Tvoření s nejmenšími dětmi. Máte tip?

zrzinda
14. srp 2022

Maminky, prosim, inspirujete mě, jak trávíte čas s mrňousky?
Dcerce je rok a půl, travime nejvíc času venku na zahradě, hodne čteme knížky, to miluje. Ale rada bych zkusila i nějaké tvoření.. Nemáte tipy, co by mohlo deticky bavit? Budu vděčná i za nějaké odkazy na produkty, které používáte 🙏
Dekuju moc 🙂

pavlus01
14. srp 2022

@zrzinda Také bych byla ráda za různé nápady, mám potomka o čtvrt roku staršího. Takže se "připíchnu". Ale pokusím se i přispět svou trochou do mlýna. Knížky jsou u nás také hodně v kurzu. Ještě frčí takové ty znovunalepovací samolepky (stránka s pozadím a k němu obrázky, co se dají nalepit a odlepit) - bohužel to ale moje dítko naučilo loupat všechny možné samolepky, což není vždy žádoucí 🙈🤣 Hodně kreslíme pastelkami, venku křídami, miluje pomáhat v domácnosti, fouká bublifuk, stavíme z kostek a pak si hrajeme s hrami Hmatej a najdi a Ovocný sad. Jsou to zatím jen takové drobnosti, zábava na pár minut. 🤷🏼‍♀️

felixfelicis
14. srp 2022

Nedavno tu byla podobna diskuse a dokonce se i uplne stejne jmenovala🙂, zkus pohledat, nejake tipy tam byly.

martt
15. srp 2022

@zrzinda S tvořením úplně neporadím. Ale našeho mladého dost bavilo si s ním sednout a malovat "Šla babička do městečka". U toho vždycky vydržel třeba hodinu. Mne sice to po pár "babickach" přestalo bavit😅 , ale syn to pořád chtěl malovat.

jankavranova
16. srp 2022

pokud máš IG, doporučuji sledovat Lucku @schoolmylife, má zásobu tipů

alishkaaa
16. srp 2022

My jsme pořídili pro dcerku takovou tu magnetickou tabulku s tužkou, která se dá smazat, měly jsme to už i my jako děti a bavilo nás to, dceru taky. Pak jsou třeba fajn prstové barvy, modelína, nebo jsme doma udělali vizovické těsto a malá si to žmoulala a vykrajovala, to jí taky zabavilo. A samozřejmě jí strašně bavilo např. zametat, vyklízet myčku (příbory) a všechno, co jsem dělala já 🙂 Jo a taky bylo super malování vodou

martinka0209
17. srp 2022

Dceru baví ( budou ji dva roky) lepení samolepek, plastelína, malování vodou,prstové barvy