Dcerka se mě docela rychle naučila na nočník, ale na noc dávám plínku, kterou tedy ale od té doby, co nedávám plínky prez den, nikdy nepočuralá, cca 1měsíc. Ráno v staneme, hrajeme si a pak si řekne na záchod, sama. Ani není potřeba pospíchat. Všude čtu, že 2 létě, 3 létě děti mají s nočníkem problémy, natož v noci, tak si říkám, není to utopie tu plinku proste přestat dávat i v noci? Nějaké jiné děti plinek v noci tomto věku či dříve?
Určitě vyzkoušejte, dcera byla v 18měsíce bez plen i v noci. Ale připravte se, že ji třeba budete muset v noci budit na curkani, než se naučí zadržovat moč. Náš malý má 13měsíců a u něj vím, že celou noc necura az ráno, takže u něj to bude snadné, ale malý mi nechce za boha pres den na nočník, takže mi bojujeme, kluci jsou lumpové 😀
@eva1987 No ona v noci nečůrá, měsíc ráno sundávam suchou plínku a to ani nijak po ranu na zachod nespecha. Otočím plinu tak třikrát a pak už mě to přijde nehygienicky, tak jde nepocurana do kose, přijde mi to skoda i takhle plivat a i je to určitě příjemnější pro ni bez plínky. Teď jsem ji na odpolední spaní nedala poprvé, tak jsem zvědavá...Jinak já ji zkoušela dávat čas od času na nočník tak od roku a taky nechtěla. Teď před měsícem jsem ji po kratší pauze zaše vysadila a najednou poprvé se vyčůrala, poprvé bobek a šup, od ty doby to šlo jako po másle...asi šlo o náhodu a pak se ji líbilo, jak máme všichni radost, tak nám ji dělá nadale.-)
Jsou děti, které to zvládají brzo. Pokud má suché noci neustále, plenku bych nedávala. Jestli nemáte nepromokavou podložku v posteli, tak bych ji dala, může mít ještě občas nehody. Však uvidíš, kdyby byly nehody často, tak ji zase začneš dávat.
@betelgeuzz
@eva1987 Ona spi vetsinou s namá, tak to bude trošku adrenalin. Jako nějaký chránič na matraci je, ale asi nebude 100procentne vodě odolný.Mrknu po necem lepsim a je to...Děkuji, je to šikulka veliká🙂
Dcera byla od 18 mesicu i na noc bez pliny.Samozrejme ze se stalo nekolikrat,ze byla pocirana,ale pak se ji to hezky dalo vysvetlit a ona se zacala sama v noci budit na zachod.Prislo mi,ze se rano stydela,kdyz se pocurala a ja prevlikala postel.V noci jsem ji nikdy nebudila.
my jsme byly v roce bez plin pres den a v roce a pul i pres noc, ono to bylo jak u vas, mela ji suchou, ale pro jistotu jsem ji davala, ale pak jsem ji proste nedala a nebylo potreba 🙂
kazde ditko je jine, klidne muze byt takto krasne sikovna 😉
Dcera od 13 m byla bez plen pres den. V 19 m se naucila si rikat na curani, presne ve 2 letech se na noc odplenkovala sama. Jen 2 krat se stala nehoda.
@kaja2016 Pokud v noci tu plínku nepočůrá a je to tak už měsíc, tak bych pořídila chránič na matraci, kdyby náhodou nebo pod prostěradlo tu jednorázovou podložku větší ať se nepročůrá matrace, kdyby náhodou a plenku bych jí sundala. To je teda šikulka 🙂, hodně dětí ve dvou letech s nočníkem teprve bojuje.
Dcera byla pres den bez plínky od 18m a v noci taky, ale ze začátku jsem ji plenu nechala..Za 3 mesice už jsem ji sundala. Tam byl problém jen v tom, že neuměla mluvit, tak když se chtělo čůrat tak vypozorovat kdy se ji chce /myslim v noci/. Takže když si treba sedla v noci, tak už jsem věděla, že jdem čůrat...
Nas Mateh byl v 18 mesicich bez pleny na den I noc.Vse se odehralo behem dne,proste jen tak zacal volat na curani a v noci se uz taky nepocural,tak jsem druhou noc nedala plenu a byl bez.Ani ho nebudim,obcas cca dvakrat za mesic se vzbudi v noci,ze chce curat,zajdeme na wc a spi dal.Z toho skoro trictvrte roku se pocural v noci asi trikrat,ve dne asi jednou a jednou se pokakal,protoze jsme byli pryc a nemel nocnik 🙂 kdyz chce jen curat,tak rika curam a kdyz I kakat,tak vola curam a kakaaam :D jde to 🙂
Můj syn byl také bez plen asi v 18 měsících a také jak se přestal počůrávat přes den, vydržel i v noci. Čůral i kakal vsedě, obojímu říkal ,,ee čí", nerozlišoval jestli chce čůrat nebo kakat.