zkušenější maminky, řešily byste váhu u plně kojeného miminka, malá na 2 měsíční kontrole měla 62 cm, 7,2 kg, narodila se 51 cm, 3,7 kg, 41plus4. Doktorka nic neříkala, je plně kojená na požádání po 2-2,5 hodinách i v noci, ale v rodině pořád poslouchám poznámky a rady typu at jí místo kojení dám čaj atd. A ted jsem potkala známou co její půl roční synek ještě 7 kg nemá, tak nad tím přemýšlím 🙂 měl někdo taky takového cvalíka a vyrostl z toho ? Díky za názory.
Nix neřeš, pokud je kojená, nemusíš se bát ničeho, ona se z toho zase vytáhne..Kdyby byla na UM dala bych ti pár tipů jak nepřekrmovat, ale u MM koj jak chce malá, ví co dělá.. Ostatní posílej zrovna do prdelky.. Maxim měl na 2 měsících nějakých 6,5 kg a 64cm, na půl roce 9kg a 71cm, na roce 11,5 kg a 82cm, v tu dobu byl celkem macíček a teď mu jsou dva roky a má 13kg a 92cm a je hubeňour.. Uvidíš jak se začne hýbat vyběhá to..
Ahojky,mně se narodil malý s váhou 4200g, 54cm, teď ve 4 měsících má 70 cm a 9,6 kg.
Vůbec to neřeším ani já,ani naše doktorka,která je vyhlášená tím,že nesnáší tlusté děti 😉 Takže klíííídek,pokud jen plně kojíš,tak je to naprosto v pohodě 🙂 Můj první syn byl taky macíček a rychle z MM přibíral a je z něj krásnej zdravej štíhlej kluk 🙂 🙂 A kecy o čajíčkách poslouchám taky,odpovídám na to:není potřeba 😉
naše malá se narodila s váhou 4,02 kg při plném kojení přibývala na váze cca 1,2 kg měsíčně, zpomalilo se to po začátku zavádění příkrmů, v roce měla cca 10 kg, to už běhala bez opory a nevydržela ani chvíli v klidu, takže většinu přijaté energie vydala, ve 2 letech měla 12 kg a dneska v šesti letech je to sportovně založená štíhlá holčička.