Ahoj, syn má 10 týdnů a váží 3280 gr. Dnes nám doktorka vyhrožovala kapačkama. Tři týdny máme zelený průjem, teprve dnes nám vzala výtěr. Máte někdo podobný problém?
jaká byla porodní váha?
Není ani tak důležitý, kolik váží, ale jestli přibírá. Kolik byla porodní váha, na kolik zhubnul po porodu? Jak poznáš průjem? Kojené děti mají stolici několikrát denně a řídkou. Že je zelená, může být způsobeno tím, že mu vadí mléčné výrobky v tvojí stravě. Je vlastně kojený, nebo na UM?
Co si pamatuju, tak dr. chtěla v prvních týdnech 100 g za týden jako minimum, protože malej fakt málo jedl, tak jsem to hlídali. Takže za těch 10 týdnů by to 1 kg měl přibrat minimálně.
No to přibral, porodní hmotnost byla 2250kg
@verulevrtule takže přibírá, sice málo, ale na kapačky mi to nepřipadá. spíš by to chtělo řešit, proč přibírá tak málo. je teda kojený, nebo na UM? Jak často jí, kolik?
Holky, je plně kojený, průjem má zelený, čvachtavý. Před třemi týdny chodil kakat maximálně jednou za den, kolikrát měl i několikadenní pauzu. Jím pořád stejně a po porodu zhubl na dvě kila.
@verulevrtule Tak to je na spodní hranici přírůstků. A byl donošený? Pokud ne, tak to může být s tím přibíráním jinak, než u donošených dětí. Kojíte?
@verulevrtule vysadit veškeré mléčné výrobky. Ta zelena stolice může být alergická reakce na bílkovinu kravského mléka. Uvidíš pokud se to zlepší po vysazení. Chce to ale delší dobu. Jinak vzhledem k porodní váze meto zas tak malo nepřijde. Jak říkali holky nade mnou důležité je aby přibíral. A jinak je spokojený? Celkově?
No, dnes mě vydržel spinkat v noci devět hodin, a prý je to strašně špatně. No, každopádně já se vyspala od porodu konečně. Jinak se budí jednou až dvakrát. Přes den jí tak půl hodiny, a před spaním hodinu. Včera dokonce hodinu a půl a pak spinkal tak dlouho
Já myslím, že jo, nevypadá nešťastně, ani moc neplače. Byl měsíc dřív.
@verulevrtule Tak pokud jí takhle málo, tak se děti na kojení budí. Nemá taky ještě žloutenku? Slabé děti jsou pak spavé a o jídlo se nehlásí (nepláčou).
Mám taky obě holky malý, tady mám vypsaný, jak přibíraly https://www.modrykonik.cz/blog/betelgeuzz/article/pribirani-drobnych-deti-j39pq2/
U novorozenců je normální, že mají mezi kakáním pauzy několik dní, ale i několikrát za den, v tom bych problém neviděla. Vysadila bych ty mléčné výrobky, jak píše @terry1512 může jít o alergickou reakci. Možná se domluvit s laktační, ať zkontroluje techniku kojení. Nezkusila sis zvážit před a po kojení, kolik toho vypije? Mladší dcera mi přestala přibírat, vypadala spokojeně, ale až z vážení jsem zjistila, že pije strašně málo.
@verulevrtule ty velké pauzy mezi kojením jsou špatně. Takhle drobné děti musíš budit co 3 h. Já udělal tuhle chybu taky u mladší dcery a nechala ji vyhladovět a skoro jsme skončily na UM. Chápu, že seš ráda, že se vyspíš, ale tyhle drobné děti nemůžeš nechat vyspávat.
ony se pak děti dostávají do stavu, kdy ani nemají sílu plakat a o kojení se nehlásí. Na pohled vypadají spokojeně, jediným znakem je, že nepřibírají. Pak se může objevit hladová stolice, hnědá, smradlavá. Se vším mám bohužel zkušenost.
@verulevrtule Taky bych kontrolně převážila. Vím, že od toho maminky zrazují, ale když dítě opravdu nepřibírá, tak je důvod zjistit kolik toho vypije při kojení. Já kojila třeba taky hodinu a malej vypil 25ml.....takže skoro nic. Podle času nic nepoznáš. Malá měla za 10 minut 100 ml, takže tam jsem věděla, že jse vše ok a váha není potřeba.
@verulevrtule pauzy mezi kojením máš moc dlouhé. Před den budit po 3 hodinách maximálně. V noci bych budila taky dokud se nesrovna a nezačne pořádně přibírat. Tím jak je maličkej nemá asi dost sil si vytáhnout potřebnou dávku. Musí papat častěji.
Nee, to jsem zatím nezkoušela. Zítra máme volat na výsledky stěru a prý mu mám dát taky slazenej čaj, zatím jsem mu dávala bez cukru, docela jsem se tomu vyhýbala.
@verulevrtule A proč čaj? Z toho nic přibere a ani ho nepotřebuje. Pokud má žízeň tak mu dej MM.
@verulevrtule slazený čaj???co je to za blbost. Čaj mu nedávej vůbec, o to míň pak pije mlíko a zaplácne si žaludek čajem, ze kterého nepřibere.
Tak teď ho budit budu, ale když jsem to zkoušela asi před 14 dnama, že mě přišlo, že dlouho spí, tak budila jsem ho asi po pěti papt nechtěl, akorát pak řval a u prsa se kroutil a nechtěl ho do pusinky. Brala jsem to podle mamky, která okojila tři děti, nejmladší je devět. Jenže je fakt, že nikdo z nás nebyl takovej drobeček :D
Naše malá byla něco podobného, přibírala minimálně a nechtěla ani moc mléka vypít. Bojovali jsme, jedla co 2-3 hodiny. V tom šíleném režimu jsme byli snad do roka, vyspala jsem se pořádně až měla tak dva. Postupně se to zlepšovalo. Na zelenou stolici jsme měli probiotika Bio Gaiu. Jednou jsme byli v nemocnici týden na pozorovani a pak jsem dělala i nemožné, abychom tam znova nemuseli.
Je to prostě náročné. Přeji, ať se to brzy zlepší.
700 gramů za 2 měsíce není zrovna moc, ale málo na kapačky taky ne. Já jsem u syna přestala kojit, když zhubnul pod porodní váhu.
Vydrž a nedej se.
@verulevrtule A ten čaj mu dáváš jak? Lahvičkou? To se pak u prsa kroutí, protože mu to neteče 😔 .
No, mám mu ho prý dát po kojení, asi podle toho chce poznat, jestli má ještě hlad po kojení, aby poznala, zda mu mlíko stačí, myslím je to ale blbost, když mu cpu prso a nechce ho, těžko bude chtít flašu s čajem
Tak u nás byl problém s tím, že měl rozestouplé břišní svaly a neměl sílu si něco vytáhnout sám. To jsem se dozvěděla až po 7 letech..... 4 měsíce jsem se mořila s kojením, osáváním a dokrmováním.
@verulevrtule On mě spíš nechce právě tu flašku :D Ani dudlíka
Měla jsem úplně popraskaný bradavky, tak jsem si vzala kloboučky a to taky nechtěl, jenom čistou bradavku
@verulevrtule A kolik toho čaje za den tedy vypije?
No vypije pár ml, tak 10 max, jestli vůbec tolik, nechce ho, takže si myslím, že podle toho asi nezjistí, jestli má hlad nebo co
Jaká byla porodní váha? Ale i tak se mě to zda hodně málo. Kojíš? Nebo je na UM?