Ahoj holky,
obracim se k vam s velkou prosbou a potrebuji poradit. Muj syn 8,5 mesicni, zacal hlavne v noci ale i pres den blaznit ohledne spani. Rano vstane v 7 pak jde v 10-12 spinkat a potom chodil ve 3 nebo ve 4 na pul hodinky spinkat a sel znova v 7 po koupani spat. Najednou ikdyz je unavenej sebevic neusne odpoledne bojuje v kocaru jako blazen. Rano mi spinka jen v kocare stojicim nastesti. Jen se chci zeptat jak jste naucili prcky spat v posteli misto v kocaru, pokazdy u toho tak breci, ze je mi ho lito. Jeste stale kojim tak by mozna unsul u prsa ale jakmile mu ho vyndam nevim jestli bude spat dal. Ale k nejvetsimu problemu a ten mame vnoci nakojim ho a on vzdy u toho usne a spinka tak do 10 pak chce zase mliko takhle to nidky nebylo vzdy chtel 1 maximalne 2 x kojit a ted snad co 2 hodiny. Hazi sebou nevi jak si ma lehnout a ted se cimdal casteji stava ze je vzuru i hodinu vetsinou od 1-2 a chce si vykladat ja ho ignoruju a vetsinou usnul po ty hodine ale vcera to bylo pres 2 hodiny a ja uz jsme byla vztekla ale delala jsem ze spim....myslite, ze mam malo mlika? ale mam ho pocitove dost ale co kdyz mu uz nestaci...kojit chci protoze me to bavi a malej to ma moc rad a krasne u toho usne i se uklidni...dekuji za kazdou odpoved. Preji krasny den.
@klaraalukasek Mlékem to myslím nebude. Také dítě pak už vnímá víc podnětů, v hlavičce mu to šrotuje, i proto možná neklidnější spaní.
Jinak moje děti, obě kojené hodně dlouho, spinkaly nejlíp jako malá miminka cca do 2 měs (dcerka 1-2 kojení v noci, paráda), ale paradoxně s věkem stále přidávaly noční kojení (znatelné to bylo od půl roku dále, průměrně tak 5 kojení v noci. A nijak se to nesnižovalo, i když děti už samostatně jedly, takže s množstvím mléka to vůbec nemělo co dělat, dokonce i ve 3 letech se mi dcerka budila 4-5 (někdy až 7x) za noc.
Prostě je to uklidňuje plus ta blízkost maminky, takže to nějak vyžadují... I když v takhle velkém věku to už bylo opravdu pro mě nepříjemné, že se člověk v kuse déle nevyspí.
To jen pro ilustraci, že málo mlékem to podle mě určitě není, nebála bych se.
Má malý dudlík? Že
@klaraalukasek Má malý dudlík? Že by se nějaké z těch kojení "ošulilo" dumlem, ale je otázka, jestli se stejně po půl hoďce nevzbudí a nebude chtít nakojit, to by Vás pak hodně budil a nemuselo by to mít smysl...
@helen_h bohuzel nema a nechtel ho nidky..stejne jako se bojim s flastickou to na nej vubec zkouset co je z gumy vubec nechce....
@klaraalukasek Jestli vám zatím kojení (i noční) vyhovuje, tak prostě si to synek bude řídit a třeba po roce věku můžeš zkusit prodlužovat invervaly mezi nočním kojením... Prostě bude záležet na Tobě, jak vám to oběma bude vyhovovat a zda do toho chceš zasahovat (regulovat to) nebo ne...
Nestacilo by jedno poledni spinkani?
Jinak bych ho kojila klidne co dve hodky mela bych ho u sebe mozna mu lezou zoubky a pokud nema dudlicek uklidnite ho nejvic vy a prsicko 😉 nebojte se ze by si na to zvykl moje mala mivala dny kdy sw budila casto a prso chtela porad pak to po par dnech preslo a spinkala dele..muzete mu zkusit nabidnout vodu v lahvicce s pitkem co neni gumove mozna si jen cucne a bude spinkat dal.. A jak pisou holky ..vnimaji a uci se cim dal vice veci vse je zajima tak muzou mit prechodne neklidny spanek.. Ale nebojte vse se casem zlepsi.. Muzete zkusit po koupani namasirovat telicko zazpivat mu u toho mozna se mu bude lepe usinat a spinkat
@lenkalenulka děkuji za odpověď... On usina vecer sam to je hodnej..no a tím spanim on spinka od tech 10-12 a pak je v 5 uknouranej ale to ho uz spavat nechci davat na tu pul hodinku protože pak jde spát kdovi kdy...
Bud v klidu, mléka mas dost. Můžou to být zoubky, moc nových podnětů, separační úzkost,.... Ono se to spaní každou chvilku mění, aspoň u nás.
jinak malej papa rano kojeni potom ovoce v poledne zeleninka s masem nebo i bez masa potom kojeni potom kase a kojeni na noc