Tříleták se furt v noci odkopává... ale už je zima 😐. Jak na něj?

6. říj 2023

Zdravím maminky,
Náš prcek má 3 roky. A nesnáší deku 😂 vyloženě s ní bojuje, kope kolem sebe vzteky. Nebo začne zuřit, když ho přikreju.
Každý večer jen přikrýváme a přikrýváme... a stejně marný. Nosí dlouhý overal na spaní ale vždycky když na něj sáhnu má úplně ledové nohy.
Dneska v noci to ale už bylo neskutečný. Šíleně začal řvát, že ho bolí noha... takže typuju, že nějaká křeč do lýtka 😶 hodinu řval, mlátil sebou... no šílený 😶. Navíc jsme už tři týdny nemocný a nenechá si poradit
A já si teď tak říkám jak na něj? Jak ho donutit aby byl v teple? Zachvilku začne být větší zima a to bude prdel.
Jak tohle řešíte? Kolikrát mám chuť ho vzít, zabalit do.deky a přelepit izolepou 😂😂😂😂

sarihy
6. říj 2023

To, že má ledový nohy, neznamená, že mu je skutečně zima. Moje holky spí odkopané neustále, nenadělám nic. Poznám, že jim je chladno, protože to najednou spí přikryté. A co se řevu týká, může mít růstové bolest, a to prý tedy k*revsky bolí, doporučuje se nohy masírovat, použít Alpu a dát Nurofen.

sanoela
6. říj 2023

Mám obě děti co se odkopávají a malý.presne jako ten váš, většinou jsem to řešila ještě nějakým buď natelnikem pod overal nebo tričko na, dcera se pak naučila spát v županu tak to byla malá výhra a když už ji je zřejmé zima, tak se zakryjí nebo zahrabou do peřiny.

alice180
6. říj 2023

https://www.the-dream-bag.cz/Zimni-3-5-Tog-c15_...

Tyhle pytle jsou fajn jsou až pro děti do deseti let. Měli jsme loňskou zimu, teď jsem pořídila další. I rychlé dodání.

mourovatakocka
6. říj 2023

Až bude opravdu zima, dám mladšímu spací pytel, je to skvělá věc. Starší se taky odkopávala, když byla menší, spacák byla vždycky jistota, že nebude v úplné zimě.

malytlustyhroch
6. říj 2023

Moje deti jsou ochotne spat pod perinou jen kdyz je fakt zima ukrutna, typove "uz bych davno zatopila ale nefunguje topeni."
Tento tyden jsem zavelela k prechodu na pyzamo s dlouhyma kalhotama a
kdyz jsou nemocni davam mikinu a ponozky Jinak je nechavam, at se otuzuji podle libosti. Jsme v byte, takze pod tech 19 to obvykle ani v noci nejde.

cherie24
6. říj 2023

Moje děti spí taky obě odkopané, prostě je obléknu víc. Třeba dlouhé tričko a přes to ještě krátké tričko. 🤷 spací pytle jsem zkoušela, ale obě z nich byly úplně nepříčetné. 😄

lenerka1
6. říj 2023

Neřeším, mají jinou tepelnou pohodu než já, když je přikryju, vzbudí se horkem. Dcera spí na peřině celou zimu i při otevřeném okně. Dávám jen dlouhá pyžama a mají rádi muchlací spinkají ponožky. Jo a spací pytel by byl trest i pro mě, já spím sice přikrytá, ale když mi zabyde teplo, vystrčím nohy ven.

malytlustyhroch
6. říj 2023

@cherie24 jj, nepricetnost ze spaciho pytle znam 😁😁

veru181
6. říj 2023

Dávám dlouhé pyžamo a teplejší ponožky a ve větší zimě topíme. Obě děti jsou odkopávací.

luciksima
6. říj 2023

Ahojky malému jsou 4 roky a taky je věčne odkopany a studený,ale má to tak od malinka prostě chce spát bez deky.neresim ,ale když máme doma víc chladno ráno je přikrytý takže když mu je zima se prijkreje tak deku bych neřešila vůbec a ty nohy a bolest malej na to trpí hodně částo pláče že ho bolí v noci nohy hlavně když přes den hodně chodí začne to kolem 23 h.v noci vždycky masíruju mu je a dám nurofen do chvilky usne.u starší dcery třeba vůbec tohle neznám ta nikdy na to netrpěla,ale nurofen zabere vždy do chvilky.

22hanah
6. říj 2023

V Pepco mají supr fleesová pyžama, pro odkopané děti. Buď bych počkala až usne a v Action mají nějakou super deku asi za 700,- nebo 800,- a ta prý je super, jednak že se pod ní člověk nepotí, ale ani mu není zima, je z nějakých "kuliček" a je dost těžká, že celého člověka přikryje a není možné se odkopat nebo aby někudy táhlo, jen nevím, jestli je vhodná i pro dítě. Nebo bych zkusila nějaký spacák nebo něco v čem by se našel, co by se mu líbilo jako dobrodrúžo. A nebo bych zkusila strašidelné pohádky před spaním, děti se zakrývají, když se bojí😂( poslední varianta je vtípek)

cuuza
6. říj 2023

Pod deku prcka nedostanu, když je mu zima, přijde pod mou deku 😂

me_druhe_ja
6. říj 2023

Taky děti deku nechcou. Oba mají pytle s nohama a to je b pohodě. 🙂 vřele doporučuju. 🙂 mám úplně tenký na léto, středně teplé na podzim/jaro a hodně teplé na zimu. Nejlepší věc. 🙂

amazienka
6. říj 2023

Mé děti spí nahé celoročně. Je jim chladno - přikryjou se, je jim teplo, svítí zadky do tmy. Okna zavíráme jen pár nocí v zimě, kdy jde teplota hluboko dolů. Pro nás ideál mezi 12-16 stupni.

vikinkav
6. říj 2023

Ja to neresim, neprikryvam, resila bych to dlouhym pyzamem a to je tak maximum ☺️

mama_mila
6. říj 2023

Naše tříletá spí jen v krátkém pyžamu (i teď když má rýmu), taky se odkopává. Spí teda s námi v posteli, takže když si v noci všimnu, že je odkrytá, tak jí přikryju, 10 minut ok a pak je stejně odkopaná 😂. Ale jí prostě zima asi není, někdy bývá i zpocená. V zimě dávám dlouhé pyžamo, jinak neřeším. Spací pytel jsem na ni dostala naposledy někdy v roce max 😆. Nemocná moc nebývá.

lehe
8. říj 2023

Taky na zimu dáváme spací pytel s nohavičkou, je fakt super, můžou se v tom v pohodě hýbat a peřina je pro ně sprosté slovo 😀 a zase nechci, aby měli na spaní přetopeno. Jinak starší teď objevil takovou úplně slabou, lehkou chlupatou deku, tak pod ní i občas spí, klasickou peřinu nechce vůbec, tak asi jak tahle je jen taková lehká, že ji na sobě prakticky necítí 🤷