Ukončení nočního kojení

hraaasek
7. únor 2018

Ahoj! Je tu prosim nekdo,komu se podarilo odbourat nocni kojeni,aniz by pritom dite ucil na umele mleko v lahvi? Dceri je zatim 9 mesicu,zhruba kolem roku bych chtela prestat kojit. Zatim neni naucena ani na lahev a ani na UM a rada bych to zachovala. Ale moc omentalne kojim treba 4-5 krat za noc a nevim,jak tedy do budoucna postupovat. Piti pres den dostava z klasickeho hrnecku nebo hrnecku s brckem. Vzdy v sede a samozrejme ji to jeste tolik nejde a je z toho vetsinou cela zlita🙂 takze predstava podavani vody v noci mistp kojeni mi prijde nerealizovatelna:(

kata267
7. únor 2018

@hraaasek znama to mela stejne a kolem toho roku uz kojila v noci hrozne casto, rozhodla se prestat, par dni bylo se spanim horsich samozrejme, ale od te doby ji spi pres noc pekne bez problemu a um nezavedla...u jine se dokonce v roce dite odstavilo tak nejak samo, proste spalo celou noc bez potreby mlika...ale kazdy dite to ma podle me jinak, zalezi na mire zavislosti na prsu 🙂 zbytecne bych se s tim nezalamovala dopredu vsak uvidis jak to bude

rousse
7. únor 2018

naše malá teda brala flašku od narození, ale noční kojení jsme rušili kolem 9. měsíce a bez flašky. Pak jsem ještě pár měsíců kojila, ale minimálně, až se na začátku 11. měsíce mléko přestalo dělat a mě to vyhovovalo, nechtěla jsem kojit dýl než rok, a malá s tím nedělala štráchy...to už jsem jí ale pak šupla flašku s umělým mlékem.

normalnimatka
7. únor 2018

neučila sem dítě na flašku, ale odstavovala jsem teda po roce a půl.
dá se odnaučit, ale tak, že odstavíš úplně, obávám se.

normalnimatka
7. únor 2018

kdxž bude v noci chtít pít, tak jí rpostě dáte vodu v sedě. jinak si lehne a musí se naučit usínat jinak, pokud usíná na prsu. můžeš to zkusit pozvolna pomocí homeopatik na odstavení, aby dítěti přestalo chutnat mlíko a samo se odstavilo tak nějak. nemusí zabrat, ale může.

konidana
7. únor 2018

Noční kojení jsem zrušila , když byl dceři rok. Pouze jsem nabízela vodu v lahvi (se sportovním uzávěrem s membránou), ale ona stejně pít nechtěla. Přes den jsem furt kojila. Ranní kojení se posouvalo od 6. h až ke 4. tak jsem ji odstavila úplně (v 15.m). Jakékoli mlíko jiné než moje z prsu odmítala. Jedla jogurty sýry. , měsíc skoro nepila, ale jedla jak nezavřená. Krmila jsem ji kvůli tekutinám hodně zředěnýma přesnídávkama, řídkou kaší, okurkou a pod. Synka jsem odstavila najednou v 13.m. Mlíko též odmítal, pil šťávu (má starší ségra, musím i já)

hraaasek
autor
7. únor 2018

Diky za zkusenosti! O tech homeipatikach jsem vubec nevedela😉 to pak mozna zkusim. Uvidim,jaka bude za 3 mesice situace,no. Ale pokud by bylo to nocni kojeni porad hodne caste,treba po 2 hodinach. Tak jaky doporucujete postup? Nejdriv se snazit natahnout intervaly kojeni treba na 4 hodiny? Nebo proste ze dne na den prso v noci odebrat?

landysek
7. únor 2018

S dovolením se hačkuji mám stejný problém, už chci taky odstavit a nevim jak 🙂

rousse
7. únor 2018

@hraaasek no já intervaly natahovat nemohla, malá se budila po půl hodině, aby si jen podundala.... takže já to 2 noci zkoušela tak, že jsem jí prostě prso nedala, dala jsem jí jen dudel (flašku nechtěla, ani žádné pití, chtěla si jen podundat prso) a to byl docela cirkus, ale vydržela jsem....nicméně moje zdraví už skoro nevydrželo, takže 3. noc jsem se odstěhovala z ložnice, nechala ji tam samotnou s manželem a ona mě necítila, necítila mléko, takže se manželovi vzbudila jen JEDNOU (!!!!) a ten ji utišil, pochoval, strčil dudel a byla tuhá..... takže u nás to proběhlo vlastně strašně snadno🙂

hraaasek
autor
7. únor 2018

U nás je ještě trochu komplikace, že dudel nemáme. Ale snad to taky nějak zvládneme 🙂

kalutedi
7. únor 2018

Já si řekla v 8m, že ho naučím spát celou noc, že dcera už dávno tak spala. Když se probudil (budil se 1*), tak místo prsu dostal dudlík a bylo to. Takhle jednoduché jsme to měli.

nikoulinka
7. únor 2018

Ja teda necetla vse, ale ma zkusenost - syna jsem.odstavovala ve 13m. Do te doby v noci vyzadoval kojeni i 4x za noc. UM jsem.nedavala vubec, nechtěl a natahovalo ho z toho. Jednou vecer jsem si rekla a dost. Vzdy, kdyz se vzbudil, dala jsem mu trosku vody z lahve, a konejsila na rukou. Prvni tri dny jsme se nevyspala. Ale stalo to za to. Od teroku doby usina krasne sam a nebudi se v noci.

landysek
7. únor 2018

@nikoulinka mužů de zeptat, tato metoda se mi moc líbí a chtěla bych ji zkusit, ale syn mi u kojení usina a nevim jak bych měla nahradit toto. Staci když mu budu v noci nabízet vodu a on si zvykne i na usinani u lahvičky s vodou?

hankaros
7. únor 2018

Odstavila jsem v noci ve 13 mesicich. Misto prsa jsem nabízela flasku s vodou, takovou tu sportovni, zdrava lahev se to myslim jmenuje. Behem dvou noci byl klid. Pres den jsem kojila jednou do roku a pul. U prsa usinala taky, je potreba naucit usinat bez. Zacala jsem tim, ze jsem nakojila v bdelem a teprve pak se slo spinkat. Ze zacatku to trvalo cca hodinu nez usnula,ted je tuha do 20 minut (potrebuje si pred spanim povidat a tulit se).

swetlusska
7. únor 2018

U nás pomáhá k odstavování tatínek. Spí s dítětem v pokoji. Já už prostě nemohla, pořád a furt dokola jen zvedat a kojit, to fakt už ne. Malej se pro změnu chce nosit, takže když jsme na 90% odbourali kojení, tak teď zas máme nošení, jinak se prostě ale nevyspíme a padneme oba, tak holt zatím nosíme a nosíme. V postýlce sám neusnul nikdy :(

nikoulinka
8. únor 2018

@landysek maly byl take zvykly usinat u kojeni. Chce to pevne nervy. Opravdu jsem prvni tri dny sedavala u postylky (od.narozeni je sam.v pokoji). Hladila ho a povidala mu, dokud.neusnul. nekdy mel tendenci se zvedat. Tak jsem ho jednoduše (samozrejme nenasilne) drzela rukou za zadek v lehu. A usnul. Prvni den to trvalo cca půl hodiny. Druhy uz 20 min a treti den byl,rychlovka. Ale take zalezi dite od ditete.

novynka
8. únor 2018

Všem tady závidím 😁 já kvůli nočnímu kojení nespím uz skoro dva roky 😢 tak nějak nemám odvahu na to mu mě ubírat... Flašku jsme nezkoušeli, dudlíka nemá, odstěhování z ložnice nepomohlo, z manžela je v noci hysterickej 😁 je se mnou v posteli, při přenášení se budí, ale zároveň je mu ode mě hic, no kolikrát už
mi bylo do breku 😢 po narozeninách ho chci ale se starším bráchou odstěhovat do vlastního pokojíku a do velké postele a tak nějak doufám, že se mu tam bude spát líp a odstaví se sám... Asi jsem blbá, že takhle dobrovolně trpím, ale dokud to nepřeskočí v hlavě mě, tak to nedokážu... Starší syn měl zase až do 3,5 dudlíka, no tak jsou holt oba dudací😁