Zdravím, kolik vážily a měřily vaše děti na 12 měsících? Naše holčička den před prvními narozeninami při kontrole má 12,45 kg, měří 81 cm, obvod hlavy 44,5 cm a obvod hrudníku 53 cm. Od začátku přibývala velmi dobře i přes koliky, které víceméně trvají dodnes. Tentokrát se ale už dostala mimo obvyklé rozmezí ☹ doktorka začala strašit poruchami růstu. Já mám 170 cm, manžel 174 cm, vyšší (přes 180 cm) je manželův otec a můj děda. Stále kojená. Díky za odpovědi.
@laguse syn 80 cm, 11,75 kg, obvod hlavicky 47 cm
dcera 82 cm, 10 kg, obvod hlavicky 46,5 cm
Myslim, ze muzete byt v klidu, me dr. nikdy nic nerikala a vsechny miry mi pripadaji normalni. Navic me to mereni nepripada uplne presne. Take kazde dite roste jinak. A po tom roce deti uz tak nenabiraji. Syn pak za pul roku pribral jen kilo a pul. I dcerka. Jak behaji, kila uz nejdou nahoru. Nejdulezitejsi je, aby byli zdravi!!!!!! 😉
@laguse nas maly mel na rocni kontrole 76 centimetru ( myslim, ze ma trochu vic, mereni bylo plus minus za strasnyho revu) vaha 10,3 kila a obvod hlavicky 49. Myslim, ze, na straseni s rustovym hormonem je teda brzy, muze byt prave vetsi po prarodicich. Kamaradky dcera mela v roce 79 cm a necelych 11 kilo a je to naprosto normalni zdrava holcicka, jen proste trosicku vetsi. Rozhodne bych si z toho nic nedelala 🙂 kazdej neni dle tabulek 🙂
obě holky měly 12kg, pediatr neříkal nic a to je na nadváhu docela pes.
Ve 12 měsících měl malý 76cm a těsně nedosáhl na 10 kg. Teď byl dost marod, tak určitě šlo něco i dolů... ale už po týdnu začíná zase jíst... vaše dítě se dostalo mimo rozmezí jako tabulkově jo? Ze je větší než by mělo? Čím usuzuje dr že by šlo o poruchu růstu?
Dcerka mela 85cm a 9,6kg a do toka kojena cca 3x denne zbytek jidlo
Malý měl v roce 79 cm a 11,3 kg, obvod hlavy 45 cm. O půl roku později už 86 cm a 12,9 kg. Teď ve dvou a půl letech měří 99 cm a váží kolem 15 kg. Já mám 176 cm, manžel 188 cm. Nikdy nám Dr. nic neřekla,každé dítě je jiné. Můj synovec má skoro 15 měsíců a měří pouze 72 cm a váží necelých 8 kg. Hlavní je, že je dítě zdravé a nic mu nechybí.
tak to nevím, co by říkal na našeho valibuka, který v osmi měsících 79cm a 10,5kg 😀 😀
ve 12 měsících 8,8 kg a 72,5 cm. Dnes 2,5 roku 11,3 kg 90 cm. Je to náš žížalák. Naprosto zdravej, Manžel 183 cm já 172cm. Syn je drobnější, mimo tabulky, ale doktorce to nevadí.
Syn měl v roce 12 kg a 83 cm, starší měl taky 12 kg, ale cm si už přesně nepamatuji ale taky byl větší. U nás to ale není nic divného, manžel je taky velký (191 cm), já jsem malá, ale kluci dědili 😀
Jo a obvod hlavičky 49 cm
Dcera ma v 9 mesicich 11,1 kg, 78 cm a hlavicku 46 cm. Je kojena. Nevim, proc mi moc lidi neveri, ze ma opravdu jen tech devet mesicu. Rikame ji 'obratko' a dr.je v klidu 🙂
Taky mame vetsi holcicku 😉 ve 12m mela 81cm a 11kg. obvod hlavy 46cm a hrudnik 52cm.... V klidku 😉
Naše holčička ve 12m 80cm a 9,5kg. Manžel 190cm a žížalák, já jenom 164cm. Nikdo s tím žádnej problém neměl...hlava cca 45cm.
Dcera bude mit cca 9,5 kg a 73 cm.
syn 74 cm a 10,2 kg, obvod hlavy 48 cm
Na roce by měl mít prcek ideálně trojnásobek své porodní váhy - takže podle toho 🙂
@nugetka20 trojnásobek,to úplně není nutný,chtěli by to podle tabulek,ale většina dětí,co máme v okolí,tak to nesplňuje a nikdo s tím problém neměl...
SYN - 13 kg, 82 cm
DCERKA - 9 kg, 74 cm
Neřešit, časem to zpomalí. Řešit až po delší době. Někde v rodině může být vysokej člověk.
dcera v roce 11kg a 72cm syn přes 8kilo a 71cm obvd hlavy 47cm