Ve 3 letech kaká stále do kalhot

jajda2011
8. črc 2017

Ahojte, máme velký problém s tím,že syn ve 3 letech má stále problém s odplenkováním. Neřekne si,že chce čůrat přes den je bez plen,ale neříká si počůrá se a je mu jedno,že je v mokrém. Na spaní má stále pleny načůrané. Největší problém máme s tím,že si několikrát denně ukakává do kalhot. Trpí na psychosomatikou zácpu. Zkoušeli jsme vše i změnu jídelníčku aby ho kakání nebolelo,ale nic nezabírá. Je to dost psychicky náročné,protože s ním nemůžeme nikam chodit,protože má stále nehody. Přemlouváme ho, on sám řekne,že se kaká do nočníku,ale neudelá to. Už od doby kdy začal lézt tak se nám začal schovávat za dveře nebo kamkoliv jinam, když kakal. Jsem už zoufalá má jít od září do školky já už chodím do práce a bojím se,že nám ho do školky nevezmou. Nemáte s tím někdo zkušenost? Nevíte jestli by nám neporadil dětský psycholog? Naše lékařka tvrdí,že ne,že si na to malý musí přijít sám :(

elialen
8. črc 2017

Zkuste používat hodně vycpané látkové pleny. V těch vedrech mu to dojde velice rychle. Alespoň tak to bylo u nás. A jako motivace hrací nočník.

simasla
8. črc 2017

Napíšu naší zkušenost - syn 2,5 roku byl ještě před druhým rokem odplenkovaný přes den, pak se nám narodila dcera a začalo to. Nejspíš si vynucoval pozornost nešťastným způsobem, čůrání zachoval do nočníku, ale kakat najednou začal jen do slipů či trenek. Už jsem nevěděla co s ním, bylo to i 4x-5x denně prát pokakaný spodní prádlo, strašně mě to frustrovalo. Nepomáhalo po dobrém, ani po zlém (tím myslím spíš ječení), kolikrát jsem i brečela, že je to fakt hrozný. Pak jsem si na netu vyčetla metodu a zkusila jí na něj. Vytiskla jsem rozvrh hodin s oblíbeným Scooby-Doo a za každou nehodu jsme vyplnili škaredíka, ale víc jsem to nekomentovala jenom jako jééje škoda škaredíka, kdyby byl usměváček bylo by to lepší a nezapomeň že tě čeká odměna a za každé kakání do nočníku jsme dali usměváčka, za 2 usměváčky zasebou pak byla hračka. Koupila jsem ve výprodeji taková ta zvířátka v pytlíku (tygr, lev, zebra, hroch, slon) asi za 70 Kč a on si mohl vždy vybrat jaké zvířátko. Kupodivu to najednou šlo do nočníku a evidentně to bylo spíš psychického rázu - nejspíš žárlivost, méně pozornosti než dříve po narození sourozence. Nyní je to tak měsíc od začátku pokusu a už týden je bez jakékoliv nehody a sám chodí hezky na nočníček a 3. den je nyní i bez pleny na noc a zatím bez nehody.

anelamates
8. črc 2017

A ještě se doporučuje mu dávat nočník někam, kde na něj nebudete vidět. Když se sám schovává za dveře, zkusila bych to. V tomhle věku on už má totiž spojeno to, že kakání a bobek je fuj - a proto ho schovává, i do kalhot.

alex0219
8. črc 2017

Syn bude mít v listopadu tři roky, odplenkovany je asi 4 měsíce. Čůrat umi teda paradně jak chlap 😂 A to i v noci už je déle bez plen, ale kakani taky někdy problém. Jednou měl fakt velkou zacpu a od te doby se začal pokakavat opět do slipů. Poslední dni mě to už fakt začalo štvát, vysvětlovala jsem furt dokola jak blb a nic. Tak jsem se prostě nasrala 😂 utla jsem mu všechno sladké a ejhle. Teď už opět začíná chodit, i když to teda hlidam a vždy jak vidím ze se něco chystá letime tam spolu a pokud se vykaka dostane nějakou mlsku za odměnu jak ne tak má zas útrum 😁

vladys
8. črc 2017

tak syn má 6 let, v září jde do školy, je nadprůměrně inteligentní, ve školce chodí normálně na záchod a doma má plínky, dá si je sám okamžitě, když přijde domů. O prázdninách celodenně. Zkoušeli jsme snad všechno, byli jsme u o psychiatra, bohužel neporadil nic 🙂.. Pokud mu nedáme plenu, prostě brečí, svíjí se, držíme ho na záchodě i hodinu a nic...

naste
8. črc 2017

@vladys Já bych zlikvidovala pleny. Buď bude chodit na záchod jako ve školce nebo to pustí do kalhot. Asi budu za krkavčí matku, ale takhle velkému dítěti bych pleny nedala, pokud to ve školce funguje.Já myslím, že je to jeho pohodlnost a ví, že tu plenu dáte. Prostě jednoho dne pleny doma nebudou a bude jenom záchod, jako ve školce.

sdu
8. črc 2017

Nešli by to nějak vysvětlit, treba ze az balení plenek dojde, tak uz nebudou, protoze se proste na tak velké deti nedelají? Nebo vzít malé a proste uz jsi vyrostl, uz ti nesou? No je to trochu zvlastni... mozna chce byt doma za miminko, nemá mladsího sourozence?

naste
8. črc 2017

@jajda2011 A co aby chodil rovnou na záchod, tam bude mít svoje ,,intimčo ". Ve školce také nebude mít nočník, ale záchod. Ve státní školce to bude asi dost problém, tam je podmínka dítě odplenkované.

sarad
9. črc 2017

Asi to tu nikdo nebude chtit slyset, ale ony nektere deti jeste ve 3 letech na odplenkovani nejsou zrale...jestli si syn ani na curani nerekne, je mu jedno, ze je mokry, tak podle me na to zraly neni...ziju ted v USA a tady je to zcela bezne, nikdo se nad tim nepozastavuje...nase dite se naucilo ma curani asi za dva dny po odplenkovani, ale kakani byl problem, skoro taky do 3 let, nocni plenka skoro do 3,5 let...u toho kakani jsem si jednou pockala, az se poradne pokakal, znate to, jak to ta plena rozmaze po zadecku a vsude a proste jsem si s nim promluvila, ze je to fuj a ze mu nemuzu tolik hovinek utirat a ze jsem taky cela spinava a ze holt uz musi do zachoda. Svete div se, od te doby jen na zachod...

naste
9. črc 2017

@vladys Proč ho držíte hodinu na záchodě ? On pro vás hraje komedii, svíjí se a vy mu dáte pleny. Já bych mu řekla, že bude chodit na záchod, jako ve školce a víc bych to neřešila. Přece šestileté dítě ví, kdy se mu chce na záchod a dojde si. Možná, že pomůže i to, že to nebudete řešit .

naste
9. črc 2017

@sarad A šestileté?

vladys
9. črc 2017

@naste my to neřešíme, on si plenu dává sám, pokud ji nemá, tak nejí a nepije.

naste
9. črc 2017

@vladys A když plena doma nebude a bude se mu chtít na záchod? A když je na návštěvě nebo třeba u babičky? Nebo školka v přírodě? Tam chodí na záchod? Já bych až dojdou, prostě jiné pleny nekoupila.

tulena
Autor odpověď smazal
Zobraz
izz76
9. črc 2017

@vladys Když si pleny sám nandavá,sám si je i sudavá a vyměňuje za čisté,když je potřeba?

lencak80
9. črc 2017

Syn už chodil do školky a stále kakal do plenek. Mel 3 roky a asi 4 měsíce když jednou kakao a bobek se mu zarazil. Najednou pochopil že plenka je už pro něj opravdu malá a najednou to šlo. Od té doby byl bez plenek. Ne tlačila jsem na něj. Nechtěla jsem aby měl zácpu. To raději ať kaká do plen. Ale pak to šlo. Ve školce jsem řekla že láká do plen. Neřešily to. Ve školce mi stejně na velkou nechodil nikdy. Chce to hlavně být v klidu. Půjde to.

vladys
9. črc 2017

@izz76 ne, sedí v nich klidně i hodinu, v počuraných celý den, než mu je vymění většinou dcera.

vladys
9. črc 2017

@naste babičk aje učitelka pořád nám nadává, co jsme za rodiče, že ho neumíme zmotivovat atd... a potom, když tam byl jednou a zapomněla jsem mu dát plenu, tak hystericky volala, co má dělat, že skučí, že ho bolí břicho, nic nejí, nepije, že ho zkoušela všemožně na záchod, že si sedl, ale stejně nic...po dobrém, po zlém...a říct mu, že pleny nejsou? když jsme to zkusili, tak si stoupl na váhu, zvážil se, to ještě neuměl psát a číst, teď už umí, vzal si balík plenek, z něho opsal do vyhledávače pampers, tam si našel váhovou kategorii a objednal si pleny 5+, potom nás jen volal, jaké má napsat číslo ú)čtu, že on žádné nemá...

vladys
9. črc 2017

@tulena proto jsme byli na dětské psychiatrii, ale trauma jsem potom měla já, ta na něho zařvala - ty čuráš do plínky? a jestli chceš jít do školy, tak to ti moc času nezbývá,... malý se zatvrdil úplně, nepromluvil a tvářil se jak dement. když jsem se ho ptala, tak mi řekl, že ve školce mu řekli, že se s cizími lidmi nemá bavit a on že tu paní nezná...doktorka mi pak řekla, že neví, že se s tím ještě nesetkala, že většinou nechodí na záchod ve školce. řeší to spíš okolí, my jsme si zvykli, v podstatě ve školce funguje a doma mu dáme jednu plínu na den a jednu na noc. hlavně nechci, aby to zadržoval a neměl ještě nějaké problémy.

tulena
Autor odpověď smazal
Zobraz
japona
9. črc 2017

@vladys Teda, synek je opravdu sikula s tím objednáním plenek po internetu🙂. Asi bych mu v noseni doma nebránila, ale ani bych ho v tom nepodporovala (jako, že bych mu je měnila apod). A doufala bych, že ho to časem přejde🙂

pejsanek
10. črc 2017

Dcera byla s plenkami do tří let,obrovský problém s nočníkem do té doby. Vzala jsem plenku přes den,ale že má bobek,říkala až byl v kalhotkách. Netlačila jsem na ni,nevyčítala,jen opakovala,že bobek musí být do nočníku. Neříkala si na curani,musela jsem pravidelně na nočník posadit. Po cca dvou měsících si sama začala říkat i na bobek. Přes den již zcela bez plenek. Na noc jsem ještě raději nechala,občas bývá mokrá.

vladys
10. črc 2017

@tulena bohužel a to byla přímo dětská primářka a je považována za "kapacitu" v okrese.

sarad
10. črc 2017

@naste Sestilete ne, reagovala jsem na zakladatelku, na trilete deti.

naste
10. črc 2017

@vladys Nevím, já si myslím, že je to zvyk a takový rituál. Přijde ze školky , svlékne slipy a vezme si plenu.Za chvíli přijde ze školy a vezme si plenu. Promluvte si s ním, že už je velký a pleny nosí malé děti, což při své inteligenci jistě ví. Já bych ho v tom nepodporovala, i když nebude pít, tak čůrat bude muset , to nevydrží. Já bych přešla řev a kvílení a já nevím, co ještě a pleny bych zrušila. Mě by vadilo, kdyby moje inteligentní šestileté dítě nosilo pleny.Co na to říká váš pediatr?

vladys
10. črc 2017

@naste pediatr mi řekl, že zná i 10 leté, co mají plínu a poslal nás právě k té psycholožce, takže slepá ulička. Myslí si, že je jen rozmazlený, pokud nezažijete ty stavy, co má, když nemá plínu, nejde to prostě popsat.

horsiee
10. črc 2017

@vladys a to takhle vyvádí i jinde? U babičky, na chatě, na dovolené? Nebo ve školce je v pohodě a jakékoli jine místo nutná plenka?

vladys
10. črc 2017

@horsiee přesně tak. funguje jen ve školce, to si dá normálně ráno slipy. pokud jsou prázdniny, tak si nandá plínu.

naste
10. črc 2017

@vladys Ale zdravé desetileté dítě snad nemůže mít přes den plenu, noční pomočování to ano, to mají i starší. Odkud jste? To je u vás jenom jeden psycholog? A jak to řešíte, když je venku, to má plenu? Vy jste na to zvyklí, už vám to nevadí, ale určitě by se to mělo řešit. Já při svojí povaze bych už plenu dávno sebrala, ať si vyvádí, jak chce. Myslím, že čím to takhle bude fungovat déle, tím to bude horší ho to odnaučit.On to považuje za samozřejmost, má to tak naučené, je na to zvyklý.

vladys
10. črc 2017

@naste to nejde vysvětlit, on se jako klasicky nevzteká, není to rozmar.