Syn si nevydrží hrát s hračkami. Zažily jste podobně?

moni_12
19. srp 2020

Zdravím maminky, ráda bych se poradila, jestli jste něco podobného zažily. Mám syna, 23 měsíců, je to hodný a veselý kluk. Hezky ji a spí taky celkem ok. Co mi ale trošku vadí je, že si nevydrží hrát s hračkami. Nevadí mi, že si neumí hrat sám, to přijde později, ale že ho hračky moc neberou. Já si s ním chci hrát, sedmene k něčemu, vydrží tak 5 min Max. a utíká pryč. Nevydrží u ničeho. Proad někde v pohybu. Když jsme na hřišti, dvakrát se sklouzne na skluzavce a jde otevírat a zavírat branku🙈. Pak zase utíká jinam.
Jak ho motivovat, aby vydržel u něceho déle? Manžel mi neustále říká, že je ještě malý, že to přijde později... Ale máme v okolí takové děti, které si opravdu vyhrají... A ten náš synek jen někde utíká 🙂 když bych ho postavila před televizí, tak to by vydržel i hodinu, ale tohle nechci.

puhelin
19. srp 2020

Manzel ma pravdu. Nektere deti jsou proste zvidave. Nebo mema tu spravnou hracku, ktera by ho zaujala. Co ho bavi?

rosalline
19. srp 2020

@moni_12 mám kluka 23m... sám si hraje... ale taky ne dlouho... půlhodiny to zvládne.... každé dítko je jiné..... bylo ale období, kdy ho hračky nebraly.... jen kuchyň.věci, prostě jiné věci jen ne hračky....

moni_12
autor
19. srp 2020

@puhelin díky za odpověď! No, aktualne ho baví pomáhat mi v kuchyni-myčka, mop... Rád leze po schodech, chodí přes patniky 🙂 rád má i knížky, prohlížíme fotoknihy... Spís mi přijde, že u všeho vydrží opravdu chvíli a jde zase jinam. Vím, že se nemá srovnávat, ale kolikrát mi to nedá, když děti v našem okolí si třeba vyhrají na pískovišti. On tam vleze, vezme lopatku, dá písek dvakrát do kyblíku a jde zase pryč.

cikitkapb
19. srp 2020

@moni_12 A proč je problém, že ho dlouho nic nebaví? 🤔 Tak je zvídavej typ... Jakmile přijde na to, jak to asi může fungovat, proč by se tím dál měl zabývat? Až bude starší, bude ho na věcech zajímat něco jinýho, a tak u věcí vydrží o něco déle. 🤷🏻‍♀️ Nevidím to ale jako chybu ve vývoji, nebo tak něco.

martiniquest
19. srp 2020

Myslim, ze je to naprosto normalni batole. Nas vydrzel jen u svych milovanych vlacku, jinak ho taky nic nebavilo dele. Nechala jsem ho zkoumat - cokoli, co chtel, jen jsem dohlizela na to, aby to bylo bezpecne. Takze jsme spolu cistili i zachod, ale stetku jsem ho olizovat nenechala 🙂 nebo jsme spolu plnili pracku, varili..

katy48
19. srp 2020

@moni_12 Mám to s malou úplně stejně. Jediné u čeho vydrží je hodina na televizi kde běží Bing nebo Ledové království. Miluje barvy (pastelky, modelina, vodovky a nově ma i omalovanky co se vybarvuji vodou a po uschnuti může vybarvovat zase). Sama se zabaví opravdu spora kdy a to kdyz se třeba stará o panenky. Jinak stejně jako u Vás vše 5 minut a to je ještě hodně. Dceři jsou 2 a já už se to nějak naučila akceptovat a na hřišti lítáme sem a tam 😀

crutela
19. srp 2020

Asi bych řekla, že je to úplně normální mám 2 letou dceru, která taky u všeho vydrží chvíli 😂

fandysek_1
19. srp 2020

@moni_12 taky si myslím, že je to normální. Syn podobně starý taky pořád něco objevuje a nevydrží moc dlouho.

moni_12
autor
19. srp 2020

@cikitkapb díky za názor, tohle jsem potřebovala slyset. Priznam se, že jsem už demotivovana z toho, že se snažím vymyslet zábavu, ale nic ho nebaví, resp. bavi vždy jen chviličku. Rodina tomu taky nepřidá, jen slyším-proč pořád někam utíká, proč ho to nebaví.. Je to pak pro mě těžší nic si z toho nedělat.

moni_12
autor
19. srp 2020

@martiniquest
@katy48
@crutela
@fandysek_1
Moc vám děkuji za odpovědi. Jsem ráda, že v tom nejsem sama. 🙂 mám pocit, že děti kamarádů si tak krásně vyhrají (neříkám, že na dlouho dobu, ale apson něco je zaujme), a já za tím naším chlapcem běhám sem tam 🙂. Vím, že se děti nemají srovnávat, ale znáte to...

mamamtbo
19. srp 2020

To je nas syn! 2 vteriny tady, 5 vterin tamhle a najednou visi na lustru, zapadlej za gaucem, venku uz mi spadl do nizke kasny, zamotal se do provazu (zabradli) Proste ta nejvetsi blbost, co jde vymyslet, tak jeste o stupen horsi😉 Hracky nepotrebuje, vystaci si sam🙂 Hosi maj proste temperament!

astyna88
21. srp 2020

Ahoj,ja doma mam podobneho 3leteho neposedu. S adhd. To je zabava....😀

astyna88
21. srp 2020

@cikitkapb

Problem je pak v tom to dite neco naucit. Vidim to doma,nas syn ani u jidla neposedi,na nocniku ho to taky nebavi, barvy nudaaa, protoze knizky jsou jednotvatne a u toho musi sedet...prosli jsme vsim moznym a vypada to na adhd. Nabeha denne kilometru ...

ivis_b
21. srp 2020

Je malej, je to normální... syn u ničeho nevydržel ještě ve třech letech, totální neposeda, neuměl se na nic soustředit... pak přišlo LEGO. Od tří a půl se totálně zamiloval do klasického lega, staví policejní stanice a vrtulníky, auta, hasičské stanice, auta atd., jede normálně podle návodu (a to je lego určené pro děti od 6-7 let většinou) a vydrží si s tím hrát hodiny. Ne vždycky sám, ale jinou hračku prostě nepotřebuje, lego, lego, lego. Nevěřila bych, že se dokáže tak rychle změnit. Už mě taky štvalo, že ho nedokážeme žádnou hračkou zaujmout, takže máme doma spoustu zbytečností - pong, kuchyňku (tu vyhledával v dětských koutcích, ale doma nezájem), různé tvořivé hračky, nezájem prostě. Pak po druhém roce docela fungovalo lego duplo, ale jak přesedlal na normální lego, je to pecka. Takže vydrž, ono to přijde.

iris92
21. srp 2020

Ja si myslim, ze je to normalni. Pokud ma hodne podnetu, tak ho to vsechno laka a potrebuje vyzkouset vsechno. Nas maly taky neposedi, pomohlo omezit pocet hracek a rotovat je. Ma v policce par hracek na vyber a zbytek je schovany a tim spis si s nimi vyhraje. Kdyz je tam mel vsechny, tak je akkrat vsechny vytahal a sel pryc 🤦‍♀️ ale ze by vydrzel nejak dlouho, to fakt ne. To prijde s vekem.