V 8 měsících začal v noci bláznit (mám málo mléka?)

klaraalukasek
2. kvě 2016

Ahoj holky,

obracim se k vam s velkou prosbou a potrebuji poradit. Muj syn 8,5 mesicni, zacal hlavne v noci ale i pres den blaznit ohledne spani. Rano vstane v 7 pak jde v 10-12 spinkat a potom chodil ve 3 nebo ve 4 na pul hodinky spinkat a sel znova v 7 po koupani spat. Najednou ikdyz je unavenej sebevic neusne odpoledne bojuje v kocaru jako blazen. Rano mi spinka jen v kocare stojicim nastesti. Jen se chci zeptat jak jste naucili prcky spat v posteli misto v kocaru, pokazdy u toho tak breci, ze je mi ho lito. Jeste stale kojim tak by mozna unsul u prsa ale jakmile mu ho vyndam nevim jestli bude spat dal. Ale k nejvetsimu problemu a ten mame vnoci nakojim ho a on vzdy u toho usne a spinka tak do 10 pak chce zase mliko takhle to nidky nebylo vzdy chtel 1 maximalne 2 x kojit a ted snad co 2 hodiny. Hazi sebou nevi jak si ma lehnout a ted se cimdal casteji stava ze je vzuru i hodinu vetsinou od 1-2 a chce si vykladat ja ho ignoruju a vetsinou usnul po ty hodine ale vcera to bylo pres 2 hodiny a ja uz jsme byla vztekla ale delala jsem ze spim....myslite, ze mam malo mlika? ale mam ho pocitove dost ale co kdyz mu uz nestaci...kojit chci protoze me to bavi a malej to ma moc rad a krasne u toho usne i se uklidni...dekuji za kazdou odpoved. Preji krasny den.

klaraalukasek
autor
2. kvě 2016

jinak malej papa rano kojeni potom ovoce v poledne zeleninka s masem nebo i bez masa potom kojeni potom kase a kojeni na noc

helen_h
2. kvě 2016

@klaraalukasek Mlékem to myslím nebude. Také dítě pak už vnímá víc podnětů, v hlavičce mu to šrotuje, i proto možná neklidnější spaní.
Jinak moje děti, obě kojené hodně dlouho, spinkaly nejlíp jako malá miminka cca do 2 měs (dcerka 1-2 kojení v noci, paráda), ale paradoxně s věkem stále přidávaly noční kojení (znatelné to bylo od půl roku dále, průměrně tak 5 kojení v noci. A nijak se to nesnižovalo, i když děti už samostatně jedly, takže s množstvím mléka to vůbec nemělo co dělat, dokonce i ve 3 letech se mi dcerka budila 4-5 (někdy až 7x) za noc.
Prostě je to uklidňuje plus ta blízkost maminky, takže to nějak vyžadují... I když v takhle velkém věku to už bylo opravdu pro mě nepříjemné, že se člověk v kuse déle nevyspí.
To jen pro ilustraci, že málo mlékem to podle mě určitě není, nebála bych se.

Má malý dudlík? Že

helen_h
2. kvě 2016

@klaraalukasek Má malý dudlík? Že by se nějaké z těch kojení "ošulilo" dumlem, ale je otázka, jestli se stejně po půl hoďce nevzbudí a nebude chtít nakojit, to by Vás pak hodně budil a nemuselo by to mít smysl...

klaraalukasek
autor
2. kvě 2016

@helen_h bohuzel nema a nechtel ho nidky..stejne jako se bojim s flastickou to na nej vubec zkouset co je z gumy vubec nechce....

helen_h
2. kvě 2016

@klaraalukasek Jestli vám zatím kojení (i noční) vyhovuje, tak prostě si to synek bude řídit a třeba po roce věku můžeš zkusit prodlužovat invervaly mezi nočním kojením... Prostě bude záležet na Tobě, jak vám to oběma bude vyhovovat a zda do toho chceš zasahovat (regulovat to) nebo ne...

lenkalenulka
2. kvě 2016

Nestacilo by jedno poledni spinkani?

lenkalenulka
2. kvě 2016

Jinak bych ho kojila klidne co dve hodky mela bych ho u sebe mozna mu lezou zoubky a pokud nema dudlicek uklidnite ho nejvic vy a prsicko 😉 nebojte se ze by si na to zvykl moje mala mivala dny kdy sw budila casto a prso chtela porad pak to po par dnech preslo a spinkala dele..muzete mu zkusit nabidnout vodu v lahvicce s pitkem co neni gumove mozna si jen cucne a bude spinkat dal.. A jak pisou holky ..vnimaji a uci se cim dal vice veci vse je zajima tak muzou mit prechodne neklidny spanek.. Ale nebojte vse se casem zlepsi.. Muzete zkusit po koupani namasirovat telicko zazpivat mu u toho mozna se mu bude lepe usinat a spinkat

klaraalukasek
autor
2. kvě 2016

@lenkalenulka děkuji za odpověď... On usina vecer sam to je hodnej..no a tím spanim on spinka od tech 10-12 a pak je v 5 uknouranej ale to ho uz spavat nechci davat na tu pul hodinku protože pak jde spát kdovi kdy...

kytkatka
2. kvě 2016

Bud v klidu, mléka mas dost. Můžou to být zoubky, moc nových podnětů, separační úzkost,.... Ono se to spaní každou chvilku mění, aspoň u nás.