Dobrý den, mám syna (2 roky a 3 měsíce), ještě nemluví,nejen si zvatla, ale velice rád zpívá. Stačí, že slyší nějakou melodií a už si ji prospevuje a vydává hlásky jako papa nebo baba do té melodie. Já sice hudební sluch nemám, ale řekla bych, že přesně. Když ho uspavam, tak mu zpívám pohádku o Červené Karkulce od pana Svěráka a Uhlíře. Má moc rád. Ale muž se zlobí, že prý tím zpěvem z něj dělám autistů, že neví mluvit, ale jen zpivat, není to normální, ať nezpivam ale jen mluvím, a když ho mluvené slovo nebavi, ať ho nechám tak. Jen ať nedělám z něj zpěvem debila.
Syn nemluvil jeste skoro ve trech letech. Kazde usinani jsem mu zpivala a autista z nej neni. Ted bych byla rada, kdyby tu pusu obcas zavrel a bylo chvili ticho 😂
Chlap at se hodi do klidu, autistu z ditete nevychovas 🙂
Syn se rozmluvil okolo 2,5 let. Logopedka radila právě zpívat, hodně povídat, číst si s ním,.což jsme.delali od malička. Nic moc neříkal a pak začal mluvit rovnou v krátkých větách.
@sfet autistu z nikoho neudelas,autismus je vrozeny.
Zpěvem mu rozhodně neublížíš. Naopak sluchovemu rozpoznávání to jen prospěje. Ale pokud v tomhle věku neříká funkčně žádné slovo, jak komunikujte? Gestama? Domluvíte se? Rozumí vám? A jak je na tom pohyblivost pusy a jazyka? (Ptám se mimo jiné proto, že mám syna s vývojovou disfazii... Obvykle se diagnostikuje a řeší až ve třech letech a do tý doby může dítě ještě udělat veliký skok, ale možná by nebylo od věci začít zjišťovat tímhle směrem.)
Takže by ho manžel nechal jen tak? Když nechce mluvit, tak žádná komunikace? Zpěvem z něj autistu neuděláš. Tím, že si zpívá aspoň víte, že sluch má v pořádku. Povídání přijde časem. Jednou budeš ještě ráda, až tu pusinku na chvilku zavře.