Zdravim maminky. Dcera oslavila 1 rok tak jsme začali se seznamování na nočník. Zatím jsem ji jen zkusím a posadit a ona hned dolů. Včera poprvé a dnes ráno znova.Hned se ji to nelibi a brečí a chce dolů. Když jsem ji tam dala oblecenou aby viděla ze to nic neni tak seděla chvíli. A ptám se - začínáme,takže jak jste to meli s vašimi drobečky a jak na to.Vubec netuším.A každý mi říka hlavně Mít nočník jen třeba na zachode a žádný HRAČKY .
Prosím opravdu jen o radu a názory. Nepotrebuji slyšet rypalky. Moc Děkuji za odpovědi
Zkoušeli jsme také od 1r ale syn(teď 20m) si sním hraje.Četla jsem že dítě si až ve 2letech začne uvědomovat že se mu chce čůrat.
Zkuste jít na wc spolu.
My jsme zkoušeli taky od roku. Nočník jsme teda měli v obýváku, na záchod a do koupelny se nevešel. Synovi se moc nelíbil a nechtěl na něm sedět. Téměř vždy se počůral když z něj slezt. A v 17 měsících ze dne na den, když už jsem klesala na mysli, si začal ze dne na den říkat. A od té doby je i bez nehod. Takže trpělivost, zkoušet a ono se to zlomí. 🙂
Ahojky, s nočníkem se vůbec nestresuj, já se taky stresovala že se to malá snad nikdy nenaučí. zkoušela jsem to od 1r celý rok, a prostě ne. Nakonec jak malá dovršila 2r tak ze dne na den co jsem jí tam zkoušela posadit začala chodit na nočníček ráda 🙂 Hodně chvalte, občas jsem jí dala i nějakou malou odměnu, třeba gumového medvídka 🙂 a teď jí je 2r 8m a chodí úplně sama, jen mi to oznámí a já zkontroluju, jestli si utírá pipinku. kakání utírám samo já 😀 Nočníček má v pokojíčku. a někdy si radši zajde na veliký záchod se sedátkem, tam mě vždycky zavolá abych jí vysadila 🙂
prosím tě, hlavně to nedělej jako moje tchýně, že od 6-8.měsíce je už dítě připravené a jen mu vypěstovala děs v očích, když uvidí jejich "zelený zázrak". A že je můj syn divnej...Takže nočník odložen, max funguje jak hračka.
Jediné, co ho zaujalo, byla redukce, ale tam jen tak sedí, pak ho sundám a vyčůrá se na zem. Nechápe, co tam má dělat a to chodí s námi i čůrat. Kadí zásadně v "lyžařské pozici", takže naše spása je prostě miska pod něj.
Každé dítě má své tempo, některé to zvládne kolem roku, některé později, ale jsem zastánce toho, že nechci utírat - a ani na to nemám čas - každou loužičku a odchytávat kadění, když to později jde lépe a jednoduše. Syn ani nečůrá nárazově, ale ucvrnkává, takže dokud dítě nečůrá proud, nemá to smysl.
Ja jsem s prvnim zkousela taky na roce,chvili sedel a pak hysterie e neskutecny rev...od vsech jsem poslouchala,ze uz by to mel umet, pro svagrovou jsem neschopna matka co neumi naucit dite na nocnik...nechala jsem ho byt a na 27 m ze dne na den zacal chodit sam,a v noci taky hned bez pliny,proste ji nechtel...motivaci mu byly trenky jako ma tatka a jeste s jeho oblibenou postavickou 😉
Tak já mám 2 odlišné zkušenosti. Dcerku jsem začla po ránu posazovat na nočník kolem 9 měsíce (na cca 5 minut). Po pár dnech začla pravidelně ráno kakat... Postupně jsem ji posazovala častěj a častěj...v 1,5 roce byla bez plenky i přes noc. Syna jsem poprvé posadila na nočník po roce - řev, vztek. Za měsíc znova, za další znova, za další znova a tak to pokračovalo - řev, vztek pořád dokola. Nenutila jsem ho, nemělo to smysl. Prvního úspěchu jsme dosáhli až těsně před druhým rokem, do 14 dnů byl bez plen, ale semtam byla kakací nehoda. Dnes má 2,5 roku, je bez plen a bez nehod, sám si stáhne slipky a vyčurá se nebo vykaká. Na spaní ale plenku ještě dáváme, má ji zatím suchou jen v 80% nocí. Každé dítě je prostě jiné...
Zkoušeli jsme asi od 13 měsíců a neúspěšne. Když jsem synka posadila na nočník, tak měl hrozný hysteráky. Brečel, vztekal se. Tak jsme to nechali být. V roce a půl jsme to zkoušeli znovu a opět bez úspěchu, pořád to samé.
Když už mu byli přes 2 roky, tak jsem si říkala, že už to snad není možné, svlékla jsem mu plínu a byl jen ve slipech a teplákách. První 2 dny se počurával, pak to najednou pochopil a ze dne na den se odplenkoval i v noci...
Jak Já říkam na hodně věcí léčba šokem 😆zajímavé.No super že to tak šlo.
Krásné odpovědi. Děkuji. Také jsem slyšela, že jako ještě mala nechodí na nočník.Nutit určíte nebudu. Nechci ji stresovat.Zatim si s nim hraje,tak uvidíme. Adaptér na WC Máme tak třeba i žen zkusím. A třeba se ji zalíbí sedět na velkém jako my😅
Já teda řeším jiný problém. Dcerku (necelý 1 rok) mám naučenou posazovat na misku po jídle, začla jsem ji dávat od cca půl roku. Máme látkovky a malá se po jídle pravidelně pokakala, tak pro mě bylo jednodušší ji dát na misku když jsem věděla že to stejně přijde. Říkala jsem si ať má návyk kakat do něčeho ve svislé poloze. Nejdřív jsem ji držela v klubíčku, teď už sama sedí ale na gauči mezi mýma nohama, já ji zezadu přidržuju, aby neslézala. Teď máme kakací nehodu do plenky jen občas, většinou tehdy, když ji z nějakého důvodu na misku nedám (třeba cestujeme, nejsme doma), nebo když se pokaká rovnou při krmení. Dávám ji skoro po každém jídle, v klidu se vykaká, vyčurá, je zvyklá. Pak to jdeme spolu spláchnout aby viděla záchod. Teď přemýšlím jak přejít na klasický nočník, z toho mi zatím slézá, tudíž jestli vůbec nočník nebo rovnou záchod... Je zvyklá že si u toho s něčím hraje a většinou pustím na chvilku televizi, ze začátku to totiž trvalo třeba 20 minut než se vykakala a to mě nebavilo, teď už to pustí během pár minut, ale stejně ten zvyk televize máme. Mamka mi říká že je zatím ještě hodně malá, ať to dělám jak doteď, ale já nevím. Nejde mi o to, aby si sama říkala, na to je fakt ještě malá, ale jestli nevyměnit misku za nočník, aby si zvykla na jiný tvar a časem už na něm seděla sama, nebo ji rovnou neposadit na pár minut na záchod, aby se přeučila z té misky.
@astyna Mě se bezplenkovka nedařila, ale já jsem to nijak nehrotila, nakonec jsme skončili u té misky zcela mechanicky po jídle. Žádné signály nebo známky že se "něco" chystá jsem u Zuzanky nikdy neviděla, jen až už bylo pozdě. Navíc u nás přesně naopak, do toho půl roku řev když jsem se snažila ji nad tu misku dát, přestalo jí to vadit až pak. A to mi i začla v tom půl roce dávat najevo že se pokakala a že je jí to nepříjemné. S brzkým odplenkováním teda nevím, mám kamarádky co látkují a jedna jela i BKM a obě se shodly, že je to mýtus.
Přidávám se. U nás je to stejné. Syn 1 rok a s nočníkem by si maximálně hrál, ale sedět na něm nechce. On teda celkově nechce chvilku posedět, zkrátka na to nemá čas.... Nočník jsem prozatím odložila, nechci ho nutit násilím.