Zajímá doktorku něco jiného než motorika/pohyb dítěte?

belleelle
28. črc 2015

ahojky,
zajímalo by me, zda vaši Dr v poradně zajímá neco jineho nez motorika/pohyb dle tabulek. Mala ma 10m a Dr zajímá jen to, ze neleze po čtyřech. Ale ze uz říká slova a ma pinzetovy uchop, ze napodobuje to nic, nikdy se neptala na tyto veci. Vzdy jen pretaceni, sezeni, plazeni. Mala to vse zvládá, ale tak měsíc opozdene. V 8 m jsem Dr rekla, ze určo nestojí, ze ja sama chodila v 19m, v 10m jsem odmítla rehabilitaci, ze peruje na kolinkach a plazi se, takze se určo rozleze. Ano, v pohybu neni podle tabulek, ale v tom ostatním taky ne.

andrrriiik
28. črc 2015

Ahoj,malý má 9,5m,sám si sedne,leze,postaví se,otočí se na záda,zato na bříško ještě ne(spí na bříšku,tak to má obráceně).Já bych to ani neřešila,některé děti začnou lézt až v roce 😉 Nemám ráda tabulkové maminky,natož doktory 😕

belleelle
autor
28. črc 2015

@andrrriiik ja bych to taky neřešila, ale dr chtěla.

veronika182
28. črc 2015

vždyť některé děti plazení úplně přeskočí

andrrriiik
28. črc 2015

@veronika182 Zakladatelka ale řeší lezení,respektive doktorka 😉

veronika182
29. črc 2015

@andrrriiik to jsem myslela ;)

betelgeuzz
29. črc 2015

@belleelle podle mě to váš doktor přehání. myslím, že naše dr se i vyptávala, co umí, nejen pohybově. Nás sice na rehabku poslala, ale ne proto, že by dělala něco později, ale protože mezi 6. - 8. měsícem neudělala žádný pokrok. Jestli se chceš sama "vzdělat", co má dítě umět (nejde v podstatě o to kdy, ale hlavně jak a v jakém pořadí), doporučuji knížku Rozvíjej se, děťátko, kde je všechno popsané, nafocené a i návrhy, co s dítětem procvičovat. Na doktor a se můžeš buď vykašlat, nebo přejít k jinému.