Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat zkušenějších. Synovi jsou 2 roky a zkoušíme ho učit na nočník. Nenutím ho, takže to vypadá tak, že se ho zeptám, jestli chce zkusit čůrat na nočník a on řekne buď ano nebo ne. Někdy, většinou večer, si řekne i sám při přebalení, že chce "číí". Když už chce, tak se většinou zadaří, ale problém je v tom, že čůrá jen pár kapek, hned to utne a chce vylét do wc. A takto třeba i na 7x. Snažím se mu při tom říkat, ať pustí vše čůrání. No povedlo se asi 2x a to už je zase delší čas. Nutno říct, že teď měl období, kdy stále říkal ne, tak jsem se na nějakou dobu přestala ptát. Otázka zní, jak docílit toho, aby pustil vše? Chce to jen čas a dozraje sám do toho? Máme i sedátko na velké wc a tam je to stejné. Děkuji za rady a názory.
Čas, dozraje. Až se mu všechno spojí. 🙂 Ovládnutí vylučování je složitý proces. A hlavně to nejde naučit jak si stále některé maminky myslí. 🙈
@jjasmina Určitě to je pro spoustu lidí cesta 🙂. Ale zakladatelce bych chtěl říct, že není nezbytná, pokud se na to necítí 🙂. Syn asi ve dvou letech a pár měsících řekl, že chce čůrat na nočník (nikdo ho na něj nikdy neposazoval, jen ho měl na očích a věděl, k čemu je). Tak jsme sundali plenku a od té doby se nám stala nehoda 3x (pokaždé v noci při nemoci). Asi týden si pak ještě říkal o plenku na bobek, ale během pár dní zmákl i to.
Je možný, že kdybych ho aktivně dávala na nočník, tak na něj začne chodit třeba o půl roku dřív, ale mně osobně to za ty týdny nejistoty, utírání loužiček a nošení náhradního oblečení nestálo 🙂.
Měla jsem půjčenou knížku o indiánské metodě, ale nesplňoval ještě ty body, kdy je dítě už zralé, aby se mu plenka vzala. Já osobně na to nespěchám, takže raději počkám, než utírat loužičky a trápit tím nás oba 🙂. Vesměs nás nic netlačí, od listopadu by měl začít chodit pravidelně do dětské skupinky, místo školky, a tam plenky nejsou problém. Já tedy doufám, to už mu budou skoro 3 roky, že to do té doby stihneme, ale uklidňuje mě fakt, že i kdyby ne, tak to není problém. Jen mě zarazilo, že do nočníku se zvládne vyčůrat, chápe to a i ví, k čemu to je, ale vyčůrá se jen trošičku no a stále dokola.
Ano, chce to čas a dozraje sám 🙂.