V 6 měsících každé očičko jiné, zůstane to tak?

martivaloskova
5. zář 2016

Ahoj holky, můj synáček se narodil se žraločí barvou očí (do černa) a asi ve 3m se mu oči zbarvily do modra.. Jedno oko má úplně modré a to druhé má z poloviny modré a z poloviny hnědé a už mu to zůstalo.. Co myslíte, dobarví se to ještě nebo to zůstane? Stalo se to někomu?

michalelka
5. zář 2016

@martivaloskova kamarádka má modré oči a půlku jednoho tmavě hnědou.. 🙂

martivaloskova
autor
5. zář 2016

@michalelka a nemá s tím okem problém? Jestli třeba nevidí hůř nebo jestli to oko častěji nehnisa?

michalelka
5. zář 2016

@martivaloskova vůbec nic, jen má krásně zbarvené oči.. .-)

astyna
5. zář 2016

moje spolužačka měla jednoho oko modré a druhé hnědé 🙂 udělala si z toho přednost a fotí jak divá 😀 Vidí výborně, ale nějak se to medicínsky jmenuje.

mogwaika
5. zář 2016

@martivaloskova je to heterochromie, já mám hnědé kruhy kolem panenek a zbytek šedomodrý. Vidím dobře, nijak mě to nelimituje 😀

maximys
5. zář 2016

Každé oko jinak zbarvené bývá často, když je člověk genetická chiméra. Znamená to, že má v určité části těla jinou DNA, než v té zbývající. U lidí to nebývá až tak obvyklé, u zvířat víc (hodně je to vidět u sibiřského huskyho). A nebo se jedná o mutaci v genu pro melanin - což je barvivo - tomu se říká heterochromie, a taky to není nic, proč by neměl být zdravotně úplně v pořádku 🙂