Ahoj holky synkovi ( 2,5 měsíce) jsme našli před pár dny první zoubek i doktorka ho potvrdila. Malej slinta jako blázen ručičku má furt v puse a hračky kousat nechce ani chladící kousatka. Nevím co a tím? Jak mu ulevit když je takhle malý ☹
@susanem Možná bych mu zkusila dát žužlat třeba mrkev, dáš jí do ledničky a pak bude studená, třeba mu to pomůže, myslím že ukousnout by jí ještě neměl, ale to víš ty jaký má zkus 🙂, možná nějaký ten chladivý gel, jestli ho to tak bolí. Nebo dát mu kousat dudlík, můj malý taky nechtěl žádné kousátka, ale kousal právě ten dudlík.
Moj robi to iste (ma teraz 3m) - slinta a zuzle si rucicku, zvlast ked je ospaly tak si zuzlanim rucicky pomaha k spanku, asi ho to ukludnuje. Ked som mu namiesto toho skusala davat hryzatko, chvilu ho podrzal no potom pustil a zase bol nespokojny, az kym nemal rucicku naspat v ustach. Otec mi rozpraval ako moja sesternica ked bola mala, si zuzlala prst a po case ho mala viditelne tensi nez ostatne :D Ak to otec nezvelicil (co on nezvykne) tak toto by som u svojho syna teda nechcela... Myslite ze ta obluba rucicky je len docasna, ze si casom zvykne skor na tie hryzatka? Ze mu mam teraz nechat nech si zuzle co mu vyhovuje, alebo sa snazit ho od toho oducat zakazdym ked ho uvidim s rukou v ustach? Cumlik moc nechcem davat, lebo pri kojeni sa neodporuca, vraj dieta inak saje cumlik nez bradavku a mohlo by potom mat problemy s prisavamim pri piti... cize u nas je cumel posledne riesenie ked sme niekde a place a neviem ho utisit inak, no nerada by som ho zvykala na taketo pravidelne zuzlanie... dufam ze casom si hryzatko oblubi a da mu prednost.
Zkus koupit gelík na prořezávání. V tomhle věku nevadí Dologel. Obsahuje jen heřmánek, kozlík lékařský a propolis. A když tak prstem masírovat, pokud se nechá a nebude ti nějak moc kousat prst 🙂
Zkus na FB skupinku Bylinky, ty báječné bylinky. Paní Kantová dělá olejíček na zoubky a opravdu funguje, vyzkoušela jsem to i na svojí rostoucí osmičce
@susanem bohuzel nic dalsiho nejde.Kazde dite si ti musim projit,nekdo takto brzy,nekdo ve 4m,nekdo pozdeji.Tyhle veci prckove zvladaji,nez si myslime;)