Mile maminky, rada bych vas poprosila o radu. Bylo nam od doktorky uz zacit ucit na nocnik, kvuli problemu s velkyma opruzeninama. Nenechala se vubec prebalit a pri myti byl taky vzdycky hrozny rev a spat sla pak s placem, ze ji boli pipi. Tak jsme se rozhodli ucit na nocnik.
Zkouseli jsme to uz asi pred 2-3 mesici, ale to nemelo gubec uspech. Vubec nevedela co po ni chceme. Ted uz chape ze dela čí a EE, ale nechce na nocnik. Obcas se nekde vycura a pak prijde k nocniku (nekdy sini sedne) a ze dela čí, ale vzdycky az potom. Na kakani teda ani neregistruje, ze by mela jit na nocnik🤷🏻♀️
Koukala jsem i na nejake obecne rady na netu. Ale nic nefunguje. Zkousim si s ni u toho hrat, snazim se ji vysvetlit, ze kdyz si bude rikat, tak ji nebude bolet pipi. Zpivame si. Zkousime i na velky zachod s tim detskym sedatkem, to ji bavi vic, vydrzi tam i 10minute, ale nikdy nic neudela🤷🏻♀️ a kdyz ji reknu aby mi priste rekla, az bude zase chtit curat nebo kakat, tak mi rekne ze ne😅🤦🏻♀️
Jde o to, ze po kazdym curani nebo prebalovani kdyz ma plenu, ji musim sprchovat, protoze reaguje i na ty ubrousky tak bbychnji to potrebovala naucit co nejrychleji. Mate nekdo nejakou radu?
@mishalka92 my to mame přesně jak píše
@malenka3, vlhcaky zlo, používám jen perlan a vodu a sprchu ju, super, v krajní nouzi používám vlhcak s 99% vody. Nám je Teda 18 mes ale taky ještě nevi o co jde
@mishalka92 Na opruzeniny je dobrý řepíkový odvar. Buď perlan nebo NEvlhčené ubrousky z DMka a ty namáčet do toho odvaru. Nemýt při každém přebalení, pokud to není nutné - případně právě jen otřít tím řepíkovým odvarem. Vlhčené ubrousky určitě nepoužívat, resp. teda ne na zadeček - jsou vhodné třeba na čištění oblečení při vycházce nebo na ruce. Výjimečně je používám na pusu, i tam mi to přijde hnusný.
Já starší dceru odplenkovala těsně před druhým rokem. Prostě jsem sebrala plenu, stokrát jí to připomněla a když se počůrala, tak jsem jí v tom mokrém nechala pár minut, než jsem uklidila loužičku. Brzy začala křičet, že to studí a navíc když to byly její oblíbené legínky, tak jí to mrzelo. Do týdne byla bez plen, většinou si řekla, že chce čůrat nebo jsem ji sama posadila. Asi 2 týdny dostala za každý úspěch kromě oslavného tanečku ještě jednoho gumového medvídka, pak na to sama zapomněla. Po týdnu jsem si všimla, že i v noci má suchou plenu, tak jsme se jich zbavily úplně. Druhe dceři je 18 měsíců a nechám ji ještě půl roku a pak zkusím stejný postup.
Počkala bych ještě chvíli, pár týdnů dokáže udělat velký rozdíl. Jinak souhlasím s holkama - čistá voda a perlan je nej, holky nikdy nebyly opruzené za celou dobu co měly plenky.
Nám se to podařilo v 19m. Trvalo to 14 dní a musím říct, že asi 11.den, kdy jsme za den měly asi jeden úspěšný pokus, jsem to chtěla vzdát, ale pak ze dne na den si začala říkat a od té doby bez nehody.
Neposazovala jsem na nočník, když nechtěla. Kolikrát řekla, že bude čůrat a nic. Pak přišla a řekla jsi, když už začala čůrat, tak jsem ji rychle posadila na nočník (i v kalhotech, stejně už byly mokrý 🤦🏼♀️) a pak chválila,tleskala a vítězně jsme šly ten zbytek v nočníku spolu vylít na záchod a znovu tleskaly. No kdyby mě někdo viděl, tak si ťuká na čelo 🤦🏼♀️😂
Zkus si taky stanovit nějaký čas, kdy to budete zkoušet a ideálně vypozorovat, kdy začíná čůrat a chválit a radovat se alespoň za pár kapek v nočníku, i když je louže i vedle. To u nás fungovalo nejlíp.
Dekuju moc za rady holky. My prave pouzivali ty vlhcene ubrousky od narozeni (mame primo z nemocnice ty co tam pouzivaji, ikdyz ne na detskem) a zadny problem prave nikdy nebyl🤷🏻♀️ tak ja zkusim koupit ty nevlhcene ubrousky a namacet je do toho odvaru (me ho doktorka doporucila vecer pri koupani, ale to bych se zblaznila delat tolik odvaru😅🤦🏻♀️🙈) . A zkusim proste vytrvat🤷🏻♀️🙈 jen mam strach, ze tk bude trvat dyl, kdyz chodine porad ted s malou ven, jak je hezky, doma mi nevydrzi🤷🏻♀️🤦🏻♀️🙈 snad to ale pujde 🙂
@mishalka92 a cim ji mazes zadek,kup neco se zinkem,my meli ten a opruzeninx nebyly s kdyz byl nabeh (treba mela prujem par dni) tak pak jsem davala misto sudocremu imazol,po b-panthenu nabeh na opruzeniny byl,nekomu se osvedcila rybilka...
@mishalka92 já mám třeba na ven vlhcaky s tím 99% vody a v pohodě. Doma myju vodou jen, u nás stačí ji vzít zadek jednou vlhcakem a na bolavé tašek jak čip no
@marcicek84 no pouzivame bud sudocream, aviril, bepanthen a nebo infadolan. Jednou mela i nejaky jiny problem, tak nam doktorka doporucila jeste imazol, tak kdyz si nejsem jisza, dam i ten. Nevic se nam osvedcil ten aviril. Doktorka ma ale podezreni, ze tam ma spis nejake male ranky, ktere nejsou ani videt, ale boli, hlavne kdyz to mazu a ma pak ty plenky, ze je v tom "mokrem" A ty opruzeniny to pry jen zhorsuji a proto nam doporucila co nejdriv odplenkovat aby se ji to mohlo poradne zahojit a uz nemela ani ty opruzeniny🤷🏻♀️
@mishalka92 brala jsem pokazde sebou kdyz jsem sla taky na zachod. Ona na nocniku ja naproti na zachode, nejdriv si jen sedala s plinkou, potom jsem zacala svlekat. Pak jsem vzala plinu a pripominala, cca za 3 dny si zacala sama rikat v 18m ☺️
Ono s tím nočníkem třeba pomůže i to, že ji budete ten zadeček pravidelně umývat vodou. Zabere to víc času, co by si mohla hrát. Syn se takhle odplenkoval v 19 měsících při salmonele. Nelíbilo se mu umývat zadek 20x denně, tak začal chodit na nočník, kde stačilo otřít papírem.
Já si myslím, že je brzo. Ale na citlivku jsou dobrý Bambo nature, teď máme monperi a taky jsou super. Jsou krasne heboucky. Když má bobika, tak ho osprchuju. Vlhceny minimálně. A prdku mazu na noc welleda s zinkem. Ale muže být cokoliv. Jo a v noci teda tak 2x prebaluju radši. Ale on hodně cura v noci.
Stejně staré dítě mám a nemám šanci zatím, prostě ještě nedozrála. Ty opruzeniny jsou blbé. Pokud používáš vlhčené ubrousky, okamžitě vyhodit. Začít používat jen perlan a vodu a ze začátku mýt po každém kakání. Na opruzeniny nikdy ani jedno dítě netrpělo, ale protože vlhčák na zadek dostaly jen v nejkrajnějším případě