Potřebuji poradit, v jaké lahvi či hrnku podáváte umělé mléko cca 2-3 letému dítěti? Pokud možno poslat i foto. Dcera má 2,5 let, neumí ještě sama pít z hrnku aniž by se nepolila. Mléko pije 2-3x denně po menších dávkách cca 150 ml. Doteď jsem jí to dávala do lahvičky s dudlíkem MAM, průtok 3, jenže pije to děsně dlouho a řekla bych, že se jí tím kazí zuby. Pití přes den pije ve sklenici nebo lahvi s brčkem a nebo ve sportovní lahvi.
@caroline777 a nepřijde vám na dudlíkovou láhev stará? Všude jsem četla, že raději naučit na nějaké hrnky či pítka
@maks ahoj, ano je krásné učit děti pít z hrnečku, ale musí to být relativně klidné dítě, které si sedne a vypije si nápoj v klidu... Náš syn umí pít z hrnku od půl roku nebývá ani politý, ale jen u oběda, svačiny. Jinak by to mliko, které pije těsně před spaním (pak ještě čistíme zuby), bylo všude. Používám buď Avent natural s rychlým průtokem, ten moc neteče nebo nuk učící hrneček (first choice) a ten nekape prakticky vůbec a navíc jde taky vyvařit. Syn vypije někdy kolem 180 ml, někdy více, kdyžtak dělám na vícekrát. A když pije ráno mléko ještě v posteli, tak by to z hrnku fakt neklaplo. Vypije si v půl 7 a dospí se do 8. Jo a kamarádka to řešila taky u syna, měl tehdy 3,5 a byl zvyklý pít z láhve s dudlem, ať se mu nekazí zuby a pediatr jí tehdy řekl, že pokud to dítě vypije do max.pul hodiny, je to v pořádku.
nepřijde 🙂 do 3 let jí to budu tolerovat, poněvadž hrníčku mi tolik mléka nevypije. navíc je to rituál- dostává tu láhev vleže, před spinkáním. později jí samozřejmě vyčistím zoubky. u zubařky zatím vše v pohodě, ťuky ťuk
@mamitom ahoj, děkuji za reakci. Bohužel holka je neposeda a tak hrnek se zatím odkládá, respektive jí ho musím přiložit k ouse já jinak je to všude. No ale je fakt, že taky to mlíčko má jako rituál a z lahve to miluje, vždy se ke mě přitulí..
Tak jste mě asi ukecali, ještě ji tu láhev ponechám. Přišel mi už vtipný pohled na takové větší dítě a s lahví, každopádně jakékoliv další typy uvítám..
Dceri je 2,5 a mleko pije z Aventky (normal kojenecka lahev) pije vzdy pred spanim v posteli..Jinak behem dne pije caj,stavu bud ze zdrave lahve, sklenicky, hrnecku..
Dcerce je 2 roky 7 mesicu a pije normálně z MAM lahve má tam dudlík s označením X a má to vleže vycucle snad za minutu 210 ml před spaním. 😉
Tak ja jsem asi divna,dcerka 2.5 roku a mliko pije z lahvicky s brckem..Myslim ,ze je od aventu.
@laskonka85 a není na kaši? Přijde vám rychlejší než ta číslo 3?
@laskonka85 to asi nepije v leže před spaním nebo ano?
@maks Poslala jsem vam info do zpravy🙂
@laskonka85 moc děkuji, vypadá dobře ale u nás se pije právě spíše vleže takže by asi neprošlo
@maks Pokud to bylo na mě, tak popravdě nevím, přestala jsem bohužel z minuty na minutu kojit, v období kdy se kojila skoro pořád, už byla celkem velká, měla 18 měsíců a chtěla jsem dcerce něco dát na usnutí, nic jiného jsem doma neměla, pila v pohodě a doted jsme u ní zůstali, jen koupím občas novou savičku, nemá s pitím žádné problémy, takže jsem neměla potřebu to řešit, jestli jí to teče moc nebo ne, pije vleže v posteli, ted už jen jedno mlíko na spaní. 🙂
@maks Kamarádka dává malé 2,5 roku umělé mléko z lahvičky od Aventu, dudlík tam má myslím 3 nebo 4 dírky. Vypije 210ml i víc.
@maks Mléko jsem dávala v lahvičce s dudlíkem (nejstarší pila do 4 let, mladší do 3 let a syn 3 roky si občas ještě večer řekne)...značku netuším/neřeším, jen jsem vždy zvětšila nůžkami dírku, aby jim to netrvalo moc dlouho. Později si ho děti ještě samy prokously dle potřeby. 😉 Vše ostatní pily a pijí z hrnku, kelímku, skleničky.
Osobne si myslim ze jde o pohodlnost maminek. Vek uz ma na to aby pila z hrnicku nebo sklenicky. A ze se polije? No a? Miminko pri zavadeni prikrmu bylo taky jak cune a neodlozim to az na dobu kdy se sama naji bez zaspineni.... Tak se to vypere, boze. Maminkam se nechce ditka ucit radeji voli jednoduchou cestu, na tady mas savicku....pak si tu stezuji ze dite odmita pit s hrnicku v 5 letech pomalu, ze dela estrady...na vse je vhodne postupne zvykat i ta cenu spinaveho obleceni ... Vzpimente si jake to bylo kdyz to bylo male miminko. Vse se ucilo od vas tak s tym neprestavejte jen proto ze se vam nechce...amen 🙂
@absintka19 pokud jsem četla dobře (pro jistotu jsem vše přečetla 2x), tak ty děti pijí z hrníčku nebo skleničky. Jen UM, které dostávají večer nebo ráno, pijí z flašky, kdy to mají jako rituál. Takže to o pohodlnosti není.
Chce to občas číst a ne hned dělat závěry. Amen. 🙂
@absintka19 ale prosim tě, ty mě znáš jestli mi vadí, že se polije? Jistě že přes den mi to nevadí, převléknu, vyperu. Ale jak jsem psala, malá pije hlavně před usnutím a je zvyklá pít vleže, takže proto to řeším. Ty asi taky nepiješ vleže z hrnku 🙂
Psala jste, že jí to do tří let budete tolerovat, a pak co? Vezmete lahev ze dne na den? Zvlášť, když je to rituál? Možná byste měli začít pracovat na změně tohoto rituálu. Ať si dá mléko z hrníčku, nebo brčkem.
Syn pije běžně z hrnku, ale na noční pití nebo před spaním mu dávám klasiku s dudlíkem 🙂 v listopadu měl 2 roky.
Ženy, nevím jak to probíhá u ostatních, proto se tady ptám, jak to prodáváte svým podobně starým dětem, divím se, se najdou tací, co vymýšlí teorie z odpovědi na jednoduchou otázku. Takže děkuji všem za odpověď
@maks já se stydím, ale synator pil mléko (tedy už normální, kravské) z lahvičky s dudlikem (dírka nahoře rozšířena nůžkami) do 5 let 🤭 Byl to jeho ranní rituál, byl ještě rozespaly a jediné, co před skolkou byl schopen pozřít, bylo to mléko. Pil ho taky v leze, pomalu. Já jsem z toho tragédii nedělala, stejně z toho vyrostl a teď už pije ráno normálně z porcelánového hrnku aniž by se polil. Takže měl normální kojeneckou láhev asi nuk a ten dudlík byl nahoře prostrizeny.
@maks vite co vam muzu poradit, jelikoz mi taky prislo, ze to maly taha dlouho pres ty 3 dirky I variabilni prutokovou savicku, ktera je pomerne dost velka... vzala jsem pred 2 mesici manikurni nuzky a misto 3 direk to mezi s sebou rozstrihla, a razem to tece 😀 Ja mam teda kluka 2r10m a holcicku 18m, a ac OBA umi perfektne pit jak z hrnku, sklenicky ci pet lahve s uzkym hrdlem, coz u te prtave vetsinu lidi prekvapuje, ze se nepoleje, tak je to presne pro ne vecerni ritual, ze dostanou mleko pred spanim do Avent lahve (savicky jsem prostrihla obema).
@maks No vidite, uz to psala maminka prede mnou, jsem si ted vsimla. Tohle tak zboznuji, kdyz vam tu nekdo radi co mate svemu diteti dat pit, kdy a jak .. bozinku nemam slov. Je to vase dite, vy mu muzete davat co chcete a jak chcete a jine matky neposlouchejte a delejte to dal podle sebe, nikomu do toho nic neni, hlavne kdyz bude vase mala spokojena!!!! <3
@market1512 děkuji za odpověď, zkusím zvětšit tu dírku aby to teklo rychleji, jinak nám to taky vyhovuje
stejně stará dcera pije mléko z klasické lahve s dudlíkem- skleněná zdravá láhev se savičkou tzv. třešinka, Fast průtok. dělám jí tak 120ml, více najednou nevypije. jinak přes den pije ze skleniček (sklo), nejraději s brčkem. občas kelímek. a na ven má plastovou láhev z DM s brčkem