Ahoj,
mám veliký miminko🙂 Máme 7,700g a 72cm....je to normální? Všechny doktorky nám říkají Budulínku a cvaldo, a přitom tlustý není, jen ty stehýnka🙂 Jak na tom jsou nebo byla vaše miminka?
my jsme ve trech mesicih meli 6,900g a 68cm.) doktorka se soustredi jen na vahu a k te delce nerekne nic. Ja uz si s tim hlavu nedelam, asi je po manzelovi.) ten ma 193 cm.) a stehynka ma asi po mamince🙂
alisha...kojili sme 3 mesiace...v 3mesiacoch: 6500g a 65cm
6 mesiac: 9200g a 74cm
7mesiac: 10330 a 77cm
8 mesiac: 11065g a 81cm
10 mesiac: 12560g a 85cm
rok a mesiac : 87cm a skoro 14 kil.....takze neboj ste v norme...malinky to vybeha 😉
shela: teda vy ste taky obrici🙂 ja uz se nebojim, lepsi nez abych mela problemy s tim ze nepapa a neroste... urcite to vybeha, nema byt po kom tlusty. a ja byla taky takova.) velika s velkyma stehynkama.)
alishia...no trosku sme vacsi ako normal 😅 ale lekari vravia tak ze je lepsie ked ma babo z coho schudnut v pripade choroby...my sme v rodine normalny...sice moj ocko je trosku vacsie brusko ale to je z piva 😀 ..inac ja mam pri vyske 173cm 57kg a manzel je tiez v norme..tak neviem..ale zevraj aj ja som bola buclata ked som bola babo...no ale nie az tak ako moja mala... nasi volaju moju Nathalie male sumko 😀
I ja nasemu chlapeckovi rikam sumo, špeku, buchto, buchtičko, atd.) mam pro nej spousta pojmenování🙂 už na to i snad slyši🙂)) vzdycky se hihna.) ale opticky neni tlustej, je jen proste velkej.) ve svych trech mesicich vypadal jak pulrocni mimina.)
Ahoj holky, my jsme měli na konci 4. měsíce 7,87 kg a 69 cm. A to malého plně kojím. Takže si nemyslím alishia, že máš "tlustého" chlapečka. Od narození přibíráme každý měsíc kilo. 🙂
Ahojte. Aj ja sa pridám k vám Moja malá má 4 mesiace aj 2 týždne a pred týždnom vážila 6900 g a merala 65cm a každý sa čuduje že je tučná. Ale ako vidím aj vaše detičky su velké. 😀
Ahojky, náš Filipko má dnes presne 4 mesiace a od 10. týždňa je na Nutrilone. Dostaal totiž salmonelu a schudol pod pôrodnú váhu. Dnes má 5700g a 63 cm, doktorka vravela, že je tak akurát - ani veľa, ani málo. Ja si však myslím, že je to veľmi individuálne a ak náhodou aj nejaké bábo má pár gramov naviac, schudne to len čo začne loziť 😀
tak my máme skoro 5 mesiacov, na váhe sa prudko blížime k ôsmym kilečkám a dĺžka je 71 cm. Tiež sme na MM. Tlstý na rukách a stehnách nie je, len bruško sa niekedy rozlieva do strán 😀 😀 😀 .
Jůů, tak my jsme asi malinko pozadu! Pořád čekám, kdy tady objevím i nějaké malinké mimčo a z těch vašich začínám mít komplex.. 😒 Teda tím myslím, že se obávám, že jsme na tom nějak bídně.. 😒 Malá měla včera přesně 4 měsíce, má 5300g a 62cm..... plně kojená
kakauko, aspon ji uneses,) ja s tim svym jedlikem mam co delat.) holcicky byvaji drobnejsi. hlavni je jestli je zdrava.)
Alishia,
my sme tiez na umelej strave a ako presne trojmesacny mal moj syncek 7650 g a 68 cm (merane 9.9.). Odvtedy vazeny ani merany nebol. Inak, pri narodeni sme mali 4400 g a 54 cm. Mame doma tiez obrika, ale on je iba velky, urcite nie baculaty. Vy ste mali ake porodne miery?
Tobiášek:
při narození 4440g a 55cm
ve 3 měsících 7800g a 68cm
ve 4 měsících 8200g a 70cm
není vůbec tlustej ani tučnej - v rodině máme těžkou kostru snad všichni.
Na květnu máme 3 chlapečky nad 8 kilo ve 4 měsících a všichni mají kolem 70cm 😉
A pravda je, že všichni 3 kluci jsou na UM. Ale zase všichni mají rodinné dispozice k tomu být veliký.
Jen je sranda, že kupuju zimní oblečky velikost 80 i 86. Běžně nosíme oblečky 9-12 měsíců 😉
adusha, my sme meli 52cm a 3590g.) z porodnice sme sli s 3,150g....mel zloutenku a furt spal a ani sestry ho nedokazali vzbudit na kojeni, proto se mi ani neudelalo mleko.
ygreen ja vcera koupila kraaaaasnou zimni bundicku v hypernove , fakt cool...a zdala se mi takova velka a kdyz sem mu to oblikala tak sem zjistila ze je mu to male....a to tam bylo 6-9 mesicu....ddneska to pojedu vymenit, ale pri me smule uz ji tam mit nebudou:/ taky uz zacinam kupovat vetsi veci, protoze jeho vek neodpovida tem miram🙂
Taky mám doma takovýho cvalíka🙂 Máme 64 cm a 6,9 kilo🙂takže stehýnka máme opravdu podstivý..velikostinám tady nejsou podle věku,takže nejlepsí je nakupovat podle cm🙂 😉
nemáš veliké miminko! Taky záleží kolik byla porodní váha. Když se podívám do knížečky, tak můj kluk měl na konci 4.měsíce 8,55 kg a 70 cm. Krmen více méně od začátku uměle. A je v normě, není tlustý, je prostě statný (to řekl doktor). Teď jsme na konci 7. měsíce a máme lehce přes 10 kg.
jaav : on to snad jednou vybeha,) je dost akcni🙂 my ted mame 5. mesicu a ma 8,300g.
ahojky my meli porodni vahu 3800g a delka 50cm a ve trech mesicich jsme meli5900g a 63 cm...tak si myslim ze to neni tak hrozny...🙂
Ahojda, tak my měli porodní váhu 3,15 a ve 4 měsících 6550 a 65cm, ale teda když se trošku natáhne, tak mu úplně lezou žebra 😀 😀 😀 , tak nevím jestli náhodou není moc hubenej 😀 😀 😀 😀 😀
alishia: jo doufám že ano...tvrdě trénujeme 🙂
Nám jsou 3 měsíce a máme 6340g a 61,5 cm 😅
Narodil se předčasně s váhou 2,470g a 48 cm 😅
Je velký a já nevím po kom,já sama mám 154 cm a mažel 166 cm 😎
My máme na konci 4 měsíce 9070g a 70cm a kojíme se
zase sa tu daco porovnava 😀 😀
Ahoj my mame holcicku ma ctyri mesice aj dva tydny porodni vahu jsme meli 3500 g a vysku 50 cm ale a ted vazime7750g chodime k doktorovi ale ten ji nemeri nevim proc ☹ je docela velika na svuj vek.
Můj Matynek se narodil s 2,85 kg a 48 cm a v necelých 4. měs. má 6,65 kg a 65 cm. Oblíkáme 74, 80, velikost na 9.-12 měs. Ale je to náš šikulka 😉
alishia: my sice teprve budeme mít 3 měsíce, ale už teď je veliký. počítám, že do 4-tého měsíce bude mít podobné míry jako vy. je hrozně dlouhý už od malička a už teď má skoro 6 kg. a taky není vůbec tlustý, jen prostě dlouhý a vypadá úplně zdravě. ty stehýnka má ale taky takové fajné na mačkání 😉