V 19 měsících v noci bez plínky?

kaja2016
1. únor 2018

Dcerka se mě docela rychle naučila na nočník, ale na noc dávám plínku, kterou tedy ale od té doby, co nedávám plínky prez den, nikdy nepočuralá, cca 1měsíc. Ráno v staneme, hrajeme si a pak si řekne na záchod, sama. Ani není potřeba pospíchat. Všude čtu, že 2 létě, 3 létě děti mají s nočníkem problémy, natož v noci, tak si říkám, není to utopie tu plinku proste přestat dávat i v noci? Nějaké jiné děti plinek v noci tomto věku či dříve?

naste
1. únor 2018

Můj syn byl také bez plen asi v 18 měsících a také jak se přestal počůrávat přes den, vydržel i v noci. Čůral i kakal vsedě, obojímu říkal ,,ee čí", nerozlišoval jestli chce čůrat nebo kakat.

eva1987
1. únor 2018

Určitě vyzkoušejte, dcera byla v 18měsíce bez plen i v noci. Ale připravte se, že ji třeba budete muset v noci budit na curkani, než se naučí zadržovat moč. Náš malý má 13měsíců a u něj vím, že celou noc necura az ráno, takže u něj to bude snadné, ale malý mi nechce za boha pres den na nočník, takže mi bojujeme, kluci jsou lumpové 😀

kaja2016
autor
1. únor 2018

@naste Joo tak to ona má stejné. Chce jít "kurat" a pak může i bobkovat, což pak o komentuje až zpětně. No tak fajn🙂 Dik..

kaja2016
autor
1. únor 2018

@eva1987 No ona v noci nečůrá, měsíc ráno sundávam suchou plínku a to ani nijak po ranu na zachod nespecha. Otočím plinu tak třikrát a pak už mě to přijde nehygienicky, tak jde nepocurana do kose, přijde mi to skoda i takhle plivat a i je to určitě příjemnější pro ni bez plínky. Teď jsem ji na odpolední spaní nedala poprvé, tak jsem zvědavá...Jinak já ji zkoušela dávat čas od času na nočník tak od roku a taky nechtěla. Teď před měsícem jsem ji po kratší pauze zaše vysadila a najednou poprvé se vyčůrala, poprvé bobek a šup, od ty doby to šlo jako po másle...asi šlo o náhodu a pak se ji líbilo, jak máme všichni radost, tak nám ji dělá nadale.-)

betelgeuzz
1. únor 2018

Jsou děti, které to zvládají brzo. Pokud má suché noci neustále, plenku bych nedávala. Jestli nemáte nepromokavou podložku v posteli, tak bych ji dala, může mít ještě občas nehody. Však uvidíš, kdyby byly nehody často, tak ji zase začneš dávat.

eva1987
1. únor 2018

@kaja2016 Tak pokud má ráno suchou plinku, tak bych ji na noc nedávala. A kupte si nepromokavou podložku a je to. Jinak je moc šikovná, to jsou holčičky prostě šikulky.

kaja2016
autor
1. únor 2018

@betelgeuzz
@eva1987 Ona spi vetsinou s namá, tak to bude trošku adrenalin. Jako nějaký chránič na matraci je, ale asi nebude 100procentne vodě odolný.Mrknu po necem lepsim a je to...Děkuji, je to šikulka veliká🙂

terla
1. únor 2018

Dcera byla od 18 mesicu i na noc bez pliny.Samozrejme ze se stalo nekolikrat,ze byla pocirana,ale pak se ji to hezky dalo vysvetlit a ona se zacala sama v noci budit na zachod.Prislo mi,ze se rano stydela,kdyz se pocurala a ja prevlikala postel.V noci jsem ji nikdy nebudila.

sonica
1. únor 2018

my jsme byly v roce bez plin pres den a v roce a pul i pres noc, ono to bylo jak u vas, mela ji suchou, ale pro jistotu jsem ji davala, ale pak jsem ji proste nedala a nebylo potreba 🙂
kazde ditko je jine, klidne muze byt takto krasne sikovna 😉

aklin
1. únor 2018

Dcera od 13 m byla bez plen pres den. V 19 m se naucila si rikat na curani, presne ve 2 letech se na noc odplenkovala sama. Jen 2 krat se stala nehoda.

kladpol
1. únor 2018

@kaja2016 Pokud v noci tu plínku nepočůrá a je to tak už měsíc, tak bych pořídila chránič na matraci, kdyby náhodou nebo pod prostěradlo tu jednorázovou podložku větší ať se nepročůrá matrace, kdyby náhodou a plenku bych jí sundala. To je teda šikulka 🙂, hodně dětí ve dvou letech s nočníkem teprve bojuje.

janawaes
2. únor 2018

@kaja2016 Kdyz je tak dlouho bez plenky a nepocura se, tak bych ji tu plenku asi sundala, zbytecne je v ni zavrena. Dej nejaky chranic na matraci, kdyby nahodou a je to 🙂, je sikovna .

killi
4. únor 2018

Dcera byla pres den bez plínky od 18m a v noci taky, ale ze začátku jsem ji plenu nechala..Za 3 mesice už jsem ji sundala. Tam byl problém jen v tom, že neuměla mluvit, tak když se chtělo čůrat tak vypozorovat kdy se ji chce /myslim v noci/. Takže když si treba sedla v noci, tak už jsem věděla, že jdem čůrat...

karcoolkap1
4. únor 2018

Nas Mateh byl v 18 mesicich bez pleny na den I noc.Vse se odehralo behem dne,proste jen tak zacal volat na curani a v noci se uz taky nepocural,tak jsem druhou noc nedala plenu a byl bez.Ani ho nebudim,obcas cca dvakrat za mesic se vzbudi v noci,ze chce curat,zajdeme na wc a spi dal.Z toho skoro trictvrte roku se pocural v noci asi trikrat,ve dne asi jednou a jednou se pokakal,protoze jsme byli pryc a nemel nocnik 🙂 kdyz chce jen curat,tak rika curam a kdyz I kakat,tak vola curam a kakaaam :D jde to 🙂