Vrátit plenku na spaní?

qistyna
27. črc 2022

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na názor.
Syn, 2 roky 2 měsíce je teď už bez plen i na spaní. Ale. Jak začaly horka a začal o hodně více pít tak se večer po usnutí počůrá třeba do hodiny ( vyčůrá se před spaním).Pak když to převleču, dám ho ještě vyčůrat, tak se zase vyčůral a pak do rána už v pořádku. V noci/nad ránem přechází ze svého pokoje k nám to ho dám zas vyčůrat než ulehne a je pak už bez nehody.
Dnes i včera se dokonce i při odpoledním spánku po hodině zase počůral.
A tak se ptám, mám mu vrátit zase plenku? Všude čtu nevracet, ale já nevím no. To bych ho musela vysadit hned po usnutí a to zas nevím jestli bych ho neprobudila? Když tam jdu po hodině je už počůraný. Vypije před spaním třeba dvojku až trojku vody, ale to mu odpírat nechci; sama hodně piju. Jinak plenu jsem mu předtím sebrala, protože už 10 dní měl pleny suché a opravdu vždy si hezky řekl.
Děkuji za rady zkušenějších a za posdílení názorů.

konidana
27. črc 2022

@qistyna měl by jít před spaním čůrat minimálně 2x za poslední půlhodinu nebo i 3x během hodiny před spaním. A pak třeba ještě hodinu po usnutí, jestli ani pak nevydrží tak dlouho, tak o chvíli dřív ještě. Zkusila bych to.

qistyna
autor
27. črc 2022

@konidana no, jde před koupáním (zhruba 20min před spaním), pak po koupání, jakože už v pyžamu a pak už ho uspávám to trvá zhruba 40min, většinou při tom si ještě 2x řekne; ale to už se nevyčůrá, spíš mě tím jakoby zlobí, že protahuje to spaní a sedí na nočníku. No a pak usne a za hodinu ho chci dát vysadit a to už je počůrán. Tak ho položím na podložku spícího, vyměním mu povlečení a všechno; spícího ho vysadím na nočník, to se zase vyčůrá a pak už je to dobrý. Takže moc nevím kam bych to další čůrání zařadila, jedině hned po usnutí třeba do 20min, ale to mám strach, aby pak zas rychle usnul. Ale asi to tak dnes zkusím.

konidana
27. črc 2022

@qistyna hele a nepije ve vaně? moje děti vždycky vychlastaly půlku vany nebo i bazénu🙄😂

grelen
27. črc 2022

@qistyna Ja bych mu ji vratila, poucky jsou sice hezky, ale... Mladsi dcera byla bez plen pres den v roce a pul a na noc jsme zkouseli taky tak nejak po druhem roce, protoze mokrou plenu mela jen vyjimecne, ale pak po par tydnech prislo obdobi kdy se pocurala treba kazdou treti az ctvrtou noc a mne nebavilo to porad prat, tak jsem vratila plenu asi na dva tri mesice. Srovnalo se to, plenu jsem opet sebrala a od te doby je bez plen a uplne bez nehod. Uz ji byly tri roky.

victress
27. črc 2022

klidně bych ji vrátila, ono se to srovná, přijde to podruhé přirozeně tak jako to odplenkování přišlo poprvé...

grelen
27. črc 2022

Jo a jeste bych dodala ze sve zatim dve vetsi deti jsem nikdy v noci po odplenkovani na curani nebudila jak se nekde obcas pise, to podle me taky neni smyslem odplenkovani, usetrime plenu ale dite se ma umet vzbudit samo kdyz se mu chce curat. Pak neni treba resit kolik vypije pred spanim, je leto a ma logicky zizen... Je malickej, ma jeste narok 😉

qistyna
autor
27. črc 2022

@konidana no tam pije taky; to je jasny 😀

qistyna
autor
27. črc 2022

@grelen no ja ho ted vysazovala, protoze jsem byla vzhuru a prevlekala postel, jinak predtim vsechny noci ne… vzdy si rekne pri tom, kdyz k nam jde tak to ho dam… no mozna to zkusim jeste dnes a pak kdyztak vratim

me_druhe_ja
27. črc 2022

@konidana to znám moc dobře. Chlastaji oba. ;-D

konidana
27. črc 2022

@qistyna ja teda koupala jen 1x tydne, ostatni dny jen osprchovat zadek, a zuby a slus.

missbufy
27. črc 2022

vratila bych, ted jsem vracela 3 lete dceri, nechtelo se mi prevlekat temer denne celou postel...