Téměř 3měsíční dítě nechce pást koníčky, co s tím?

iwa83
16. led 2015

Ahoj holky,
ta moje rebelka ne a ne koníčkovat, jsou jí téměř 3 měsíce a mám strach z kontroly u pediatra. Ikdyž jsem slyšela, že když je narozená o měsíc dřív, že máme ještě čas. Tak nevím, jsem z toho zmatená. Na bříško pokládám pořád. Někdy se jí chce, ale většinou zašne křičet a to nevydržím. Co s tím?
Děkuji za každou radu. 🙂

mandala
16. led 2015

Taky jsem si jednou u doktora těžovala, že dcera nedrží hlavičku, když leží na bříšku a on udělal nějaký hmat na zádičkách a hlavu hned zvedla. Takže to ukončil se slovy, že je v pořádku, jenom trochu opožděnější a opravdu zanedlouho začala pěkně pást. 😉

tmagda
16. led 2015

Naše mimuško začalo pást koníky až po 3.měsíci. Před tím vždy hlavičku hned sklopila a brečela, že tak nechtěla být. Pak z ničeho nic to přišlo. Každé děťátko je jiné a má své tempo.

katyxq
16. led 2015

koukni na https://www.modrykonik.cz/motoricky-vyvoj-ditete ... u nedonošených by se to mělo brát podle předpokládaného narození, ne skutečného. V tom článku najdeš i tipy, jak k pasení motivovat.

espada
17. led 2015

@iwa83 Moje malá začala pást v 5 měsících. Je linejsi. Nic di z toho nedělej. Dávej na bříško, motivuj a nech tomu volný průběh.

jkur
26. led 2015

Mně pediatr doporučil, když je na bříšku tak jakoby přejíždět po páteři (s citem) od hlavy dolů a masírovat chodidla. Malej za 14 dní pasl naprosto ukázkově

love12345
26. led 2015

naše malá taky začla jakože pást až okolo 3 měsíce a vydržela chvilinku, poctivě jsme každý den trénovali vždy aspoň chvilku, vím že je to těžké, ještě hodně spinkají, jsou hladoví apod. takže málokdy je ideální příležitost...já jsem malou pak dávala i na balon a jemně houpala tam a zpět....nebojte, pokud je narozená o měsíc dřív taky bych tomu ještě dala čas, pediatra na to upozorněte a poraďte se do jaké doby tomu máte nechat volný průběh 😉 ale chápu vás naše malá jak naschvál dělá vše později 🙂

angipe
21. únor 2015

necelé 3 měsíce? To je ještě brzo. My teď máme skoro čtyři a už paseme celkem dobře. Ale kolem třetího hlavičku chudinka ještě neudržela