Ebelin vs. Tangle Teezer. Který kartáč vybrat?

7. říj 2024

Ahoj ženy, jdu s otázkou. Máte některá zkušenost s jedním z těchto kartáčů? Rozhoduji se, jestli jít po ceně nebo značce. 🙂
https://www.dm.cz/tangle-teezer-kartac-na-vlasy...
https://www.dm.cz/ebelin-kartac-na-rozcesavani-...
Vím, že jednu byl Teezer značka a měly ho všechny, tak nevím, jestli náhodou nešla kvalita dolů, jak to u mnohých produktů bývá. A u Ebelin mám strach, že se začne třepit (každá štětina jinam) a po chvíli ho budu moct vyhodit.
Předem děkuji. 🙂

nazka
7. říj 2024

Za mě Olivia garden, přešli jsme na něj z tangled teezer. Omrkni ho. S Ebelinem nemám zkušenosti

elesse
7. říj 2024

za mě fangle teezer. měla jsem kromě něj i napodobeninu, ebelin, action,... a jediný, který je dosud použitelný, je 15 let starý klasický tangle teezer. Teď mám asi tok i ten z odkazu a je ještě lepší, skvěle padne do ruky a na rozdíl od klasiky mi nepadá

autor
7. říj 2024

@nazka Chci objednat z DM. Ale děkuji.
@elesse Děkuji za zkušenost. 😊

ahyt
7. říj 2024

Ebelin neznam,tangle teezer ano.Ale o xxx procent je lepsi kartac z pravych kancich stetin,bez pridaneho silonu.Ten je top i na vlasy vnucky.Cesani je radost

holubinka
7. říj 2024

Tangle teezer je fajn, ale po mnoha letech používání jsem přešla na kartáč z kančích štětin (jen štětiny, žádné bodliny) a ten mi přijde ještě mnohem lepší.

jiss
8. říj 2024

@ahyt jen postřeh - vnučka má očividně kudrnaté vlasy a ty se kančák nemá používat - způsobuje právě ten frizz z fotky.

alubif
8. říj 2024

Kupuju klidně i obyčejné ala Tangle Teezer v drogeriích, funguji úplně stejně, některé mi přijdou i mnohem líp. Nesmi mit ale ty ,,štětiny " ostře uříznuté, musí být na konci hladce zakulacené a štětiny musí být měkčí. Mám dokonce takový skládací z actionu do kabelky za 25 (mám dlouhé husté vlasy, dcera dlouhé husté , kudrnaté na konci) a ten miluju ze všech nejvíc.

felis
8. říj 2024

Mám tento Ebelin z DM, doporučila mi ho kámoška. Vůbec netaha vlasy, krásně rozčeše a poměr cena výkon fakt super. Taky jsem toužila mít Tangle Teezer, pak jsem ho u jiné kamosky vyzkoušela a podle mě jen platíš za značku 🤷🏼‍♀️

holubinka
8. říj 2024

@jiss Co bych za to dala, kdyby něco takového uměl i s mými rovnými jemnými 😀

miryp
8. říj 2024

Za naši rodinu, kde jsou vlasy jemné a rovné a také jemné a kudrnaté, obě varianty se sklony k dredům, jen a pouze tento typ https://www.svetkadernictvi.cz/kartac-na-rozces... Pokud trváš na DM, vzala bych ten spirálový, co dávala felis

felis
8. říj 2024

@miryp jj, to je ten, o kterém mi kámoška říkala, že ho DM zkopirovalo, jak jsem dávala. Koukám, že je skoro stejný. Jsem s tím z DM maximálně spokojená 😊

autor
8. říj 2024

@felis @miryp Trvám na DM, ale nechci ten s těmi kuličkami na konci. Dřív či později začaly vždy odpadávat a vadí mi to. Měla jsem více různých s těmi kuličkami a dělají to všechny, ať ty levné nebo dražší.

miryp
8. říj 2024

No nevím, my ty hřebeny máme fakt dlouho a žádné kuličky z toho nepadají, protože vlasy hladce projíždí. Z těch dvou variant, co jsi uvedla, bych nešla do ebelin, měla jsem od nich tento hřeben jen v jiném provedení a ty hroty byly úplně k ničemu, byly moc měkké, tudíž místo aby vlasy rozčesaly, tak se ohnuly a sjely po vlasech.

ahyt
8. říj 2024

@jiss jejka,nema kudrnate,takhle ji dcera vyfotila, kdyz ji rozcesala copy.Jinak je ma rovny jako hrebiky.Ale tohle jsem nevedela.Jinak " kancak" ,komukoliv ho doporucejeme,je nadsenej.Ale asi je i vic takovejch kartacu😊

ahyt
8. říj 2024

@jiss a jeste,koukam na ty jeji vlasy a fakt vypadaji krepovate😪, predtim mi to nedoslo😪

felis
8. říj 2024

Mám ten Ebelin spiralovy od minulého léta a žádné kuličky napadají 🤷🏼‍♀️ češu se 2x denně

prejeta_zaba
8. říj 2024

Za mě kančí určitě ne - mastí a elektrizuje vlasy. Mám tu napodobeninu z Ebelin a jsem moc spokojená. S originálem zkušenost nemám.

autor
8. říj 2024

@felis Díky, ale už jsem k tomu skeptická. 😄

colik
10. říj 2024

@nazka který přesně od Olivia Garden? Nemáš naň prosím odkaz?

mecaira
23. říj 2024

Asi před rokem jsem koukala na nějaké video v angličtině o kartáčích na vlasy. Nejlépe tam vyšel Wet brush. Tangle teezer tam dostal neskutečnou bídu.
Wet brush jsem pořídila a už bych neměnila.

autor
23. říj 2024

@mecaira Hele, tohle je docela takový výstřel. Záleží jak moc nezávislý jsou. Takovým testům a srovnávačům už nevěřím. Když v Dtestu a tomu podobných může vyjít jako jedna z nejlepších pultíkových sedaček...🤷‍♀️
Chtěla jsem názor na ty dva uvedené nebo jiný z DM. Nakonec jsem koupila Teezer a jsem příjemně překvapena a je super. Uvidím při delším používání.

mecaira
23. říj 2024

On to byl nějaký profi kadeřník. Vždy rikal jako klady a zapory, pro ktere vlasy je to vhodné/nevhodné, cena/kvalita , co ten kartáč s těmi vlasy dělá atd. Bylo to prave hezky obsáhlé. Teezer jsem prave měla a presla na Wet, ale pokud jsi spoko , tak je to vv poho. Já právě spokojena nebyla