻👍🏻

kattyd
10. pro 2022

Me ty hydratacni ponozky pomohli tak na par dni a pak zas suche nohy. Zkusila jsem víc značek, a žádný zázrak. Šíleně mi praskaly paty, nic nepomáhalo. Cca před rokem mi pedikérka poradila že si nemám často rašplovat paty (dělala jsem to ob den ve sprše) ale jen cca 1x za měsíc aby pokožka stihla zregenerovat a hlavně každý večer pořádně mazat. Koupila jsem si měsíčkovou mast (bylo mi doporučeno buď měsíčková nebo nějaká s ureou) a večer poctivě mažu a normálně jsem rok nemusela na pedikúru, nohy pořád super a to jsem je mívala x let šíleně suché a praskavé.

emillyhk
10. pro 2022

@sherryel Pokud už to máš ve fázi, že zhrublá kůže praská, ponožky to nezachrání. Mě se osvědčilo namočit nohy do lavoru, potom obrousit, namazat pořádně Purelanem (na popraskané bradavky, zbyl mi), ponožky a spát. Mazat klidně dvakrát denně, dokud se nezahojí. Četnost obrušování je individuální, pro mě je ideální jednou týdně. Teď jsem to zanedbala, nějak nebyl čas a po třech týdnech mi právě taky praskla ta ztvrdlá kůže na patě.

zelenaesmolda
10. pro 2022

@sherryel
ja jsem si pred lety koupila nejake obyc asi za 30kc a byly uplne super.Nicmene bych doporucila nohy namocit,odrbat pemzou a pak na noc namazat vazelinou a oblect ponozku.Dopln taky vitamin B.