Učení na nočník. Co poradíte?

25. dub 2022

Syn má 22 měsíců, začal sám odmítat plínu, boxerky a slipy se mu líbí, ale narozdíl od dřívějška mu nevadí, že se počůrá - dříve brečel. Na nočníku vždy alespoň chvíli poseděl, teď tak na vteřinu, koukne do něk, řekne NIC a beží pryč. Za 3 měsíce bude mít sourozence, začal se na nás s manželem hodně fixovat, možná to souvisí. Co radíte - počkat, nebo převlékat a výdržet?

jjasmina
25. dub 2022

Ja jsem zacala po 2r průběžně posazovat, na půl dne bez pkenky a malé první 2-3 týdny teda vůbec nevadilo, že je Mokrá a pak přišel zlom. Jinak sedět na nočníku vydržela, ale po ruce měla puzzle, lego, věž a něco na zabavení

gbp
25. dub 2022

u nas skvele zafungovala indianska metoda odplenkovani 👍 davas plinku jen na noc? nebo treba nekdy? do auta? na ven? jak dlouho zkousite bez?

nikagab
25. dub 2022

U nás pomohla synova starší kamarádka, která se zrovna učila na nočník. Co ji syn viděl jak chodí a zkouší, od druhého dne byl bez plíny a sám si říkal (ale ze začátku jsme měli hodně nehod, kdy jsme nestihli 🙂 ).
U vás to může být sourozencem, děti to asi nějak cítí. U mého i sestřina syna se před narozením mladších sourozenců taky změnily některé věci (horší spaní atd).
Zrovna dnes jsem viděla na jedné slovenské stránce tento článek, třeba v něčem pomůže: https://najmama.aktuality.sk/clanok/236570/7-dn...

korin
25. dub 2022

Holky se nám odplenkovaly po druhých narozeninách, syn ve dvou a třičtvrtě, proti své vůli... Počkala bych na léto a nechávala ho běhat nejdřív nahatého a pak až ve spoďárech. A žádný stres, hlavně klukům to občas trvá delší dobu. Jestli si plínu serve, na to radu nemám.

fresshinka
26. dub 2022

Indiánska metoda 🙂