Šly by jste do 3 dítěte kdyby jste věděli že je chlap furt v práci ale vy to doma s dvouma prckama zvládáte 🙂
A bydlí tady někdo s 3 dětmi v paneláku ?;
Jsem z paneláku, 3+1, děti mám 3 a nelituju. A jsem na ně sama. Zvládnout se dá vše, když se chce .😉
Ani bydleni v panelaku by me od tretiho neodradilo 🙂) Bydlime ve stare zastavbe byt ma cca 90m2, deti maji jeden spolecny pokoj-jsou tri 🙂)) Ale sama na ne bych nechtela byt -by mi za chvili preskocilo haha a taky ta organizace casu (jeden skolak, druhy predskolak a pak trileta-krouzky, vyzvedavani a uceni-my to mame rozdelene-bych byla vycerpana i fyzicky-chodim pesky, muz vyuziva auto 🙂))
My plánujeme třetího prcka, bydlíme v bytě, sice ne v paneláku, ale tak proč ne?
Tohle neni ani tak otazka na to kde bydlis, ale jestli to chcete oba s manzelem. To je to zasadni. Mame tri deti a velky byt,zadnou ujmu v tom nevidim. Ale zasadni pro me je, ze partner mi dost pomáhá, kdyz muze. Vikend si bere vsechny deti na chalupu a ja mam cas pro sebe a nebo i na brigady, abych si vycistila hlavu.
Mně by panelák nevadil, spíš bych řešila nakolik jsou ty dvě děti už samostatné, co vše už zvládají sami a jestli případně s mimcem můžou pomocí. Kdyby šlo o už větší děti nebo alespoň jedno z nich a oba s partnerem bychom chtěli, tak směle do toho.
@maki600 pokud se na tom s manželem shodnete a ty se na to cítíš, tak není žádný problém, ne? My máme děti čtyři, manžel je v práci od rána do večera, ale víkendy má volné. Někdy toho mám nad hlavu, ale mám kolem sebe spousty matek se dvěma dětmi, které to mají mnohem mnohem náročnější než já se čtyřmi 🙂.
@maki600 mám děti asi zhruba stejně od sebe jak ty a taky jsme to donedávna řešili, teď jsme se rozhodli, že už spíše ne, jelikož mladší je dost nespavec a pořád se nám za noc 10x, 12x budí a to má rok a čtvrt, už je to jaksi nad mé i manželovi síli, ale pořád je tam to ale...tak se s dovolením přiháčkuji...
Když věříš, že to zvládneš, tak to zvládneš.
Nejstaršímu synovi je tet 5 a druhému budou dva .manžel by chtěl časem do baráku ale já bohužel ne.
Manžel právě nechce nechce se omezovat ale aj dojde chvilka a prostě se bavíme i o jménech třetího prcka . Ale do paneláku by ho fakt nechtěl říká ...on.sam má dva sourozence áje spokojeny...
Manžel dělá od rána 8 do9 někdy dýl a už i v neděli ...pracuje na živnost. Takže doma fakt není ,ale když je furt někam jezdíme a snaží se věnovat jenom nám....
Těhotenství jsem měla 2xkrasne sice žádný bříško ale super porody.
Ale starší .a období že neposlouchá mám strach ho pustit i z ruky jj jdu s kočárkem .hlavně když je unavený to si dělá co chce :((( mladsi je sluníčko
Starší teda nespí od roka ani odpoledne ani ve školce a mladší začíná být taky nespavec 😮
Do toho si dělám občas kosmetiku doma
Takže si i něco přivydělam
@maki600 ja čekám třetí, ale bydlíme v domě a mám manzela, který funguje a rodiče za zadkem. Mám také starší děti 12 a 9 let. Hodně jsem se rozmyslela. Kdybych neměla dům, podporu manžela a finanční rezervu nesla bych do toho. Bydleli jsme s 2 dětmi v bytě 3 kk a pro mě to bylo peklo. Ale zase je to o prioritách. Pokud po něm toužíš a manžel není proti bez do toho
Takové otázky bych tady opravdu neřešila, to jsou tvá a manželova rozhodnutí, ne naše, tady jde o váš život a ne náš.
@vendelinka08 To já samozřejmě vím 🙂
Jen mě zajímá kolik maminek do toho šlo ;)
@maki600 my máme tři děti, bydlíme v domku, ale jakoby pouze v patře. Nejde o prostory. Ale upřímně, vždy si říkám, že obdivuji mámy co mají 3deti a jsou samy. Protože je to prostě náročné. Každé dítě vyžaduje svůj čas, ať už v učení, nebo zájmech, teď máme skoro roční mimino a to je úplně nejde jinde. Jsem ráda za 3 děti, ale sama bych na ně být nechtěla.
Čekáme třetí ale jsme v domečku. Do paneláku mě už nikdo nedostane. Je to i za cenu toho, že manžel hraje v Jihlavě a dojíždí až na Mělník kde bydlíme. Občas tam musí přespat.
Jeste jsem chtela dodat. Pro me by bylo podstatne i to, jak jsou od sebe deti vekove a povahy starsich deti. Ja mam nejstarsiho syna, kteremu bude 12let, mladšímu skoro 9 let a male je 1,5. Za me idealni. Mit deti mensi, do tretiho nejdu. Je to narocnejsi uz takto, ale tim ze uz jsou oba kluci samostatnejsi, hodne to ulehcuje.
@maki600 jo a prosim zahraničí, takže babicky zero. Jo a měli jsme 3kk a to už byla ponorka. Teď máme 4kk a lepší. Ale znám lidi co bydlí se 4 dětmi v menším a jsou v pohodě. Záleží na povaze děti i rodičů. Já třeba nejsem úplně rodinnej typ, takže 3x a dost ;) ale 3v děti v paneláku mi jako moc velká výzva nepřipadá 🙂
Nechápu moc proč tady čtu že na třetí dítě je panelák problém 🙈🤐😃pokud jak píšeš je muž hodně v práci,tak je to lepší než barák,nemusíš řešit opravu střechy,okapy, teplo atd atd o vše se stará družstvo či svj.My máme dceru 10 let,syna dva a kus a čekáme třetího kluka,žijeme v paneláku v bytě 4+1(90m) který máme v osobním vlastnictví.Je po rekonstrukci-podlahy, jádro, elektroinstalace, dlouhý široký balkón kde máme gril atd.holka svůj pokoj,kluci budou mít společný a všem je hej.Zvladnout se dá úplně všechno když chceš 🙃
to zalezi co od zivota chces ty a manzel... jestli vecne upracovaneho manzela v praci, aby vas vsechny uzivil, mrnavy byt nebo barak s hypotekou a nutnosti platit... jestli svuj osobni zivot nebo starost o malou skolku... kazdy jsme jiny a preferujeme neco jineho...
Mne prijde zvlastni se na tak obrovske rozhodnuti ptat na socialni siti. My prece vasi situaci nezname, a nemuzeme ji poradne porozumet ani po sebedetailnejsim vysvetleni. Pokud chcete oba s manzelem dite, jste na to pripraveni fyzicky, psychicky i financne, a mate tak velky byt, ze v nem ty 3 deti vyziji a nebudou spolu 20let zavrene na 3m2, tak proc ne. Taky zalezi, jak vam klape manzelstvi, jestli mate dostupne nejake hlidani, atd atd atd. Proste zvazit si to musite vy dva, a ne si poridit dite, protoze to rikaly nejake zenske na netu...
My 3 teď čekáme, nejde o to kde s nimi bydlíš, ale o to aby jsi to psychicky i fyzicky zvládla. A aby si měla v manželovi oporu. Třetí jsme chtěli, a manžel mi je velkým pomocníkem, takže se toho nebojím.
@beata.n také to tak mám, kluci mají 11 a 8 a dcera bude mít rok. Kdyby byli kluci malí a nesamostatní, tak do třetího zatím nejdu.
Opravdu zalezi hodne na vas. Ja bych ted do 3 ditete nesla. Kdybych byla mladsi, manzel mel lepsi praci tak nevaham. Ale ted ne. Mam dve deti a jsem maximalne spokojena. 🙂 Spis znam kolem sebe lidi co resi jestli jedno nebo dve deti. 😉
Mame tri deti, vzdy jsme chtěli a určitě nelitujeme. Mame tri hned za sebou jeden bude mit k dubnu 8, druhý v květnu 5 a treti ma 3,5r. Bydlime v původním byte 4+kk, ale udelali jsme z něj 3+kk a kluci maji jeden velky pokok. Ja bych zase nesla do třetího pri dvou samostatných vetsich detech.
Jsme na ne dva, oba funguje jako rodice a jsme spokojeni.
@krupka3 já si nemyslím, že autorka tu spočítá, kolik je pro a kolik proti podle toho se rozhodne. My třeba řešili donedávna to samé a ráda jsem tu četla, jak to kdo s třemi dětmi zvládá, v jakých podmínkách a tak, pomohlo mi to zamyslet se nad tím z různého úhlu pohledu, některé věci bylo zajímavé si díky tomu uvědomit.
Šla bych do toho kdyby manžel měl stejný názor a touhu. Jinak ne.
Já mám tři děti a jedno nevlastní na víkendy. Věkově 14,10,8,1. Bydlíme v 3+1. Nevím jestli bych šla do třetího takhle " brzo" po sobě, já jsem ráda za větší pauzu. Taky je fajn,že kluci chodí k tátovi každý týden, takže si užiju i nejmladšího samotného. A manžel pomáhá hodně,i když samozřejmě chodí normálně do práce. A se staršími a jejich kroužky pomáhá babička. To nevím jak bych sama se třemi zvládala.
@maki600 ne a uz vubec ne,kdybych bydlela v panelaku.