Ahoj,
moje holčička dneska na kontrole ve 3 měsících a 1 týdnu 65 cm a 6.5 kg...všichni říkají, že bude strašně trpět bolestmi kostí, že má určitě nějakou vadu atd...ale já zatím nepozoruji, že by se dělo něco zvláštního, bolesti asi nemá, je to spokojené miminko, přes den se věčně směje, v noci spinká...roste souměrně a ve vývoji taky nezaostává, naopak dle doktorky je dost napřed (už chce lézt a sedět, povídá atd)...a já i manžel máme přes 190 cm, tak je jasný, že ani naše děti nebudou žádní prckové...mám v tom vidět takový problém jako všichni? Pro mě je to prostě moje malá holčička, zatím snad spokojená a co na tom, že vypadá na půl roku. Trochu mě děsí ty bolesti, o kterých všichni mluví, ale zatím žádné nemá, tak se nechci bát dopředu něčeho, co třeba ani nepřijde (doufám)...měl někdo třeba také tak velké mimi...a ukázaly se pak nějaké problémy kvůli tomu? Díky 🙂
No ja teda nevím ale na ostatní bych se vykaslala . Oba jste vysocí a velcí , tak asi logicky malá nebude žádné drobné malé miminko. Švagrová ma kolem 186 Cm a její manžel tak 190 a děti po porodu měli skoro petikilove a uplne v poradku. Něco jiného by bylo kdybyste měli oba kolem 160cm ze , ale takto bych se na to vybodla.jako obecně vysocí lidé mají problém se zády a klouby ale to si ve školním veku pohlidate a bude chodit treba na rhb cvičit
Bud v klidu ja mam holčičku 2měsíce a ma 6,7kg :D A Dr. nas chvalí 🙂 Porodní vaha 4100g 😉 Podotýkam že je plně kojena, žadný sunar 🙂
být tebou, byla bych ale úplně v klidu. Já mám 177cm, manžel stejně. Prvorozený syn měl ve třech měsících 6950g (porodní váha 4300g) a 65cm a druhá byla dcera, která měla ve třech měsících 7480g (porodní váha 4900g) a 66cm. Obě těhotenství v pořádku, děti také v pořádku, obě plně kojené až do ukončeného 6.měsíce. Syn měl v 5,5 roce asi dvakrát (v rozmezí 2 měsíců) v noci bolesti pod koleny, a to nám řekla doktorka, když jsem se jí náhodou ptala, že by to mohly být růstové bolesti. Posledních pár měsíců se rychle vytahuje. Ale prý to má hodně dětí a není důvod se znepokojovat. Ale rozhodně bych neposlouchala ty "všechny chytré", co ti "radí".
Naše Stelinka porodní váha 3710 g/51 cm, při propuštění 3530 g. v 6 týdnech 5540 /59, ve 3 měsících 8030/66, ve 4 měsících 9060/67, v 5 měsících 9920/68, v 6 měsících 10210/70 . S manželem jsme průměrné postavy. Doktorka nic neříkala, jen že mám být ráda, malá jen kojená, teď jsem začla s příkrmy. Říkala, že po půl roce se přibývání zastaví a teď to vypadá, že měla pravdu, Stelinka už přibrala jen málo. Nikdy nám nenaznačila, že by mělo být něco v nepořádku, vždycky se radovala, jaký je to pěkný kojenec 😀 Rozhodně jí nic nebolí, je spokojená. Takže vaše holčička se mi zdá úplně v normě 🙂
@sarkoc Naše malá má ve 3 měs. 6830g a 62cm. Je plně kojená. Naprosto spokojené miminko. A má to po mně 🙂
Díky za názory 🙂 Malá je taky plně kojená...a asi jsem to špatně napsala...doktorka nás naopak chválila, jak krásně po mamce roste a že úžasně přibírá na to, že je "jen" kojená a že já ač jsem jak tyčka, tak mám asi smetanu místo mlíka (měla při narození 3190 g)...uklidnili jste mě, zatím to nechám 🙂 Jen jsou ty kecy ostatních dost nepříjemný, všichni jsou chytrý jak rádio, tak mě zviklali, že něco není OK (a že doktorka říká, že jo, to je super, ale já obecně na doktory moc nedám, tak jsem chtěla znát názor jiných maminek 🙂)
@sarkoc - tohle jsem si zažila se synem, ve třech měsících měl 68 cm a 7,5 kg, naprosto zdravé spokojené miminko, jen ho všichni odhadovali na půl roku, a když zjistili, kolik mu vlastně je, tak měli spoustu řečí. Neměl žádné zdravotní problémy, bolesti nic. Doktorka to nijak neřešila, prostě byl větší. Pak kolem čtvrtého pátého roku ho párkrát večer bolely nohy, ale to asi proto, že poměrně rychle rostl. Teď je zase všechno v pohodě, už neroste tak rychle, nohy už ho nebolí.
Nedělala bych si starosti, zvlášť když jste oba vysocí.
@sarkoc jenom 6,5 kg??? 😀 naše "malá" se narodila jako 4kg puclíček s 54 cm - ve 3 měsících měla 6950g a 68cm - doteď jsem spokojenější a zdravější miminko neviděla🙂 to jsou jen taková "lidová moudra zkušených matek na vesnici starší generace" - vůbec bych to neřešila. Pokud je plně kojená (naše byla do 4. měsíce - pak už jí mléko nestačilo, tak jsme začaly s příkrmy), tak bych věřila tomu, že opravdu to tak má být, přibírá tak, jak má a rozhodně žádnýma bolestma trpět nebude🙂
Syn hodně přibíral - ve 3m měl 63cm, 6,8kg a nikdo to neřešil a to jsme 160+179cm, takže podprůměr 😅 V cca 6m (9kg) se to začalo zastavovat, v roce 10,5kg,.... růstové bolesti měl až později a nic hrozného....
Prosimtě co kdo ví o tom, co bude s tvym dítětem??? Kdo pyskuje? Okolí? Prarodiče??? Mně tohle zvedá ze židle kdykoliv o tom slyším, každej je chytrej jak rádio a řeší kraviny...
Růstové bolesti děti občas mít můžou... s tim se nedá nic dělat, je to normální - a můžou je mít děti hubené i tlustější, prostě je to růst kostí... Nic se s tím nedá udělat...
Moje holky přibírali obě od narození kilo měsíčně... Tedka jsou to pěkný holky, nikdy na nic netrpěly.... Já fakt nechápu že okolí takhle stíhuje matky, fakt...
@sarkoc já má dceru dnes 4 letou a přesně ve 3 měsících měla 65cm a 6200g. Byla plně kojená. Já sama jsem vysoká a manžel také. To o bolestech kostí jsou povídačky. U vysokých dětí je potřeba si pohlídat držení těla, popř. nějakou rehabilitaci, ve vývoji dbát na časté a správné pasení koníčků a lezení. Osová kostra je nejdůležitější. U své dcery jsem zažila 1X růstové bolesti okolo 3 roku, projevují se nejčastěji v oblasti bérce. Ale není to dané tím, že je dítě vysoké, může mít i malé. Jinak dcera je vyšší asi o 5 cm než průměr, ale je to jasné, její nejstarší sestra má 183cm.
@sarkoc v klidu, muj syn mel ve 3 mes. 7,5 kg a 62 cm, ted je mu 6 mes. a ma 75 cm a 11 kg, doktorka to neresi, rikala, ze se vyvijí jak má, stejnomerne, je sikovny a navic jeho tata ma take pres 190 cm a je cely on, takze bude po nem, ten mel jako maly v 1 roce 17 kg a pak to vybehal a dnes ma naprosto normalni sportovni postavu. Já krom toho, že se porádne nadru neřeším 😀
@sarkoc hele můj syn je na tom stejně - za 14 dni má tři měsíce a má už 63cm a 6,4kg..podívej se do růstových tabulek, dcerka je na 97percentilu,tak holt bude vysoká ale vadou rozhodne netrpí!!
Malýmu je rok. Doteď přibýval dvě kilala měsíc. a za poslední dva měsíce ma nahoře pul kg. Začíná.chodit, vybeha to.
Neni se ceho bát.
Evidentně mas v okolí same sympataky.
@sarkoc jake bolesti, to je zas nejaka pitomost. Jste velici, tak k tomu mate umerne vetsi dite, navic jestli je napred, tak uz bude vyzralejsi i co se osifikace tyce. Prvni dcera byla mrnava a jadyrka v kyclich se ji osifikovaly nejak po pul roce, a tomu taky odpovidal vyvoj, vse zacinala o trosku pozdeji, druha byla obrik pri narozeni, jadyrka mela osifikovana hned na novorozenecke prohlidce a byla dost napred, kone pasla od narozeni, ze by ji bylo treba nejak pridrzovat hlavu jako novorozenci se moc rict teda nedalo, mela velkou silu v rukou, takze ve 2 mesicich uz sme davali postylku niz a musela sem ji oblozit mantinelem vsude, protoze by se za ruce zvedla, ve vyvoji jsme ji zpomalovali jak se dalo, ale stejne vsechno umela dost brzo vcetne chozeni, je zdrava, nic ji neboli, jen misto sadla mela jako mimco svaly... Jinak mi hodne pribirala jen nez zacala lezt, pak uz spis jen rostla a mame rozumnou dr, neshledala na tom nic zvlastniho, ze ve 3 mesicich mela 6 kilo a ve 12 sotva 10kg, videla, ze je dite akcni, dobre prospiva a rychle roste...
Když se doktorce něco nezdá, tak proč vás neodešle na nějaké testy, odběry atd. Kde se zjistí, zda je růstově, hormonálně atd.v pořádku. Když se jí něco nezdá, tak ať malou sledují odborníci. Nebo si o to zažádej sama. Já bych to pro klid duše udělala, abys něco důležitého opravdu nezanedbala