Ženy, potřebuji poradit. Asi před 3 měsíci jsem začala dceru "učit na nočník" - resp. nejdříve jsem ji nechala bez plen doma, pak i venku a nakonec i na noc. Všechno probíhalo docela úspěšně, až jsem se divila, jak je to snadné. Před měsícem už jsme byli doma úplně bez počůrání, chodila si sama na nočník, i si ho sama vyklápěla do záchoda... Venku to zvládala taky dobře, přes noc v suchu, prostě paráda.
Minulý týden ale následoval zničeho nic totální obrat situace, najednou to pouštěla úplně všude - doma, venku, v noci. Ani to není, že by nedoběhla na nočník, nebo zapomněla, ale prostě třeba stojí v obýváku a čůrá a kouká na to s výrazem "jejda" a lehkým úsměvem, jako by se tím ještě bavila. Tak jsme jí zase začali vysvětlovat, že se chodí na nočník, nijak jí za počurání nepeskujeme, jen vždycky vyjádřím nesouhlas a nelibost. Trvá to takhle už týden, netuším, co tu změnu nastartovalo, ani jak dlouho to bude trvat. Denně jí desetkrát převlíkám, skoro každý den musíme prát i ložní prádlo a chránič matrace, prostě šílený.
Když se snažíme to vyhlídat a co dvě hodiny jí vysadit na nočník/záchod, tak tam vůbec nechce, a zdá se, že teď už i začala čůrání zadržovat - drží se mezi nohama a poskakuje, jako by to chtěla co nejvíce oddálit. Nechápu proč a nevím, co s tím.
Jen doplním, že dceři je 23 měsíců. Budu vděčná za jakoukoliv radu či zkušenost.
@isabelafuentes neni nahodou nastydla na mocove cesty? Nebo se pred vami stydi, zkuste ji dat nocnik nekam, kde bude mit soukromi 😊
@isabelafuentes Já jsem to měla takhle u syna. Ze začátku chodil krásně na nočník a pak po nějaké době se vrátil o krok pozadu a pocuraval se na nočník chodit nechtěl. Takže jsme ho vždycky chytili a dali na nočník, většinou protestoval ale vždy se vycural. A pak se to zas vrátilo do normálu. A říká si i v noci. Ted mu jsou 3 roky a občas ho ještě musím chytnout a dát na zachod "protože nemá čas jít čurat". A mám vypozorovane, že když potřebuje čůrat tak zkriží nohy a začne si mačkat pindu, aby to zadrzel většinou to dělá když si hraje.
já syna začala cíleně učit kolem druhých narozenin (pokusy předtím byly neúspěšné) - začátek byl rychlý a v pohodě, byla jsem nadšená. Pak se to zlomilo a měl výkyvy, kdy najednou všechno zapomněl a pomalu jsme začínali od začátku. Někdy jsem to chápala (nemoc), někdy ne. Ještě teď o Velikonocích se několikrát počural a přitom už jsem si myslela, že je vyhráno. Od té doby je klid a myslím, že už si umí v pohodě dojít/říct sám. Jediné co nedává je autosedačka, i když se ptáme, mluví velmi dobře, je schopný se do ní počurat, neříct a sedět v tom přes hodinu. Takže - vydržet, u nás to trvalo skoro 3/4 roku 🙂
Proste nebyla pripravena.Vic bych v tom nehledala.To ze se rodice rozhodnou ze jejich dite uz musi ovladat vylucovani prece neznamena ze to tak musi byt.
Je to v hlave.
Syn se sice odplenkoval az kdyz mel 32m ale bylo to bez nejakeho posazovani na nocnik nebo tajtrlikovani kolem toho a utirani louzicek.Celkem se pocural 7x behem tydne-hlavne protoze byl zabrany do hrani a pak si rikal jestli si troufa bez plinky i na nakup nebo cestu autem.Vzdy si rekl jestli plenu chce a nebo ne.A to byl prosinec.
Od ledna uz ji na den nemel vubec a za tu dobu do ted se pocural celkem 3x a to bylo tim ze usnul v aute hodne hlubokym spankem.
Já sebrala plínku až v 2,5 letech a šlo to samo, v pohodě. Teď se začal znovu počuravat ve spaní, tak má na ten spánek vždy plínku. Nijak to neřeším, ve školce kam se dostal holt spát nebude, tam by se z plíny na spánek asi zbláznili. Asi to máte taky jen jako období, které zas přejde.
Takze ji mam dat tu plinu proste zase zpatky? A nebude z toho pak zmatena? Aby to cely proces zbytecne neprodlouzilo... Kdyz se ji ptam,jestli chce plenku,tak rika "kalolo" = kalhotky. Tak nevim...
@isabelafuentes má čas. Zkus ji nechat úplně nahou dole, je teplo. Takhle se naučili oba kluci. Neměli iluzi bezpečí plenky...
Vydržet 🙂 když už to jednou zvládla, v hlavě to už určitě chápe. Dávala bych plínku jen na spaní a přes den zkoušet každou chvilku na nočník.
Může to být i růstem zubů. Prostě ji vrat plinku, jako za trest. Můj syn 30 měsíců krásně říká na čůrání, ale kadi zásadně do trenek. Kouká na mě, tlačí, pak řekne. Já su pokakanej, to nevadi. a směje se