Holky, doktorka me dnes vydeptala, ze v sesti tydnech uz se malej ma poradne usmivat... Mam se bat, kdyz to nedela, a kouka na nas jen kdyz se mu chce (nekdy se odvraci, at delam, co delam...).
já nevím, že mají pořád doktoři potřebu novopečené maminky strašit. náš starší byl dlouho spíš umračený bručoun, jsem si pomalu do půl roku myslela, že snad nemá mimické svaly 😅 😀 no úsměvy na potkání fakt nerozdával. buď v klidu...to přijde, jistě je i u vás vše v pořádku 😉
Bud v klidu ! Mala se sice smála ale ted jsou ji 2,5 mesice a prudí nas ze mala nepase koniky podle tabulek. Oni si vždycky neco najdou .
Nedej se doktorkou zbytečně deptat. Náš malej se začal smát až kolem dvou měsíců. Jen občas a sporadicky, teď je mu půl roku a je rozchechtany až až. Zase řešíme, že se ještě neotocil sám na bříško. všechno přijde, až se na to dítě cítí.
do dvou až tří měsíců je to úplně v klidu 🙂 v 6ti týdnech by se měl hlavně projevovat emocionální křik miminka 🙂
Ach jo, někteří doktoři by se měli nechat vyšetřit. Když něco není podle tabulek, už je to špatně. Každé miminko má přece svoje tempo, některé se usměje hned, jinému to trvá déle. Můžeš být úplně v klidu! Náš chlapeček se taky začal usmívat až kolem dvou měsíců a teď v devíti má většinu dne pusu od ucha k uchu 🙂
Nase mala se usmivala od narozeni,v peti mesicich rikala tata.. lest zacala tesne pred desatym mesicem,je lehci nez jiny miminka.. ze by se stavela na nozicky? Ne..
Jsou veci v kterych je napred,a pak veci,v kterych je linejsi..
Kazdy mimi je original,holky,nenechte se strasit.. Berte vsechno materskymi city a intuici. Ta u maminek funguje skvele 🙂
Tak on to hlavně ani smích není, spíš takový tik, podle mě 🙂 Můj syn se začal usmívat - vyloženě usmívat na podněty - asi kolem 2.měsíce, spíš až ve 3.měsíci. Takže no stress 😎
Ale neboj dr.blbne jo rika se ze od tech 4tt ale maly se zacal poradne usmivat v 8tt a je 100% v pořadku 🙂
To je fakt hrozný ty děti dneska si dělaj co chtěj! Vůbec ty doktory neposlouchaj, natož tabulky!
😀
Náš malý se na mě vědomě usmál poprvé "až" ve 2 měsících. 😀
Ahoj, malá se začala usmívat přesně v 6ti týdnech, ale řekla bych že to vůbec není podstatné 🙂 a doktorku to ani nezajímalo jestli se směje.. Jinak je dost pomalá a líná, když mám radost, že konečně něco umí, tak mi zase hned sklapne, protože to zase podle dr dělá blbě.. A to že se smála "včas", fakt žádný vliv nemá.. :D Bývala jsem na prášky, ale řekla jsem si, že když malá to má vše na háku, tak se k ní přidám, a jedeme si doma těžkou flegmatickou.. 🙂 Když jsem napjatě pozorovala každý její pohyb a mrknutí, asi to nebylo příjemné nikomu.. Neboj se, počkej si, až se na tebe usměje - budeš naměkko, a bude ti úplně dno kolikátý týden zrovna má..🙂
No vůbec! Uvidíš, že za pár dní začne 🙂