Syn 2 roky 9 měsíců nepřibírá na váze

eviczka85
28. lis 2017

Ahoj, syn měří skoro 95 cm, ale nepřibírá. Možná už rok se pohybuje do 12,5 kg. Někdy má den, že se v jídle rýpe, ale většinou dobře jí a i ve školce ho chválí s jídlem. Nevím si s ním rady. Jak vytáhnul, má nožičky jak párátka. Máte podobnou zkušenost? Museli jste to řešit s pediatrem?

jerou
28. lis 2017

Dcera má 27 měsíců. Měří 92cm a váží 12 kilo. Už tak váží taky cca rok. Sama noha, sama ruka. Dle doktorky je to v norme, je prostě hubenější. Tak neřeším.

lucie_91
28. lis 2017

Když dítě roste do výšky (u kojenců do délky), váha obvykle stojí. Dcerce budou 3 roky a drží se rok na 14kg.

beruda
28. lis 2017

Dceři je 3,5, měří 94 cm a váží 13 kilo. Za poslední rok se hnula o kilo.
Pokud teď za rok vyrostl, tak hnal energii jen do výšky, ne do váhy. Jestli je živý, hravý, není ospalý, nebo apatický, prostě v pohodě, neřešila bych to. A to, že někdy jí líp, někdy hůř, bych taky neřešila, to přeci máme každý. Nehledě na to, že děti mají svá milá "obdobíčka" která jsou klidně dlouhodobější, kdy prostě špatně jí, ale nic jim nechybí. Zpozorněla bych jedině v případě, že b to začalo mít práv třeba projevy únavy, nechtěla by si ve školce hrát s dětmi, jinak ale ne.

astyna
28. lis 2017

ahoj, já se přiznám, že váhu nějak moc nesleduju. Syn měl 2 roky a měří 94 cm a váží 13,5 kg. Občas ho šoupnu na váhu, když se mi zdá, že má "pupek", ale že bych věděla, kolik vážil před rokem...řekla bych, že dítě pořád nebude přibírat "tabulkové míry", ale pak se to liší podle toho, kolik toho sní, jak se hýbe, genetika je taky důležitá...

bacika
28. lis 2017

Já si myslím že pokud dítě prospívá a má dostatek pohybu a krásně jí, tak se podle mě ani moc přibrat nedá. Natálka má 14kg a Patriček má skoro 13kg a to jsou od sebe přes rok. Oba neposedí, tak čekám že ve školce to budou jen dvě čáry 🙂

eviczka85
autor
28. lis 2017

Pohybu má víc než dost, chvíli neposedí. Pořád do něčeho mlátí, kýve se. Už jsem přemýšlela i o hyperaktivitě. Je pravda, že za poslední rok roste cca 1 cm za měsíc, tak to asi všechno spotřebovává.