V 1 roce neumí pinzetový úchop, nic nedává do úst. Je to problém?

i_vet2
5. črc 2023

Holky je to moc velký problém ? Dcera neumí pinzetovy uchop, vše chytá palec-prostředník. Ukazovcek vynechává, nepoužívá .. nedává si nic do pusy ani hračky a jídlo už vůbec ne .. nikdy nedavala, divné ne? kousky nesnese.. objednala sem nás na neurologii termín až za dva měsíce 🙈 prosím nemá tu někdo stejnou zkušenost ?

1pomnenka
5. črc 2023

Nedávala si nic do pusy ani když jí rostly zuby?

lachipie
5. črc 2023

Zkušenost mám, ale ber mě trochu s rezervou, mám dítě se středně těžkým kombinovaným postižením, což určitě nebude váš případ... Kolik jí je? Uměla se přisát jako mimčo? Neměla problém s přisáváním, s kojením? Můj syn se neuměl přisát, kousky byly problém až do 5 let, dodnes neumí kousat a ukusovat, takže ukusovat z rohlíku je utopie, všechno musí být měkké, snadno kousatelné, uvařené do měkka... Má myofunkční poruchu a orofaciální dyspraxii ( z těch diagnóz co souvisí s příjmem potravy). Umí se usmát, usmát, nemá problém vypláznout jazyk?

i_vet2
autor
5. črc 2023

@1pomnenka nee vůbec nic prave nikdy

i_vet2
autor
5. črc 2023

@lachipie trochu me desite, já jsem googlila všemožně proto jsem hnala praktika ať nám napíše zadanku na neurologii, jemu to divné tolik nepřišlo tak nevím … ona se umí smát, usmívat , jazyk vyplazne ale má ho občas tak divné zlomený za zuby a.. nedovolí moc nikomu do pusy hned začne plakat Jan kdybysme ji vraždili .. příští týden nechám doktora ať tam mrkne já tam nic neobvyklého nevidím no.. je to divné

i_vet2
autor
5. črc 2023

@lachipie je ji teda čerstve rok, přisat se uměla sle kojila jsem 2 měsíce, pak máme neocate kvůli abkm.. byl to trochu boj , ale ona i jídlo cele nikdy nesni pak se dá plakat a konec, málo přibírá .. se vždy v pohodě v pohodě ale já už jsem z toho hodne v nervu , volala jsem i na logopedii jenze to nejsou termíny nikde pro roční dítě mazec ..

lachipie
5. črc 2023

@i_vet2 Tak v roce by mě to ještě nechávalo celkem v klidu... Ale určitě lepší to zkontrolovat, ať jsi v klidu. Můj syn neměl sací reflex vůbec, nebo respektive objevil se v 5 letech. A zkoušela jsi ergoterapii? Hledají se sice blbě, je to hledat jehlu v kupce sena, ale my jsme v Praze chodili k ergoterapeutce zaměřující se na poruchy příjmu potravy u dětí a ta nám pomohla hodně s tím přijímáním potravy, kousáním apod.