V 15 dnech dcera otočí hlavičku, je to normální?

deee23
14. srp 2015

Dobrý den ženy, tak se mi před 15 dny narodila moje vymodlená dcera... 7 den narození jí vypadl pupeční pahýlek, a dnes v 15 dnech jsem ji poprvé položila na bříško a ona mi zvedla hlavičku a nakonec ji celou otočila... je to normální ? Přijde mi to moc brzo, z prvu jsem měla strach že si něco udělá, nakonec jsem ji položila na bříško ještě jednou a ona mi otočení hlavičky zopakovala... když u nás byla teta- 10 dní bylo dcerce, tak mi řekla at jí hlídám pořádně, že se už otočí celá...

vevebubu
14. srp 2015

Moje holčička už hezky zvedla hlavičku v 5 dnech 🙂 Teď má necelých 6 týdnů a vypadá, že už by chtěla lozit 😀

bajana
14. srp 2015

@deee23 ak to robí sama a nik jej nepomáha, tak je to samozrejme normálne...

mandala
14. srp 2015

Mě to nepřijde nijak nenormální, dvě děti ze tří mě zvedaly hlavičku od narození, to třetí zase nepáslo ještě ve třech měsících a je taky naprosto v pořádku. Zkrátka každé dítě unikát, nesmíš všechno tak řešit a nech ji, at se pohybuje podle svého...

alboo
14. srp 2015

neřešila bych to, naše taky zvedala hlavičku hodně brzo, brzo páslo, dokonce se asi kolem 10 dne začala točit na boky, pak nám teda spíše naší vinou vznikla predilekce hlavičky, ale za pár dní se to upravilo.. to otáčení na boky, respektive se tak točila hlavně ve spánku, pak přešlo samo a znovu se začala točit až kolem 5.měsíce

kvakuska
14. srp 2015

@deee23 můžu tě uklidnit, moje dcerá pasla koníky už v porodnici, říkali že to sice není běžné, ale když to dělá sama od sebe, tak ať ji nechám ... a táhlo se to s ní pořád, byla fyzicky pořád před svými vrstevníky, ve 14 dnech se vědomě otočila na bok i se zavinovačkou, nevěřila jsem vlastním očím, moc lituji že se mi ten její fígl nikdy nepodařilo natočit, byla jako velká pohyblivá kukla ... ve třech týdnech se ze zavinovačky vysoukala ven, takže od té chvíle jsem ji nemohla nechat ani uprostřed manželské postele, protože by mohla spadnout ... vlastně když o tom tak přemýšlím, dcera nikdy nebyla takové to vláčné miminko, byla vždycky i na ruce taková pevná ... na začátku devátého měsíce se rozběhla a od té doby lítá ... teď má dva roky, musím říct že i v plavání nás pořád postrkují do kurzů ke starším dětem, protože se jim pohybově vyrovná, ale to už jsem teď zarazila, chci aby byla mezi svými vrstevníky, přece jen tříleté děti oproti dvouletému jsou už i mentálně trochu jinde ... takže ono zase až tak nevadí, že je dítko motoricky vyspělejší než by mělo být podle tabulek, hlavně aby všechny pohyby dělalo oboustranně, aby nepreferovalo jen jednu stranu 😎

jujatko
14. srp 2015

Moje malá zvedala hlavičku už v porodnici. Takže klid 🙂

terezapetrova
14. srp 2015

@deee23 je to reflexivni, uplne normalni, paseni konu bude později 🙂

jitahh
18. srp 2015

Moje dcerka dokázala držet hlavičku už v porodnici, v 14 dnech se dokázala otočit z jedné strany na druhou a otočit hlavičkou. Teď je jí necelý měsíc a už někdy drží hlavičku úplně sama. Samozřejmě ji raději přidržuji, ale ani by to nebylo potřeba... Takže si z toho nic nedělej, může to tak být🙂

deee23
autor
18. srp 2015

Ženy, takže si myslíte že "
pasení koníků" jí prospívá ?