Zahledění u tříletého dítěte. Jde vždy o epilepsii?

mari90
11. únor 2021

Malý se občas zahledění, trvá to jak kdy, někdy tři sekundy, jindy déle. Když se ho během toho na něco zeptat odpoví. Nebo když ho zavolám reaguje. Nicméně dětská nás poslala na neurologii. Jdeme příští týden. Nestává se to také vašim dětem a Epilepsie to není? Ráda bych měla nějakou naději, že to je třeba normální. A dodatek je ještě hodně hyperaktivní.

klokanka31
11. únor 2021

@mari90 Když reaguje tak by to mělo být normální. Kdo se z lidí někdy nezahledí...

mari90
autor
11. únor 2021

@klokanka31 děkuji snad bude

klokanka31
11. únor 2021

@mari90 My s doktorem zrovna nedávno řešili jak vypadá epilepsie u dětí, naše malá měla období kdy se z radosti chvěla. A on říkal že děti s epilepsií najednou upadnou do bezvědomí, nebo jsou při vědomí, ale nereagují, oči se jim protočí nahoru, nebo se ocitnou v křeči... Neboj to bude v pořádku 🍀

mari90
autor
11. únor 2021

@klokanka31 my právě to co občas dělá nás synek popisovali dětské Dr. a ta nás pro jistotu poslala na neurologii

mari90
autor
11. únor 2021

Když má ten stav zakoukání a na něco se ho zeptám většinou mi vždy odpoví, takže reaguje. Ale když ho nechám vydrží být zakoukaný samozřejmě déle

janinasm
11. únor 2021

@mari90 naše malá to dělá taky. Pediatr mi řekl, že malý deti to prostě dělají a at to zatím neřešíme. Nikam nás neposlal. A to si myslím, že je poměrně pečlivěj. Kamarádce kluk to dělá taky, další taky..... Takže já to momentálně řešit nebudu. Kdyby se to nějak zhoršovalo,tak bych to řešila určitě víc, ale zatím ne. Ale to víš že to sleduju. A podle mě v většiny děti tohle zahleděni nic neznamená, hlavně když ti přitom reaguje. Takže na tvým místě bych byla v klidu. Uvidíš bude to ok.

mari90
autor
11. únor 2021

@janinasm moc děkuji za odpověď, je fakt že už jsem to slyšela od spousty maminek, ale prostě mi nedalo a zmínila jsem se u pediatry. Můžu se ještě teda zeptat jak to probíhá i tvé malé?

lachipie
11. únor 2021

Pokud zareaguje hned, tak to epilepsie nebude. Syn má epi, zahledí se, ani se nemusí protočit oči vzhůru, ono těch typů záchvatů je asi milion, takže tvrdit, že to vypadá u dětí tak nebo onak a ne jinak je hloupost. Záchvat může vypadat prakticky jakkoliv, proto dlouho může zůstat epi nerozpoznána. Syn se jen zahledí někam do prázdna, ale na oslovení nereaguje, oči nestáčí. Syn má tři typy záchvatů. Rychlé mrkání očima, záraz v činnosti a zahledění anebo prostě upadne na zem a je v křeči.

orisek56
11. únor 2021

To není epilepsie. Moje děti to dělají taky.

mari90
autor
11. únor 2021

@lachipie to mě moc mrzí 😔

mari90
autor
11. únor 2021

@orisek56 a jak dlouho to trvá?

janinasm
11. únor 2021

@mari90 Moje malá si napříkad hraje a najednou se zakouká do "blba", pár sekund jen tak kouká a pak se zase vrátí do reality. Někdy jí zamávám rukama před očima, abych ji probudila, někdy ne a "probudí" se sama. Je to různé. Dělá to od cca roku myslim. Doktor mi řekl to zatím neřešit, že to děti dělávají, že to neni nic neobvykléjo, ale i tak to budu hlídat, a kdyby se to zhoršovalo, tak bych to rozhodně pak řešila. Také jsem někde vyčetla, že když maji děti přemíru zážitků a rozptylů, tak že i tím se "zakoukávají" do blba. Samozřejmě u někoho to epilepsie asi je, ale neřekla bych, že u většiny, to spíš u menšiny.

mari90
autor
12. únor 2021

@janinasm děkuji hodně mě to uklidnilo