Dobry den uz pul roku se snazim o to aby syn chodil na nocnik kdyz je nahy sam si krasne dojde ale jak ho oblecu je vcukuletu pocurany uz opravdu nevim co delam spatne plenku ma jen na spani a ted na ven uz je zima. Problem je ze jak je obleceny tak si nerekne a pocura se. Zkouseli jsme uz snad opravdu vse prijde mi ze si z nas uz dela vylozene srandu. Je mu 2a pul roku
@sudylichozrout děláte to bobře, asi potřebuje jen víc času, zkoušela jste jí třeba chvíli nechat v mokrých kalhotkách, aby poznala rozdíl. Třeba u kluka jsem to tak zkoušela. Ze začátku mu to asi nevadilo ale časem až nechtěl mít na sobě mokré slipky. Nenechávala jsem ho dlouho v mokrém, protože byl podzim, zima. Kolem druhého roku už to bylo dobrý. Teď mu budou 3 a noc plenu ještě má. Jenze u nas je problém ze dost pije. I v noci. Holka byla brzo bez pleny i na noc. Kazde ditko jinak zraje. Ale Ono se to brzy zlepsí, uvidíte 🙂
Taky jsem toto řešili, dcera chodila bez spodního prádla. Asi jí mátly gumičky z kalhotek a myslela si, že je to náhrada plíny. Musí dozrát, neurychlí se to.
taky nemyslím, že by bylo něco špatně. Některé děti s tím problém nemají a některé holt jo. Náš malej chodil úplně bez problému na nočník a zničeho nic se "šprajcnul" a nechtěl ani na ten nočník. Trvalo to skoro rok než jsme se pohli. Prostě jsem to pak nechala být a počkala opět na léto to e odnaučuje lépe navíc i do té doby povyrost a víc odkoukával od ostatních a pak jen stačilo že se dvakrát třikrát venku počůral což v létě nebyl takový problém,měla jsem vždycky náhradní kraťásky a jednou i pokakal a najednou sám začal na nočník a dokonce během týdne dvou i na záchod a od té doby úplně bez problému. Kamarádka taky, syn stejně starý jako můj to samé ale dokonce mu trvalo až do 4 než byl úplně bez problému i přes noc. Obecně bych řekla že líp jsou na tom holky co vidím a slyším. Chce to holt čas a trpělivost
@bublisa Jj, píšeš to přesně. Dcerka si asi myslí, že má nějakou plínku light. Proto se vůbec neobtěžuje si je sundat. No a s velkou potřebou je to to samé. Když je nahatá, sedne si krásně na nočník, ale jak má plínu (či jen kalhotky), jde to do nich.
Jojo,u nas to taky byla urcita etapa...
Me jeste napadlo a zkusila bych už plenku na den nedávat vůbec... ono je dost matoucí proč ji jednou má a proč někdy ne . 😊 ale to se vychyta všechno, hlavně v klidu vysvětlovat a chválit.
@michaelahorakova nedelas spatne vubec nic, zazivame to same. Jak pres kopirak... Dcerka na dva a ctvrt roku. Kdyz nema plenku, dojde si na nocnik sama, ale jak ma plinu ci jen kalhotky, tak se pocura do toho. Zatim ji nejsme schopni vysvetlit, ze si ma kalhotky sundat a sednout si na nocnik, nebo ze si ma rici. Asi je na to jeste mala. Trenujeme, vysvetlujeme, ptame se, zda se ji nechce. Netrestame, nepodminujeme sladkostmi. Snad se nam to brzy podari prolomit 🙂