Ahoj,
máte někdo zkušenosti a rady co vám zabralo na akné po vysazení HA?Je mi 30,dítě ještě neplánujeme ale začala jsem trpět na křečové žíly a bylo mi doporučeno od cévního jí nebrat.Vysazení má samá pozitiva kromě jednoho-akné.Čelo,tváře,brada a pod krkem boláky.Nekouřím,po nahrazení krav.mléka sójovým se mi boláky zmenšily,úprava jídelníčku a pitný režim dodržuji a kosmetiku jsem začala používat z lékárny s termální vodou.Už nevím co jinýho s tím.Jsem samý pór a z čištění mám suchou pleť na které se začínají dělat první vrásky...ani bych se nedivila že je to z toho.Znovu HA brát nechci.Menses mám,přestali migréna a nohy bolí míň.
Jak se staráš o pleť?? Dvoufázové čištění, hydratační krém, noční sérum, jiné sérum? Pokud máš pleť suchou, je potřeba to vyřešit.. suchá pleť produkuje nadměrné množství mazu, který pak může ucpávat póry a je to nekonečný koloběh.. já jsem to měla podobně, vyřešila jsem si péči o pleť a jsem poprvé za život spokojená
Na kozni mi rekla ze novy pacienty nebere a ze se mi to casem srovna kdyz to mam po vysazeni...moc ochotna nebyla.😏 Pecivo jim porad,ze by zo zhorsovalo i to jsem nevedela. Mam cistici gel,tonikum,serum a krem a i nocni masku.La Roche Posay+Vichy+Urea (n.maska).
Já na to trpím také, co jsme vysadila HA, což bylo před 8 lety 😅 zajímavé, že před braním HA jsem na akné netrpěla vůbec 🤔.... nicméně já vím, že mě to nejvíc zhoršuje, když jím tzv. junk food - hodně cukru a tuků a málo zeleniny a ovoce 🙂 u tebe to dle popisu bude hlavně hormonálního původu a pokud si vysadila HA nedávno, tak se to ještě může srovnat, před HA si na akné netrpěla? Jinak jestli máš instagram, tak koukni na profil zenska.cyklicnost, kde se paní mimo jiné věnuje právě akné po HA 😉 a jako první pomoc doporučuji koloidní stříbro a každý ráno a večer na tampónek a otírat pleť 😉 to mě pomáhá hodně
U mě trvalo, asi rok než se to srovnalo, ze začátku to bylo peklo jako v pubertě, pak se to zlepšovalo. Zkoušela jsem, kde co a připadala si jak debil, že nic nefunguje a to jsem pleť čistila ráno a večer a hydratovala, mazala. V té době jsem navíc řešila i ekzém. Časem jsem zjistila, že mi nejvíc sedí večer používat oleje (arganový, olivový, mandlový...) Když jsem si poprvé namazala obličej olejem, tak ta pleť ho doslova vpila. Občas to prostřídám s nějakým nočním krémem.
Souhlasím s @dashyyy , že suchá pleť může paradoxně zhoršovat akné, suchá pleť produkuje víc mazu, aby se sama víc promazala.
Pozor na micelární vody, vygoogli si jaká můžou přinášet negativa.
Možná ti nesedí značka i když je z lékárny.
Na stažení pórů je dobrá uhlíková maska od Mary Kay. (Klidně i jinou značku, já tady nechci nic propagovat.)
Ideálně nešahat si do obličeje, protože na rukách jsou bakterie, tak si je roznášíš po obličeji a zhoršuje to akné.
Děkuju holky za rady a mrknu na to. 🙂 Já začala HA brát v 16ti a před ní jsem měla problémy s menses(3 měsíce nic) a akné jsem byla obsypaná i na zádech a hrudníku.Takže vysazení po tolika letech je šok pro tělo.Trochu mi padali i vlasy ale už je to dobré.Jinak micelarku nepouzivam,to neni dobra vec.Po tehle kosmetice se mi to pravě že zlepšilo,mám jí dva měsíce a předtím jsem to měla ještě horsi protoze me po vsem palil i oblicej ale po tehle kosmetice zmizelo zarudnuti.Zkusim se soustredit opravdu na ty hormony a vic ten jidelnicek.A na ig kouknu.Dekuju. 🙂
na IG doporučuji Kateřinu Routovou, její rady jsou fakt bomba, za mě TOP 🙂
me na bolaky pomohlo nejist pecivo, kombinace s cukrem mi tutove zajisti vzhled pubertaka... a taky mi hezky zabralo propolis natirat, je to maly zazrak.... pokud ale ti doma nic nezabira, vydala bych se na kozni.