Ahoj maminky. Jdu se poradit. Vždycky jste mi tu krasne pomohli. Malá má 13 měsíců a nestaví se u nabytku. Ale v prostoru je na rytíře kdy kleci a má tu nožičku na stoupnouti anebo si zkouší cupnout. Samozrejme ji to nejde. Zkouším ji ukazovat jak si stoupnout u postele 😀 ale zatím nic. Rozlezla se mi az v 11 měsících a hlídali nas na rehabilitaci ale ted čekáme az si stoupne. Nestalo se vam to někomu taky?
@evee24 vubec ji nic neukazuj, prijde na to.n
@evee24 Určitě nechat být, neukazovat. Rehabilitační sestra říkala, že ideální je, když dítě aktivně leze alespoň 5 měsíců, než se rozchodí (kvůli zpevnění svalů centrální opory). Syn nakonec lezl 8 měsíců, než se rozešel :D Rozhodně není kam spěchat, ona si na to přijde. Ani ji zbytečně nedávejte k opoře a stání neučte.
Me zase na rehabilitaci říkali, že ji mám motivovat do stoje. Dávat hracky aby si stoupla. Jinak neurologie pokud nestoupne 😒
Máme vnučku - 14 měsíců a nebyla zrovna nijak akční, lezla asi 5 měsíců než si stoupla. Nic jsme jí neukazovali, k ničemu jsme jí nepostavovali, natož, abychom jí cpali do nějakého chodítka, či něčeho takového, co kdysi bylo a možná i dneska je. Prostě jsme jí nechali, ať si na to sama přijde. Žádné dítě nezůstane na zemi věčně, ne? 🙂 Chodit začala až pár dnů po prvních narozeninách a dneska běhá jako šílená.
@evee24 proc neurologie, vzdyt ma casu jako husa klasu. Ze vy mate nejakou tabulkovou pediatru?
@helen_h Sama se nevytáhne do stoje. Zkouší to v prostoru ale u něčeho vůbec. No tabulkovou ne pediatru ale dr na rehabilitaci. Do 15 měsíců nám dala ultimátum. Má jednu nožičku kratší a mela asymetrii těla. Lezením srovnala asymetrii. Nožička vypadá porad kartsi tak proto. Mala mi už u dr stávkuje.
@evee24 V prostoru je to samozřejmě o mnoho těžší než u něčeho. Záleží, jak máte řešený by, kolik má příležitostí, dobře se opírá o různé nižší skříňky či malé stoličky, takový konferenční stolek už je vysoký, ten už vyžaduje vyšší sílu pro vytažení.
A pak u těch špušliček postýlky to většinou také jde.
Jinak ani neurologie není nějaký hrozný strašák, aspoň t zkontrolují, kdyby se to na rehabce nezdálo. Ale věřím, že to má prostě stížené těmi dispozicemi a jednou to dožene ;)
Teda nestavíme ji na nohy. Abych upřesnila.