Tréninkové kalhotky a "vložky", co a jak?

matire
25. lis 2015

Ahojte,
chtěla bych poprosit o Vaše rady a zkušenosti.
Začínáme 16-ti měsíční dcerku učit na nočník, ale nechce se dát 🙂 a tak jsem se rozhodla pořídit něco jako tréninkové / učící kalhotky.
Sháním tedy nepropustné kalhotky a k nim něco jako výměnné vložky (je jedno, jestli jednorázové nebo pratelné); potřebuji, aby to zachytilo celou dávku a umožnilo cítit mokro a nepohodlí a ta vložka aby se po použití dala vyměnit za čistou. Znáte něco takového? Určitě to musí existovat.
Já jsem našla jen kalhotky se všitou absorbční vrstvou, které se perou celé, ale to je něco jiného, než co potřebuji.
Díky

konidana
25. lis 2015

Já jsem s úspěchem používala látkové pleny - čtvercovky a navrch vázací. Jinak každému dítěti to secvakne jindy a naučit se moc nedá-stejně pak čůrání hlídá akorát matka a dítěti to je jedno:D Pokud dcerka nemá zájem, počkej aspoň na jaro(léto), na teplo.

mafeska
25. lis 2015

moje rada je že učení na nočník je nejlepčí v létě a ideálně k tomu nenervovat se a být v klidu. Dle mého názoru je na to ještě brzo. U nás to začlo doslova ze dne na den kdy jsem ji náhodou večer před koupáním posadila na nočník a ona se vyčůrala, bylo to krátce před druhýma narozeninama. To dítě si to musí uvědomit samo.

kayty
26. lis 2015

Po zkušenostech se starší dcerkou, která se ve 14m po zkoušení nočníku šprajcla tak, že jsme nočník zase na rok schovali (nesměl být vůbec na očích), to u druhé nechávám volně. Říká si, ale je to tak 50:50.
Starší se ze dne na den (nevěřila jsem tomu, když mi to zkušenější tvrdili) odplenkovala sama. Jeden večer sedla na nočník, vyčurala se a druhý den už plenku nechtěla. Na noc pak o cca měsíc později. Samozřejmě sem tam nehoda, ale dobrý.
Uvidím, co ta mladší 🙂
Mám ty klasické tréningové kalhotky, co se perou celé. Když jsem sháněla, nic jiného mi neporadili. Nevezmou celou nálož. Bývá to durch až na tepláčky / legínky. To chodí a huláká "tudí" (studí). Ale secvaknuté to ještě nemá.
Skvěle popsáno je to tady http://www.dvojickovo.sk/index.php/starostlivos... ... má to ještě další dva díly.