Syn je nespavec

dixi86
14. zář 2017

Ahoj maminky, prosím o radu, jelikož začínám být zoufalá. Mám syna, teď 16 měsíců. Od šestinedělí do cca 4 měsíců spal celou noc, většinou se nebudil ani na kojení, nechala jsem spávat, protože přes den nespal vůbec, max třeba 10min. Začal spávat lépe přes den, pokud měl hlavu překrytou plínkou, to opravdu pak začal spát. Kolem půl roka ale zase zlom, žádná plínka, usnul např. na svých deset min, maximum byla pul hodinka...a víc ani ťuk. Ať v kočárku, nosítku, šátku, postýlce. To bylo úplně jedno, kde spinká, ale doba trvala stejně. Navíc v noci se začal budit co snad 1/2hod, někdy ani to ne a to trvá do teď. Jestli jsou dva večery v měsíci, kdy spí večer alespoň do pul desáté bez buzení, ale pak začně zase kolotoč až do rána. Od toho půl roka cca spí po zbuzení se mnou v posteli, protože je stále na prsu. Rostou mu zuby, ale prášky mu pořád dávat nechci(dala jsem asi 2x, kdy opravdu jen celou noc plakal a nepřestával) jinak je vzhůru, ale jakoby v polospánku. Takže on se hned ráno probudí jako znovuzrozený a já jsem jak mrtvola. Pak je tedy hned unavený, nasnídáme a do 1,5 hod ho dám spát. To usíná klidně i 2hodiny a pak snad spí(je v chůvičce ticho), ale občas je ticho a stejně nespí a dělá kraviny po postýlce. To "spí" tak 1/2hod. dáme oběd a do 1,5 hod ho dám po obědě zase spát. To usíná snad ještě déle než 2hod a spí zase chvilku. přitom je unavený a pokud jdeme do t ěch 1,5 hod od předchozího spánku, tak usínal docela tak do max hodky, ted to trvá ale věky a pak vyleze kolem pul paty,paty a já si ho ani neužiju. JInak je syn čilý, jí dost, je kojený na požádání, je šikovný. Pokud bych ho nedala spát vůbec, tak když bude mít co dělat, spát vůbec nemusí a je úplně hodný. Ale musí mu přece chybět spánek. Máte někdo podobnou zkušenost? změnilo se to někdy? něčím? děkuji

almara2
14. zář 2017

Nezmenilo se to v těch čtyřech měsících po očkování? I to může být důvod, už jsem to viděla ve skupině o očkování na FB, že to tam maminky psaly

luska__
14. zář 2017

@dixi86 nema ADHD?

majovasnazilka
14. zář 2017

Mám syna 15 měsíců a spí pouze venku v kočárku a ještě musímneustále jezdit, doma spal pouze když byl nemocný. Pokud se ráno vyspí a je čilý, nedávala bych ho spát už po hodině a půl a aby usínal dvě hodiny, nevím nevím, co ho spíš vzít na procházku aby se vyvětral a dát ho spát až po obědě?V tomhle věku už děti najíždí jen na jeden spánek denně, ale samozřejmě není to pravidlo. 🙂 Jo a samotný by mi doma neusnul nikdy, myslím, že vás chce u sebe.

lutu11
14. zář 2017

Urcite ho nedavej rano po 1,5h spat
Pokud usina 2 hodiny, neni unavenej
A celkove bychom se spis ridila podle toho, jak se chova. Muj Syn byl taky nespavec. A bylo to tim, ze ke spanku potreboval mamu. Ma to doted, spi jenom se mnou, usina jenom se mnou a jsou mu skoro 4 roky. Urcite bychom taky zkusila ubrat denni spani , aby byl v noci tuhej.

petabn
14. zář 2017

Mam to velice podobne s 12mesicnim synem. Ze zacatku spal sam v pokojicku a ja k nemu vstavala z vedlejsi mistnosti. Ted se budi tak casto, ze uz s nim rovnou zustavam a i kdyz ho mam celou moc na prsu, budi se stejne kazdou chvili. Pres den spi uz nekolik mesicu max jednou denne 20-30 minut a to ho dlouze uspavam bud u prsa nebo v nositku, nekdy na stridacku 2 hodiny. Napadlo me ho prestat uspavat pres den, stejne me to nici, on je ale nevyspaly nesnesitelne protivny, tak se bojim, abych si spis neprihorsila. V tvem pripade bych asi ale s dennim uspavanim trochu ubrala. Ted se mu kratce za sebou prorezaly 3 stolicky, v noci rval bolesti, desny. Tak se omlouvam, ze jsem ti vlastne neporadila, ale urcite v tom nejsi sama, kdo ma nespavce. Vlastne jediny, co muzu doporucit, pokud to jde, zavest rezim. To se nam zatim povedlo pri vecernim uspavani. Jdem na hriste, do vanicky a pak u kojeni v 20:30 behem chvilicky usne.

petrasipkova1
14. zář 2017

Na dopolední spinkání usíná 2 hodiny a na odpolední také ? ? Nebo jsem něco nepochopil a ? A co dělá ty 2 hodiny ? Kdy si hraje,kdy je venku, na návštěvě ? Co po obědě udrndat v kočárku ?

dixi86
autor
14. zář 2017

Děkuji za reakce. Dopolední spaní jsem zavedla a zůstala u něj, protože je hned po probuzení unavenej. Celou noc je napůl vzhůru, tak si myslím, že je unavený právem. Dám příklad. Tím, že není schopen jen tak usnout jako spousta vrstevníků, tak cestování např.za sestrou do města probíhá tak, že přes den má spánek max 10min v autě po cestě dopoledne a až do večera je schopen nachodit "x kilometrů" u túry, ale stejně v kočárku neusne a je nepříčetný, i když je úplně hotový. Proto se ptám na zkušenosti s podobným...jinak švagrová má skoro dvouleťáka a ten spí odpoledne cca 3-5 hodin. A v noci spí též jak tuhoň. Je to asi další extrém, ale pro představu stačí :/ my režim máme, ale bohužel takový, jakékoliv oddálení spánku o pár minut právě prodlužuje dobu usínání, protože je pak přetažený. U sebe mě chce, to vím, ale pokud jsem u něj, tak dělá jen kraviny. Večer už tedy ne, to se snaží už být relativně v klidu(teď tedy pár dní), ale stejně mu to trvá. Ale přes den by se mnou neusnul. Kočárek dá se říct nesnáší od narození. Co ostatní děti v jeho věku najezdí, to on nachodí.

dixi86
autor
14. zář 2017

@luska__ na to nemá příznaky. I když je totálně přetažený, tak je naprosté zlato.
@petabn posledních pár týdnů. Předtím usínal cca hodku. V době usínání leží a brouká na postýlce, blbne s plyšákama, odhazuje věci z postýlky, okusuje rohy postýlky, atd. hraje si v době, kdy nespí, chodí ven v době, kdy nespí, na návštěvě je v době, kdy nespí. V kočárku nevydrží sedět, natož tam usnout.

alkuska
14. zář 2017

A proč ho dáváš do 1,5 hodiny spát, ty by jsi takhle usnula? Vždyť to je strašně krátce po sobě, ne? Podle mě se mu ještě nechce, nehledě na to, že by mu klidně v tomhle věku podle mě stačilo jen jednou denně. 2 hodiny uspávat je strašně dlouho. Já jsem nastavila pravidlo, že dýl jak půl hodiny ve dne neuspávám, jak nechce spát, vylezem z postele a ještě si hrajeme nebo něco a zkusím to později znova,třeba za půl hoďky, to často stačí. Jediná výjimka je když mi rajzuje v noci, to zkouším uspávat dýl.

Prostě mi přijde, že celý den řešíte jen spánek. Co děláte v tom mezidobí než ho dáváš spát? Když jsem s malou jen doma, špatně pak spí, musí se unavit. Jděte vždycky mezi spaníma ven a převeď ho na jeden spánek denně. Mimochodem mám známou které dcera přestala úplně spávat přes den cca v roce. Takže každé dítě je jiné. To vaše mi podle popisu přijde přespané a málo unavené.

janiesska
Autor odpověď smazal
Zobraz
japona
15. zář 2017

@dixi86 Těžko bude spát v noci, když spí 3x přes den. Dejte ho spat jen po obede a pak az vecer. Pokud uspavani trva 2hodiny, je to známka toho, že spat nechce - dejte ho spat o dvě hodiny později.

dixi86
autor
15. zář 2017

@japona spí 2x přes den a to ještě tak do 1/2 hod.
dávám ho takto spávat, protože už po probuzení u snídaně si žmoulá oči, je jak angorák a je unavenej. To mi nepřijde jako přespalé dítě. I když přes den nespí vůbec, noc není lepší. Zkusím ho dávat jen po obědě. Děkuji