Tipy a triky na snadné naučení na nočník 🙂

chechtulin
21. led 2015

Vím, že už tady někde takový dotaz určitě zazněl, ale nenašla jsem ho. Proto se ptám - co vám nejlíp pomohlo na snadné a rychlé naučení na nočník? Mám 14. měsíčního syna a uvažuju, že bych s ní ten nočník zkusila (nebo počkám do léta, až bude moci chodit bez plíny 🙂 ). Rady od zkušenějších zní - dát ho na nočník ze začátku 1x denně ve stejnou dobu, kdy je největší pravděpodobnost, že něco vykoná - takže třeba ráno po probuzení nebo po obědě nebo zkrátka v době, kdy pravidelně dítě něco tvoří do plíny. Chtěla bych začít hovínkem - kaká ale na etapy asi tak 3x denně. Nejčastěji ráno před nebo po snídani. Ale v době, kdy už tlačí si myslím, že je nelidské sundávat mu narychlo tepláčky a plínku 🙂 To mu spíš zarazím, ne? Jak jste to dělaly vy? Děkuji předem za zkušenosti.

tiburcia
21. led 2015

Nijak, nechala jsem to na něm... podle mě je každé dítě jiné a každé začne chodit na nočník v dobu, kdy je na něj připravené. Znám spoustu případů kdy maminky na nočník učily, děti chvíli chodily a pak nastal blok a nedostaly je tam měsíce až si tam samo našlo cestu.. nočník jsme koupili, byl v místnosti, a ptali jsme se jestli nechce čůrat tam..a jednou řekl že jo a bylo to 🙂 začal čůrat ráno po probuzení a přidával si postupně a za 2 měsíce byl bez plenek 🙂

krystalka
21. led 2015

Taky jsme to nechali na něm....nočník jsme měli od roka doma, ale hystericky řval, když si na něj měl i jen třeba oblečený sednout...čůrat na záchod nechtěl, venku taky ne...tak jsme to nechali být, nočník jednou za čas vytáhli a zase schovali....no a při jednom takovém pokusu se asi třikrát počůral a pak jsme ho najednou viděli, jak sedí na nočníku....a od té doby chodil sám, nemuseli jsme se ptát, vysazovat....prostě to přišlo samo a během jednoho dne bylo vyřešeno 🙂 , neprali jsme počůrané oblečení a nečistili počůranou sedačku nebo koberec...prostě k tomu sám dozrál....a pár týdnů nato se zbavil i plínky na noc, prostě jsem čekala, až bude víc dní za sebou úplně suchá a pak jsem ji zkusila nedat....od té doby ji neměl a nehody byly opravdu výjimečně, spíš když byl nastydlý apod....

lulii
21. led 2015

@chechtulin Já jsem jela podle odkazu ve Wiki - klikni nahoře na Wiki a do vyhledávače zadej "odplenkování" 😉

werunqa
21. led 2015

Já řekla dceři,že když chce chodit do školky,tak nemůže mít plínečku a bylo to 😉 .
Ona byla už od miminka dost vývojově napřed a brzy se naučila i mluvit,takže dobře pochopila o čem maminka mluví a šlo to raz dva 😀 .
Přes den je neměla několik měsíců a ja počítala s tím ,že s odnaučováním v noci to bude horší.Jenže ona si ji sama tajně večer sundala a schovala pod polštář i s pyžamem 😀.Já ji plenku chtěla zase nasadit,z obavy že se v noci počůrá,ale ona ji nechtěla,že prý ji škrábe 😀.Tak jsem to riskla a prostě ji už nedala a od té doby byla bez plín i na noc.Neměla ani 2 roky 🙂

P.S.:U nás nebyl problém ani s dudynem,prostě ho v 10 měsících hodila do WC a druhý do koše a bylo 😀

Uvidíme, jestli to zabere i na syna až to bude potřeba.. 😵

milmic
22. led 2015

Nijak jsem to neřešila - nechávám na dětech.
Občas jsme zkoušeli posadit dítě na nočník, ale nemělo to smysl, dokud ty děti samy nepochopily, co se po nich chce. Dcera se sama odplenkovala ve 2 a čtvrt, synek plenky má, ví, že na nočník se čůrá, ale ještě nedokáže pochopit, že se tam má fakt vyčůrat. Zatím si vždycky počká na plínečku anebro když je nahatý, tak se po plínečce začne shánět. Nočníkem ho akorát naštvu, takže ho nechci nějak zarazit.

Jinak třebas moje dcera měla přes léto 18 měsíců a tak jsm e si libovali, jak se odplenkuje a ani prd. Chodila po zahradě nahatá, vždycky řekla čůrám a během půl vteřiny čůrala. A pak se zase vrátila zpátky k plenkám a vůbec nezájem, neměla na tohle čas, zájem, prostě nic. A pak najednou ze dne na den a vůbec se nepočůrávala, prostě najednou chodila sama od sebe na nočníček a žádná nehoda. Plínku na noc odhodila asi půl roku po té.

nnnadja
24. led 2015

Me nekdo kdysi poradil, at sundam plenku a nedam ji vubec. Davala jsem jen na spani. Za 4 dny si maly zacal chodit sam na nocnik. Tuto metodu vyzkouselo vice maminek v danou dobu a vsem se osvedcila. Nikdy znamena - ne do kocarku, ne do auta...Nyni to zkusim i u dcery. V noci to bylo docela v pohodde, omezila jsem piti a v noci ho 1-2 budila. Nejhorsi bylo spani po obede, tam se mi maly pocuroval dlouho. Bez plinek byl 19mes. Spani o par mesicu pozdeji.