Závislost na jednom z rodičů. Máte zkušenost?

martik169
12. zář 2022

Ahojte, prosím o vaše zkušenosti jestli jste měla některá neco podobného doma. Syn za pár dní 18M je na mě čím dál víc zavislejsi.. to by mi ani nevadilo, beru to jak to je a věřím, že je to pouze nějaké období..problém ale je,že odmítá manžela.. vše musím dělat já.. koupat, oblékat, krmit ,hrát si s ním.. manžel nesmí nic jinak rve..je to horší a horší, uz na mě nesmí ani sahat, dřív spolu chystali třeba jidlo našemu pejskovi , ted musím jen já.. uz nemůžu jít ani přivítat manžela do ložnice když vstává po noční..manželovi je to samozřejmě líto, má pocit že ho syn nema rád..snažím se mu vysvětlit ze to tak není atd atd ale chápu ho. Kdyz jsem ale mimo domov , syn s manželem nemá problém, jsou jak nejlepší kamarádi..dokud nepřijdu domu🤦‍♀️mám z toho velký strach, jelikož můj bratr když byl malý, byl neskutečně závislý na našem tatkovi,,,bylo to peklo.. zaslo to tak daleko, že když musel taťka do práce, bracha mě histeraky, zvracel apod ..to nechci zažít...🤦‍♀️ manžela se snažím i přesto vše zapojovat.. seda si k nam pri hrani cteni apod, ale zatím žádná změna.. kdy to prejde ? Ani nevím jestli děláme dobre že tak ustupujeme v tomhle..máte nějaké tipy co by ještě mohlo pomoci ? Děkuji

zmrzlinka
12. zář 2022

@martik169 je to jenom období a přejde to.Netreba z toho dělat drama.Dite je ještě malé a prochází separační úzkosti stejně jako polovina jeho vrstevníků.

marianarem
12. zář 2022

@martik169 U nas je to podobne, maly bude mat v decembri tri roky a stale to trva. Tiez, ked su sami dvaja, tak im to perfektne klape a ked som tam ja, tak je manzel vyhadzovany a vsetko len maminka. Prerusuje aj nase rozhovory. Manzel to ale nastastie berie s nadhladom. Chodi aj k psychologicke, sice kvoli niecomu uplne inemu, no spytal sa aj na toto. Ta mu vraj povedala, ze je to caste a nema si z toho nic robit.

e_v_k_a83
12. zář 2022

@martik169 Taková období se střídají a syn to měl úplně stejně. Dcera min ale taky. Vše jen maminka. Ani lžičku nesměl manžel podat😁 a bylo to i v cca stejném věku, možná kolem 2 až ale to bude individuální.
I teď když mu je 5,5 se to občas střídá. Jsou nějaké kratke období kdy mě nechce pustit ani do obchodu málem a pak zas chce být s tatinkem.
Myslím, že to děláš dobře. At je manžel u vás když si hrajete. U takových těch obsluznych věci bych občas řekla, že třeba tričko a slupky ti obleče taťka, zbytek ja🙂
Přejde to ale🙂