Holky Ahoj. Máme 12 a půl měsíce a porad žádný zub.A ani to nevypadá. Vím už do DR.ze je to v pořádku a kdo to máte stejne? Jak jedí Vaše dětičky? Ta moje vůbec nic do ruky nechce kromě občas krupky ty co se rozpouští a kousky v jídle nesnese takže furt mixuju.
@madulinka no tak mě nenapadlo,od zavádění příkrmů rovnou nemixovat,ale ona mi zvracela když měla kousky,tak jsme to museli nechat být.Občas zkouším,ale nechce to.Vytlačí to jazykem ven a vůbec by se tedy nenajedla.My měli problémy s ní,ona do toho roka vůbec nechtěla jíst,jen mlíčko a kaše z lahvičky,až teď se trochu rozjedla,tak jsme rádi i když mixované,ale jí.Děkuji za odpověď.U druhého to asi udělám jinak pokud bude šance😀
Ja tedy mixuju,dcerka10 m mi cokoli s kousky plive do rukou, maze si to po hlave a neji, pritom cokoliv do ruky sni hezky - davam kus mrkve, chleba, susenku, krupky... Mozna by snedla i tu masozeleninu, ale nebudu ji lamat, prijde to. Jinak tedy ma 7 zubu, ale jeji sestrenici narostl prvni ve 13 mesicich a ve 2 letech ma 8 - co kus, to original 🙂
Já jsem si počkala až do 10.měsíce na první zub 🙂 vykutal se mu den po naší svatbě 🙂 od té doby nemixuju nic, rozvařím do měkka a od roku už vařím normální jídlo (vzhledem). Ty mixované už nechce ani jíst, asi se mu to esteticky nelíbí 🙂
Někomu vykouknou kolem 5. měsíce, někdy až později. říká se, že čím později, tím jsou kvalitnější druhé dospělé zuby 🙂 Taky jsem si vyslechla, jak je to "divný, že všeci ostatní už zuby mají". To jsem mu je měla vypáčit, nebo co :D
Zůstaň v klidu, naší dceři vyrostly první 2 zuby v 15 měsících 🙂
Dceri vyrostly prvni jednicky ve 14 mesicich. Od 8 mes. uz jsem nemixovala, v 9 mes. chleba na kousky, v roce normalne dasnema kousala jablko, hroznove vino. S tim nemela problem. Se zubama vse dohnala, posledni stolicka vyrostla ve 2,5letech.
Naší malé vyrostl první ve 13ti měsících. Já jsem jí teda nikdy nemixovala (jen pak maso), rozmačkávala jsem normálně lžičkou - od toho šestého měsíce.. Říká se, že čím dýl zuby vyrostou, tím dýl vydrží 🙂