Dobrý den, syn za měsíc 6 let se přes den pořád počůrává. přes noc se nikdy nepočůrá.. to vydrží od 20h celou noc až do rána ale přes den si hraje nebo jsme venku a prostě to radši pustí do trenek než aby si došel.. ví,že je to špatné..zkoušela jsem vše.. domluvit mu, vysvětlit že musí hned jak začne potřebovat že se mu budou děti smát,že už je velký..máme ještě 3,5 letou holku a ta je úplně v pohodě chodí jak přes den,tak v noci. říkám mu,že je velký,že ségra je malá a umí to.. nepomáhalo,pak dostaval i na zadek taky nic .tak jsem zkusila metodu trestů,že když nepřestane že mu zakážu tv,nedostane žádnou dobrůtku.stale nic nepomáhá..poslední pár dnů,se stává že se i připrdne do trenek.uz nevím co mám dělat... za rok jde do školy a já jsem úplně vystresovaná.. budu to řešit s doktorkou ale chtěla jsem se zeptat i tady zda někdo nemá zkušenost. jinak je šikovný kluk.. myslím,že že zdravotní problém to není, protože to by se pocuraval i v noci.kdyu se ho zeptám proč,tak mi řekne že to nestihl.. že už to neudělá ale prostě je to každý den..
Tak ho každou hodinu upozorněte aby si došel. Kluci se většinou zaberou do hry a pak to nestihnou. Ve školce se počirává také?
A když mu řekneš, že mu zakážeš třeba pohadky dodrzis to když se počura ? Připomínáš mu to přes den aby si došel? Mne tohle dělal syn ve 4,5 letech , ale tam to opravdu bylo o tom , že"nemel" čas si dojít na záchod a pomáhalo neustále připomínani ab si došel. Ve školce se třeba vůbec nepocuraval jen doma . V tomhle věku už bych to radši řešila s doktorem.
@jana7ka ano i ve školce ale učitelka si toho nějak nevšímá v této nové třídě.. už chodí do předškoláků..včera jsem pro něj šla a byl čurlej i připrdlej.. on nevyčůrá vše jen přičůrne většinou. někdy víc někdy méně. přijde mi,že se mu prostě nechce přerušit aktivitu kterou dělá...že ho čůrání zdržuje nebo já nevím..🤔🙄
Naš s tím měl taky problémy jako předškolák, ve školce jim to připomínaly ale předškolákům už ne. Navíc on to dlouho prostě nevydrží a čím víc na to myslí tím je to horší.
A to se počurá každý den? a učitelka to neřeší ?
každý den? to už bych dávno řešila s pediatrou, normální to v necelých 6letech určitě není...
Normální to není a řešila bych s odborníkem
@jana7ka tak protože,kolikrát se jen připočůrá že má flek na trenkach ale kraťasy ne tak to neví..
podle mne fakt jen nemá čas, a tak se připočůrne. To mi u šestiletého přijde normální. Malý flíček na trenkách přece není na odborníka...
@jana7ka
@veruuu_kubesovic
@jjasmina
hlavně nesrovnávej se ségrou a netrestej. Jen furt připomínat a případně vytáhnout i od hraní/od pohádky a povolit pokračování v činnosti až po záchodě. Čili ne zakazovat TV, ale třeba po půl hodině stopnout, navelet na záchod a pak až po vykonání potřeby pustit dál.
Asi tak jak píše @lenerka1 .. zkusila bych se uklidnit a zapatrat v paměti jestli se neudála nějaká změna u něj velká. Plus nemůže ho něco trápit? Hlavně neříkám, že ho trápíš ty nebo tatínek, ale přece jen jestli ho nemůže něco stresovat. Jakože stydím se za to a nestydím zároveň, ale já se pocurovala v noci snad do 3-4 třídy. Ale u mě to bylo stresem plus časté záněty močáku, a malý mocak, musela jsem na rozšíření moc. Trubice a močáku. Snad najdeš příčinu. Vím u sebe, že přes den to bylo celkem ok dokud jsem taky nebyla do něčeho zazrana, ale taky mě honili co chvíli na záchod.
Pátrat po příčině. Není to třeba volání o pozornost? Snaha mít aspoň něco ve svém životě pod svou kontrolou? Když to začlo, nebyla u vás doma nějaká změna?