V kolika letech jste odplenkovali dítě v noci?

pudlenka
17. srp 2017

Jak a v kolika letech jste odplenkovali dítě v noci? Náš malý si vše řeší sám, čůrání i kakání v pohodě, jen na noc jsme do 4 let dávali pro jistotu ještě pleny. Většinou byla plenka po noci suchá, jen občas se stávalo, že se počůral. Tak zkoušíme bez plen, ale je to hodně náročné. Nosíme ho většinou 2x za noc se vyčůrat, ale nemá pak kvalitní spánek a my už vůbec ne. Ale stává se, že i když vstaneme v noci, už je počůraný, někdy jej to vzbudí, někdy ne. Takové vstávací akce a pak převlékání všeho nás všechny docela vyčerpává, ale zatím si jinak nevím rady? Nechce se mi z pohodlnosti se zase vracet k plínám. Ale bývá teď počůraný častěji, než když plínky nosil. Jak jste na tom Vy?

emysicka
17. srp 2017

Já jsem malému vzala pleny ve 2 letech, jak na den tak na noc a vše v pohodě. Zatím se mi počůral 3x. Dala jsem mu nočník vedle postele, koupila nepropustné prostěradlo. Když ho v noci chytne čurání tak si sám odskočí na nočník, a když se mi omylem počůrá, vysleče si pyžamo a mete k nám do ložnice. Necháme ho přespat u nás a ráno to všechno přesleču a vyperu. V noci bych to přeslékání nedala, už kvůli tomu, že v noci vstávám k 3 měsíčnímu prckovi 🙂 a oba kluci vstávájí každý den v 6 🙂

puresin
17. srp 2017

@pudlenka Moje nejstarsi dcerka mela na noc plinku do ctyr let. Sama se za to hrozne stydela, ale jinak to proste neslo. Pribuzni do me huceli, proc ji v noci nebudime, ze uz je prece velka, bla bla. Nejak mi to neprislo spravny. Zeptala jsem se na to nasi pediatricky a ta nebuzeni doslova pochvalila: lidske telo pry kazdou hodinu spanku regeneruje jiny organ a prerusenim spanku se tak narusi spravna regenerace. Delat to pravidelne kazdou noc je fakt zle.
Od te doby jsem to proste neresila a kdyz kratce po 4. narozeninach byla plinka cely tyden sucha, zkusili jsme bez. A od te doby ANI JEDNA nehoda, narozdil od deti onech pribuznych, ktere se obcas pocuraly jeste v peti sesti letech. 🙂

konidana
18. srp 2017

Ve 3 a 1/4 už mne plíny nebavily a hlavně syn chtěl jet (ve 3,5r) na školku v přírodě se starší sestrou. Odjakživa hodně pil, takže večer před spaním musel jít čůrat nejméně 2x, radši 3x, tak po půl hodině, a pak jsem ho budila na čůrání tak za hodinu a pak třeba za další 2h. Měl hodně tvrdý spánek, takže se sám neprobudil, ani když se počůral. Zhruba za 2 až 3 měsíce byl schopen se sám probudit, když potřeboval čůrat. Mnohokrát to nestihl, ale na školce v přírodě už zvládal úplně v pohodě. Občas se chodí v noci vyčůrat stále, takže u nás by čekání na suchou plínu nemělo úspěch. To by měl plíny na noc ještě teď v 7 letech 😅