Holky dotaz, v kolika jste dali deti z postylky do postele se zabranou? A jak dlouho vam,ktere jste meli deti na UM to UM jedli nez presli na cely den bez nej?
Malá šla do velké postele cca ve čtrnácti měsících a spí mnohem líp, protože ví, že když se vzbudí, může dojít za náma a nemusí čekat v postýlce. S UM neporadím, ale kojit jsem přestala ve třinácti měsících a UM už jsem jí nedávala.
Naše malá šla do postele se zabranou ve 14m, protože začala po hlavě vyskakovat z postýlky. Vedle postele na zem jsem dala matraci a pohoda.
Diky holky 🙂
Mne se podarilo kluky presunout do vlastnich posteli, az kdyz jim bylo 2,5 a 3,5 roku, do te foby spali se mnou. UM jsem taky zrusila obema najednou, mladsimu bylo asi 14 mesicu, starsimu neco pres 2 roky.
Syn se od UM odstavil sam ve 2 letech a spal se mnou v posteli asi do 3 let i kdyz velkoh postel v pokojíčku uz měl 😁
do pokojíku do velké postele šel syn kolem roka (začal bojkotovat postýlku), UM jsem nikdy nedávala, kojit jsem přestala ve 13m
Velká postel v necelých 2,5 letech. Předtím asi 14 dní v ní spala jen po obědě, aby si zvykla. A UM máme ještě ráno a to jí budou 3😃 Pořád ho chce, tak jí ho dávám. Ale těma 3.narozeninama bych ráda skončila. Potom už to nemá smysl z hlediska přínosu pro to dítě, si myslím.
Velkou postel dostal malý asi v roce a půl. Nejdříve v ní spal odpoledne, aby si zvykl a pak už i na noc, v postýlce se už mlátil, je to cestovatel, ale v posteli spí klidně, má rád prostor. No a UM pije ještě teď, pokud bude chtít budu mu ho dávat i do tří let. 🙂 Má ho jen večer před spaním, v noci se na jídlo nebudí od tří měsíců. 🙂
Velká postel ve 2,5 letech,do té doby od narozeni s náma, um pije pořád ráno a večer a tak to bude,dokud ho bude chtít 😉
@veluntajouklova Obě děti šly z postýlky do klasické postele (bez zábrany, zavazela mi) v roce a půl. Párkrát spadly, ale brzo se naučily bez problémů. 🙂 Spí od narození ve svém pokoji. Obě nekojené, u staršího už nevím, ale mladší mám v plánu dávat UM max. do 2. narozenin nebo když dojde, tak i dřív. Ale už od roka ho střídám s plnotučným UHT krabicovým, je to tak 50:50 a chutná jí.
Syn byl je ve velké posteli od od 18 měsíců.Co se týče UM,tak jsem ho přestala dávat také v 18 měsících po konzultaci s lékařkou.
Moje dcerka od 3m v noci nepije UM a spi 21-7 nekdy az do 8 nebo 9. Planuji ji dat do pokojicku sveho cca v dobe kdy si muze sama za nami prilezt, a jelikoz ma 7,5m a jiz 2tydny chodi kolem nabytku tsk to bude brzy 🙂 planujeme hned druhe mimi take KET takze musime zacit co nejdrive aby druhe miminko spalo v postylce u nas v loznici.
Jinak na UM minimalne do 2 let a mozna potahnu az do 3let.
Ja dostala brachu do pokoje ještě nemel 2 r,abych ho pak mohla v klidu oblect a odvect k busu kde si ho vzala ucitelka ze skolky jako ostatni decka ze vsi,rodice museli oba ve 4 do prace,tak aby nas nebudili,na um nebyl vubec,sunar i feminar a pod vubec nechtel,zvracel,byl hubenourek,co mama nemela mleko,chodilo se soukromnikom pro kravske i kdyz kozi je samozrejme daleko vhodnejsi,ale nebylo,ja to udelam take tak,chcem kdyz to pude brzo 2 dite,jen musime pak vyresit ohradku na schodiste az dosahne na kliku,braska v noci pochodoval...ale to je cas...
Holky díky moc. Já už si u prvního nepamatuju, je mu šest. Teď mame s manželem 5ti měsíční holčičku a neplánovaně jsem otěhotněla. Miminko si necháme, malé bude necelých 13 měsíců až se malé narodí, proto řeším, hlavně to spaní 🙂
Do velké postele šel první syn v 19 měs., u dvojčat to taky plánuju do dvou let stihnout. S prvním spaním ve velké posteli se přestal budit na UM, dvojčata (20měs.) ho stále v noci chtějí, tak jim ho dávám, přes den už ale ne..Nechám to na nich 🙂