Žehlíte látkovky?

lucie87r
21. led 2018

Ahoj. Čekám druhé mimi. Maminky, které používáte látkovky (bílé čtverce ), jak to máte s žehlením? U prvního jsem žehlila v šestinedělí. Pak už ne. Přemýšlím jestli je to opravdu tak nutné, když plenky peru na 90.

misuled
21. led 2018

Nutne to neni. Zehlila.jsem pro svuj lepsi pocit

olivoill
21. led 2018

nežehlila jsem a všechno bylo ok

makky1310
21. led 2018

Ja u prvniho zehlila prvni 2 mesice. U dalsiho to v planu nemam, protoze pochybuju, ze bude cas 🙂. Kdyz das na 90 tak si myslim, ze to bude v pohode 😉

stuplakova
21. led 2018

@lucie87r Michalka má pět měsíců, látkovy peru taky na 90 a vyžehlila jsem je asi jen jednou. Kamarádka žehlila asi do 5 měsíců, ale měl ekzém, tak z toho důvodu a všechno je v pohodě. Ale používáme je jen doma, když jsme venku nebo jedeme na nějaký výlet, tak máme jednorázovky 🙂

eviicka
21. led 2018

Žehlím pořád i u staršího dítěte, ale opravdu jen pro ten pocit, a ne kvůli "dezinfekci" ale že mi přijdou měkčí. Skládám je ale na osminy, žehlím jen tu osminu, takže je to fofr.

monaluza
22. led 2018

Dokonce ani na 90° se prat nemusi 😉, 60° staci. Zehlila jsem prvnimu, protoze je to hezci a mekci, u druheho uz to bohuzel flakam, neni cas 😉.

andelka
22. led 2018

Neprala jsem na 90. A zehlila jen tak,aby se mi z nich dobře skládal novosklad.

normalnimatka
22. led 2018

nežehlila. buď viz. eviicka, nebo se na to vykašlat. podle mě je to zbytečný.i když tím žehlením to rádlo zbavíš nějakejch breberek, jakmile to postavíš do skříně, můžeš to dělat znova... to nejde...

mar_mo
22. led 2018

peru na 60°C a stále žehlím pouze proto, že tím plenu víc narovnám a "vytáhnu" a lépe se mi pak skládá na novosklad ... + mi poté přijde příjemnější na omak, ale to je subjektivní ;)

a16
22. led 2018

Prala jsem na 60 a zehlila jen asi prvni 2 tydny. Mame susicku, tak jsem ze susicky rovnou poskladala a bylo 🙂

bondina
22. led 2018

Koukam kolik je tu maminek co perou,to sem necekala,mam to take v planu,ale mam jeste cas,doma se mluvi ze koupime susicku,to pry se nemusi zehlit

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
izzybickerstaff
22. led 2018

Nezehlila jsem☺ (no a ted uz mam susicku, tak nezehlim vubec nic😃).

kexina
22. led 2018

Já žehlím doteď (10 m), ale proto, že máme tvrdou vodu, tak aby plenky trochu změkly.

lucie87r
autor
22. led 2018

Díky 🙂

lucie87r
autor
22. led 2018

@monaluza prala jsem na 60, ale když jsem je chodila do sušárny sbírat tak jsem měla pocit, že docela zapáchají :( ale to je možná i tím, že je skladuju na sucho ne namočené vodě.

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz
korin
22. led 2018

Peru na 60. U prvního dítěte jsem čtverce žehlila déle než rok (zjevně jsem nevěděla co s volným časem 😅), u druhého 3 měsíce, u třetího 6 neděl a ani o hodinu déle 😉 Vyžehlené se mi líp skládaly a zabraly míň místa ve skříni. Jiný efekt žehlení nepřikládám.

frufrunka
23. led 2018

@lucie87r Ze sušičky jsem žehlit musela, plenky se nějak divně navlnily, i když byly měkké. Pak už jsem jen důkladně protřepávala a napůl věšela na drátěný sušák - a byl pokoj, krásně se to pak i skládalo. Podle mě žehlení vůbec nutné není, jednak se plenky vyvářejí a jednak podle mě žehlení stejně nemá efekt - plenky se pak stejně dají někam do skříně, nijak sterilně se nebalí a jejich osídlení bakteriemi je stejné jako třebas u bodýček, triček, povlečení. A je to tak v pořádku. A ani si nechci domyslet, co všechno za bakterie je v papírových plenkách, které často putují přes celou Evropu, ne-li přes půl světa, taky je nikdo nedezinfikuje. Takže za mě je žehlení jen pro pocit. Ano, žehlila jsem vždycky plenky "na ven", takové ty s potiskem,na otírání pusinky, podložení hlavičky, zkrátka takové ty "na všechno", co se vyndavají před lidma... 😀 Ale ty, co patřily na zadeček, fakt ne.

frufrunka
23. led 2018

@ttm Přesně, prala jsem s předpírkou a přidávala máchání a plenky byly vždycky krásně bílé a voňavé... 🙂

frufrunka
23. led 2018

@bondina To je otázka, jestli se nemusí žehlit. Mě se klasické čtvercovky v sušičce hodně nakrabatily. Byly sice měkoučké a nadýchané, ale skládat se to nedalo. Tvarované Imse Vimse bly ze sušičky v pohodě, ale čtvercovky jsem právě ze sušičky musela žehlit... Zbytek oblečení se ze sušičky žehlit asi nemusí, ale je to jiné, sice ne zmačkané, ale ani ne super vyžehlené. Asi je to hodně i o sušičce, té mojí je totiž už 10,5 roku. Neměnila bych jí za nic, ale za mě jde jen o úsporu času (v zimě a v deštích je stejně usušeno za hodinu a půl) a práce s věšením, žehlím stejně.

lucie87r
autor
24. led 2018

@ttm máchání to myslíte předpírku? Tu občas dám. Obvykle si dělám mýdlový sliz. Když nestíhám použiju klasicky prášek. Persil NB Ariel. Ale sliz mi přijde účinnější

ttm
Autor odpověď smazal
Zobraz