Syn chce k babičce. Jak to udělat?

13. srp 2023

Ahoj holky, mam tu takovou zapeklitou situaci. Mam syna 6 let. Z jeho otcem neziju uz 5 let. Nevidaji se, otec neplati ani alemnty (uz je udanej). Moje mama zije v nemecku asi 600 km od nas. A muj syn chce zit z babickou. Ja samozrejme nemam nic proti. Od malicka je na babicku upnuty. Ale bohuzel je cas skoly nevim jak to mam udelat. Libilo by se mi ho tam i prihlasit do skoly. Preci jen v cizine by se mel lip. Ja bych samozrejme za malym jezdila a casem bych se tam odstehovala na 100% taky. Ted bohuzel jsem prikotvena v cz kvuly zdr. Stavu me male dcerky. Nevite nekdo jak to mam udelat? Je neakej zpusob jak ho muzu me mame dat do "zatimni pece" nez budu moc taky jet do ciziny cca pul roku, rok? Dekuji za kazdou radu a prosim ty ktery v tom vidi problem co se materstvi tyce atd a maji neakou pit*mou poznamku at si ji nechaji 🙂

jaja01k
13. srp 2023

Začala bych návštěvou OSPOD, bez toho to stejně nepůjde a poskytnou ti alespoň základní informace co a jak.

martt
13. srp 2023

Určitě bych to řešila přes OSPOD. Je také možné, že budeš potřebat souhlas otce pokud je v RL, i když neplatí a nevídají se.