Akné, pomoc! Máte nějakou zaručenou metodu, jak se toho zbavit? 🥹

barunkiss
26. čer 2024

Dobrý den,

Již par měsíců mě trapi dost akné, nejvíce v období ovulace a menstruace. Jenže než to stihnu vyléčit, začne cely proces nanovo. Nikdy jsme na to netrpěla, až teď po dětech. Je pravda, že poslední dobou docela ujizdim na sladkém, takže si jednou denně dám třeba kinder cokoladu. Ale snažím se zase nijak nepřejídat a jíst zdravě. Běhám, takže si říkám, jestli i ten pot nějak nedrázdi tu pokožku. Nicméně zkoušela jsem od bioderma a jejich nejakeho gelu který štípat jako prase, přes bylinkový krém na doporučení ségry, které to pomohlo, samozřejmě mi to nepomohlo. A teď zkouším od havlikovy apoteky “zázrak na akné” k tomu používám čisticí pěnu 2x denně od neutrogeny s kurkumou. Dočistím tonikem a 2x denně máznu tou mastí na akné. Jenže se to pořád tvoří dál a já jsem nešťastná. Uvažovala jsem nad kosmetikou, ale to jsou hrozný střely a nevím jestli to dlouhodobě pomůže.

Děkuji za každou radu !🤍
Krásný den🤗

urtica
26. čer 2024

Potýkám se s tím už hodně let a jediné, co se mi fakt osvědčilo, je moře..ideálně aspoň na 14 dní...

cherie24
26. čer 2024

@barunkiss já používám marocký jíl jako masku večer a potom Mixa krém na obličej Anti-Imperfection. Teď jsem si i pořídila růžovou vodu a moc krásně voní a osvěží po ránu. Vyzkoušela jsem toho mraky, i drahé krémy a vnitřní podpůrné preparáty, z těch mi bylo akorát zle. Ten pot by to určitě zhoršovat mohl. Tak možná víc omývat přes den a po umytí třeba tu květinovou vodu. Tam to dělám já, když se hodně zpotím. Voda pokožku vysušuje, ty květinové vody jí zas zpátky zvláční.

miryp
26. čer 2024

U mě to byl projev potravinové alergie, která se plně rozjela po druhém porodu - konkrétně na mléčné bílkoviny. Pomohla pouze dieta.

junomcgaff
26. čer 2024

Dermatologie

barunkiss
autor
26. čer 2024

Děkuji za odpovědi 😊. Jeste jsem dříve zjistila, že mi nedělaly dobre mléčné výrobky, takže kupuji jen bez laktozy a pleť se z 50% zlepšila, jenže né úplně tak, jak bych si představovala.

lv
26. čer 2024

Na akutní zaléčení je výborný Skinoren (že začátku to štípe). Jinak ta čokoláda je blbě no.

lauriak
26. čer 2024

Mne pomohol zinok

dashyyy
26. čer 2024

Jak dlouho používáš tu denní rutinu s tou pěnou apod.? Mně trvalo cca 4 měsíce, než se ta pleť pročistila a fakt musím striktně denně, ráno i večer.. jak zapomenu tak za dva dny pupínek a další týden to léčím tím čištěním.. nejvíc mi vyhovuje pěna a krémy od Lobey, SPF s ranním krémem je zázrak

sasanka88
26. čer 2024

Mi pomohla francouzska kosmetika La Roche Posay. Řada pro aknozni plet. Tonikun, krem a myci gel

molu18
26. čer 2024

Ahoj, měla jsem strašné akné, hlavně na bradě a okolí, takové hnusné bíle pustulky..dělala jsem všechno možné, nic nepomohlo, ani diety, chemický peeling, speciální kosmetika na akné, či přírodní kosmetika, ani různé vitamíny, nebo očistné kúry..Co mi pomohlo bylo zklidnění pleti. Moje pleť takhle reagovala, protože byla hodně unavená, suchá, podrážděná, měla jsem špatnou kožní bariéru...Pomohla mi kosmetika na velmi citlivou pleť, která ji hezky zklidnila, hydratovala, vyživila a pak se přestalo tvořit akné. Mně teda vyhovuje korejská kosmetika, ale sú dobré i evropské značky..Zaleží ale o jaké akné jde u tebe..já jsem to měla takhle..

molu18
26. čer 2024

Ještě dodám, že základ je večerní čištění pleti, nejlépe čističem čo se vodou umyje z pleti. Já pokud jsem nalíčena před tím použiju ještě čistící olej, normálně rukama, nepoužívam žádne čistíci tampony, které zbytečně draždí pleť, oplachnu a pak ten čistič. No a když je pleť hezky očištěna je dobře použít toner, zase rukama, nechat vstřebat a na to krém. Kto chce tak po tonerů ještě sérum, oční krém a pak krém. Ráno stačí pleť umýt vodou, zase nanést toner, a krém s SPF. To je dle mně základ.

molu18
26. čer 2024

Takhle jsem zvládla akné já sama..nepomohla mi ani kožná, která na mně vyzkoušela opravdu všechno včetně antibiotik a když už byla že mně zoufalá a začala mi předepisovat všechno od znova zkusila jsem to takhle...ale teda hodně jsem si k tomu studovala, četla, dívala se na videa na YouTube...

lobella
26. čer 2024

Souhlasim s @molu18 , sleduju kanal skincare s carol a od te doby, mam plet skoro cistou, super jsou ty videa o peci o konkretni typ pleti + inspirace na produkty , mne pomohlo zarazeni AHA+BHA kyselin, dvoufazove odlicovani i prestoze se nelicim a makeup opravdu parkrat za rok, a nakonec denni uzivani SPF50+

veronicka89
26. čer 2024

Nemuzu si vynachvalit kombinaci tehle 3 vyrobku ... od znacky onskin

Nejsou drahe a poprve co mi pomaha

Pouzivam
Myci gel
Toner
A chem peeling

U me byl problem ze jsem po nicem nemela plet a hl.pory ciste ... jen mi vse co nylo na akne rodrazdilo plet ...

veronicka89
26. čer 2024

Oprava nepise se tam chem. Peeling ale enzym peeling ;)

vanea
27. čer 2024

Čistit pleť, to chce prostě najít kosmetiku, která bude vyhovovat. Ideálně v lékárně. A mě tedy opravdu neskutečně pomohla Vellena, už po 14 dnech se to začalo zlepšovat, po měsíci už zaléčeno, po dvou čistá pleť. Teďka po víc jak půl roce už ji piju jenom když si vzpomenu a pleť mám pořád krásnou🙂 trpím na cystické akné a to je fakt bolestivé peklo, které nikomu nepřeju. Takže za mě zázrak tady to 🙏

te_reza
27. čer 2024

Nimbový olej, smrdí to jako zádel, ale mažu ráno a večer bradu a sem bez bedaru, když už se udělají, zhojí je to rychleji