ahojky,
zajímalo by me, zda vaši Dr v poradně zajímá neco jineho nez motorika/pohyb dle tabulek. Mala ma 10m a Dr zajímá jen to, ze neleze po čtyřech. Ale ze uz říká slova a ma pinzetovy uchop, ze napodobuje to nic, nikdy se neptala na tyto veci. Vzdy jen pretaceni, sezeni, plazeni. Mala to vse zvládá, ale tak měsíc opozdene. V 8 m jsem Dr rekla, ze určo nestojí, ze ja sama chodila v 19m, v 10m jsem odmítla rehabilitaci, ze peruje na kolinkach a plazi se, takze se určo rozleze. Ano, v pohybu neni podle tabulek, ale v tom ostatním taky ne.
@andrrriiik ja bych to taky neřešila, ale dr chtěla.
vždyť některé děti plazení úplně přeskočí
@veronika182 Zakladatelka ale řeší lezení,respektive doktorka 😉
@andrrriiik to jsem myslela ;)
@belleelle podle mě to váš doktor přehání. myslím, že naše dr se i vyptávala, co umí, nejen pohybově. Nás sice na rehabku poslala, ale ne proto, že by dělala něco později, ale protože mezi 6. - 8. měsícem neudělala žádný pokrok. Jestli se chceš sama "vzdělat", co má dítě umět (nejde v podstatě o to kdy, ale hlavně jak a v jakém pořadí), doporučuji knížku Rozvíjej se, děťátko, kde je všechno popsané, nafocené a i návrhy, co s dítětem procvičovat. Na doktor a se můžeš buď vykašlat, nebo přejít k jinému.
Ahoj,malý má 9,5m,sám si sedne,leze,postaví se,otočí se na záda,zato na bříško ještě ne(spí na bříšku,tak to má obráceně).Já bych to ani neřešila,některé děti začnou lézt až v roce 😉 Nemám ráda tabulkové maminky,natož doktory 😕