Ve 13 měsících je stále bez zubů

sedmikraska84
20. led 2017

Holky Ahoj. Máme 12 a půl měsíce a porad žádný zub.A ani to nevypadá. Vím už do DR.ze je to v pořádku a kdo to máte stejne? Jak jedí Vaše dětičky? Ta moje vůbec nic do ruky nechce kromě občas krupky ty co se rozpouští a kousky v jídle nesnese takže furt mixuju.

madulinka
20. led 2017

Naší malé vyrostl první ve 13ti měsících. Já jsem jí teda nikdy nemixovala (jen pak maso), rozmačkávala jsem normálně lžičkou - od toho šestého měsíce.. Říká se, že čím dýl zuby vyrostou, tím dýl vydrží 🙂

sedmikraska84
autor
20. led 2017

@madulinka no tak mě nenapadlo,od zavádění příkrmů rovnou nemixovat,ale ona mi zvracela když měla kousky,tak jsme to museli nechat být.Občas zkouším,ale nechce to.Vytlačí to jazykem ven a vůbec by se tedy nenajedla.My měli problémy s ní,ona do toho roka vůbec nechtěla jíst,jen mlíčko a kaše z lahvičky,až teď se trochu rozjedla,tak jsme rádi i když mixované,ale jí.Děkuji za odpověď.U druhého to asi udělám jinak pokud bude šance😀

msimankova
21. led 2017

Ja tedy mixuju,dcerka10 m mi cokoli s kousky plive do rukou, maze si to po hlave a neji, pritom cokoliv do ruky sni hezky - davam kus mrkve, chleba, susenku, krupky... Mozna by snedla i tu masozeleninu, ale nebudu ji lamat, prijde to. Jinak tedy ma 7 zubu, ale jeji sestrenici narostl prvni ve 13 mesicich a ve 2 letech ma 8 - co kus, to original 🙂

astyna
21. led 2017

Já jsem si počkala až do 10.měsíce na první zub 🙂 vykutal se mu den po naší svatbě 🙂 od té doby nemixuju nic, rozvařím do měkka a od roku už vařím normální jídlo (vzhledem). Ty mixované už nechce ani jíst, asi se mu to esteticky nelíbí 🙂

Někomu vykouknou kolem 5. měsíce, někdy až později. říká se, že čím později, tím jsou kvalitnější druhé dospělé zuby 🙂 Taky jsem si vyslechla, jak je to "divný, že všeci ostatní už zuby mají". To jsem mu je měla vypáčit, nebo co :D

marsee6
21. led 2017

Zůstaň v klidu, naší dceři vyrostly první 2 zuby v 15 měsících 🙂

alcar
22. led 2017

Dceri vyrostly prvni jednicky ve 14 mesicich. Od 8 mes. uz jsem nemixovala, v 9 mes. chleba na kousky, v roce normalne dasnema kousala jablko, hroznove vino. S tim nemela problem. Se zubama vse dohnala, posledni stolicka vyrostla ve 2,5letech.