Syn odmítá už od 2 měsíců jíst

12marketa
12. črc 2019

Ahoj maminky, mam chlapecka, ktery uz od 2 mesicu odmital jidlo. Mlicko mel um, vyzkouseli jsme nekolik znacek, ale vubec nechtel pit, zkoncil i chvily se sondou do zaludku. Nejak jsme se porvali, krmeni nasilim, aby aspon neco sndel. Prikrmy jsme zavedli od 4teho mesice. Ted ma 1 rok a stale se potykame s nechutenstvym. Cokoli mu dam, nechce to. Place macha rukama. Krmim v uvazovacim sedatku, aby nemohl odejit a branit se.stejne toho sni malo a ma k jidlu odpor. Ma nekdo zkusenost? Navic nechce kousky, kdyz tam nejaky je, pozvraci se

sheeni01
13. črc 2019

Co nasla sonda?
To zni, ze ho nejspis neco boli. Nema tichy reflux? Muj kluk ma tak od 6. tydne tichy reflux a hodne jsme se s jidlem natrapili dokud nedostal na to leky, protoze ho po kazdym jidle trapila kyselina.
Mozna je taky intolerance/alergie na nejaky jidlo - mlecne vyrobky a soja jsou nejcastejsi a jsou snad ve vsem.
Co rikaji doktori?

mku
13. črc 2019

Taky jsem sondovala... od tri mesicu do deseti... pak jsme skocili protoze z toho silene zvracel. Do dneska (2roky) je to nejedlik a ma jen 9,3kg... doktori na nic neprisli, je to zdrave sikovne dite, jen jidlo mu nic nerika... s kouskama bojujeme do ted... sni klidne cele jablko nakrajene na ctvrtky, ale beha jak v obedu budou kousky, to radsi bude hladovej... nejvic mu jedou polivky, takze porad varim silne vyvary se spoustou zeleniny. Klidne pisni sz, jsme na tom asi hodne podobne

12marketa
autor
15. črc 2019

To jsem rada, ze nejsme jedini na svete 😀 My nic syroveho zatim nedavame, vsecko blinkame. Snad se to zlepsi. Beztak se to s nama taky potahne dlouho. Malej je taky zdravej, hodne divokej, tak mu asi jidlo proste nechutna no. Uz se tesim az bude moct ladovat hranolky s kecupem 😂

12marketa
autor
15. črc 2019

Reflux nemame, urcite, ze zacatku papal krasne, pribiral az moc, pak se neco zlimilo a mleko nechtel proste. Nechutna mu to, jogurt do neho natlacim nasilim, ale neblinka nastesti. Zato, kdyz je masovej prikrm tak to ji docela hezky . Je to masar mlsnej 🙄

montelvina
17. črc 2019

@12marketa moje máma říkala že Segra nechtěla vůbec jist ,zdravotně byla v pořádku tak ji měla dávat jen to co ma rada a dvě lžičky piva denně 😀😀no ale to bylo před 38 lety ale zabralo to 😀takže vitamin be no ..a dneska máš pivo i nealko

saminomimino
17. črc 2019

To že nerozkouše ani sousto by ukazovalo na nějaký problém se svaly,nebo tak,tohle není normální nechutenství sni že se to neřešilo,když skončil i se sondou,opravdu divné

12marketa
autor
17. črc 2019

@montelvina jo to kdyz vidi pivo tak se po nem sape, to by asi bylo lepsi nez mlicko 😂

12marketa
autor
17. črc 2019

On spis nevi jak na kousani, on to rychle polkne a pak se mu z toho navali, protoze je to kus. Zkousim, davam ale nekouse, i banan treba kdyz namackam na vetsi kousky tak to nedava no proste problemovi jsme 🙄 nevim jak ho ti naucit aniz by vse nevyzvratil

joyride
20. črc 2019

S první dcerkou jsme měli nechutenství, pláč u jídla, odmítání UM, spodní hranice váhy a dietou jsme přišli ve 2,5 letech na intoleranci laktozy - bolelo jí bříško + měla skrytý reflux. Do té doby hrozný boj s jídlem ☹ Doporučuji zkusit bezlaktozovou dietu - koupit bezlaktozove UM, prodávají se i kapičky laktázy na štěpení laktozy. Tím jak špatně jedla jsem nedokázala nikdy mléko vysadit, protože to by potom nejedla už vůběc nic :-/ Nasadili jsme bezlaktozové a zlepšilo se i kakání (konečně měla normální bobky!). Na gastru na nic nepřišli kromě refluxu a to jsme tam byli několikrát. Intolerance laktozy se může narušit nějakou infekcí nebo bacilem ve střevě, tedy proto třeba od 2m se to projevuje. Ať je brzy líp.

alcar
20. črc 2019

@12marketa zkus se mrknout na pojem dysfagie. Nemuze mit neco takoveho?

jhoki
20. črc 2019

@12marketa Myslim, ze mu nic neni. Presne, jak moje dcera. Se sondou sice nezkoncila, ale bylo to zoufale. Ted ji je 6. Zlepsovalo se to postupne a pomalu. Obcas uz se umi poradne nadlabnout. Klidne napis zpravu.

12marketa
autor
24. črc 2019

@jhoki no my se moc neposouvame k lepsimu, porat nutit, sedet hodinu nez se nakrmime ,uz je to nahlavu. Snad to jeste nejakou dobu vydrzim 😂

danask88
24. črc 2019

@12marketa Měla jsem s klukem to samé. Jediná šance byla sedět nad ním a stále ho lehce nutit. Jenže to bylo peklo, nedělala jsem nic než ho krmila. Snídaně 2hodiny, oběd taky, věčeře taky...celé dny jsem nedělala nic jiného než se do něj snažila něco dostat. Když se nad tím zpětně zamyslím, tak příčinu vidím v předčasném odstavu. Ty děti jsou od přírody nastavené na kojení a to cca do těch tří let. Když to mateřské mléko není nebo ho nedostanou tak to takhle dopadá. Já tenkrát utla kojení kvůli svým zdravotním problémům a tím tohle peklo začalo. UM je něco úplně jiného a problém to neřešilo. Když jsem ho nenutila a zkoušela taktiku nechat ho vyhladovět že si sám vezme až bude mít hlad, tak byl schopen nejíst vůbec několik dní a pak měl tak zcvrklej žaludek že to bylo ještě horší. Ve třech letech to postupně samo odeznělo, zdravotně byl v pořádku. Trochu pomáhalo při jídle odvést pozornost od jídla pohádkami a "nenápadně" krmit. Jinak držím palce.

jhoki
24. črc 2019

@12marketa To neni otazka dnu, spise mesicu a roku. Kasi se treba naucila jist az ted ve skolce, asi pul roku zpet. Mam 3 deti a kdyz to vemu zpetne, nevim o nicem, co by pomohlo zvysit chute k jidlu.

12marketa
autor
25. črc 2019

No jo jsem s tim smirena, ze to bude na delsi dobu. Bohuzel, ted chytl anginu a je to masakr, nesni ani kousek bananu, nevypije nic, musim mu davat strikackou. Je to hruuuza 🙄

veronikanel
27. srp 2019

Moje zkušenost vás možná trochu vyplaší...
Syn nechtěl jist 2roky.Neměl hlad, neměl žízeň. Vše se do něj rvalo násilím. Doslova. A většinu vyzvracel. Byl jen na mléku a vodě. Jenže on má syndrom Noonanové. Neříkám, že to má vaše dítě, ale zkoušeli jste různá vyšetření? Omlouvám se, nepročítala jsem komenty.

6miska4
27. srp 2019

@12marketa Mě dcera také nechtěla skoro jíst. Pak jsme zjistili nedostatek železa a B12. Po doplnění se rozjedla. Sedělo by to i na to, jak jste psala, že se sápe po mase. Můžete zkusit nechat udělat krevní obraz.

ladyhacek
27. srp 2019

Zkusila bych vitamíny jak píše
@6miska4
A pokud má problémy s kousáním tak mě napadá co uzdička pod jazykem? Kontrolovali ji? Jak mluví?
Pokud má problémy s jídlem v puse neví co s ním, mohlo by se jednat i o takto "obyčejnou" věc
Obzvlášť pokud nechtěl ani sat z lahvičky.

12marketa
autor
4. říj 2019

Na vysetreni jsme byli, krevni obraz, mozek, streva, zaludek, srdce vse ok. Uzdicku ma take jak ma byt. Je teda divoky a nedokaze se soustredit na jidlo, stale u toho musi neco delat, tak snad to nebude adhd. Uz od narozeni se nikdy neprisal, jako jine deti, jeli id zacatku z lahve

12marketa
autor
4. říj 2019

Zizen tu taky nemame, nedokaze se napit, kdyz jsme venku nebo nekde na navsteve, pouze doma v klidu.