Holky potřebuji rady syn má 2 roky a stále chce po mě 2x za noc sunar:( Zkoušela jsem dát čaj ten po mě hodí, zkoušela jsem nereagovat a le žádá se tak dlouho dokud ho nedostane, je to normální? díky za reakce Petra
Ahoj , a myslíš, že je to spíš psychická závislost na mlíku, nebo má hlad? pokud to druhé, tak bych mu zkusila večerní sunar zahustit kaší...třeba by se zasytil a bylo by dobře... a má ješět dudlíka? nechce tu flašku kvůli tomu? drž se, třeba to brzo přejde..
Petko, já bych mu to nedala. Je to kruté, ale nechala bych ho vyvztekat. Je to jako s dudlíkem a jinými návyky. Prostě budeš mít týden krušné noci a pak bude dobře. Ve dvou letech dítě v noci rozhodně mléko nepotřebuje, spíš mu to může uškodit na ledviny, ale hlavně na zuby.
souhlasim s verzi tyden nespat a odnaucit 😉
Nedát,protože dvouleté dítě hlad v noci nemá .Je to prostě závislost.Nebojte behěm pár dní pochopí,že prostě mlíko nebude.Držím palečky 😉
Peto, jedina rada, vydrzet to, nedat mu to mleko....kdyby trakare padaly, kdyby se boril svet...
Syn je uz velky a v noci hlad nema, to je jen nejaka jeho touha po te jistote...nebo nevim, jak to nazvat. Pokud nepomaha domluva , ani nic ineho, udelej to tak, ze zadny sunar pro nej doma nemel, tak se muze dit cokoliv a ty mu jej dat proste nebudes moct.. Nemej doma nic, z eeho bys mu moha udelat mleko..mej pripravenou treba vodu nebo bylinkovy caj a jen tohle mu muzes max nabidnout,jestli to po tobe haze, jeho smula..odejdi z mistnosti nebo nevim, hlane bud silna a zadne mleko doma nemej, podle me bude stacit par noci a pochopi🙂 Hodne stesti.
AHoj, měli jsme stejný problém. Syn byl často nemocný, trpěl na bronchitidy. Mléko ještě více zahleňuje, takže jsme mu ho prostě nedali. Plakal, nabízela jsem jen vodu s tím, že se mu zkazí zoubky a že bude víc kašlat, pár nocí jsme se nevyspali, ale pak věděl, že nás nezlomí a přestal. Napil se vody a spal. A to jen v létě nebo když byl nemocný. Takže jediná rada je vydržet, hlad mít nemůže, je to závislost a trošku šikana rodičů 😉 . Drž se, bude líp 🙂 .
ahojky,. tak to znám velice dobře. Simonka chce mlíko mezi půlnocí a jednou hodinou ráno a pak někdy v pět, někdy v šest a někdy už rovnou vstává bez mlíka. Ale toho vyloženě nočního se nemůžeme zbavit. Začalo to na konci září když přešla do velké postele, to si zvykala týden, a od té doby je to takhle. Zkoušela jsem už minimálně 6x vytrvat, ale přesně jak říkáš - čaj odmítá. Dostane totální hysterák a nekecám vydrží hodinu a půl nonstop řvát na celý barák MLÍKO MLÍKO MAMINKO MLÍKO , včera manželovi ruply nervy a v jednu ráno dostala přes zadek protože se vztekala šíleně. No a bohužel pak mlíko protože to se nedalo. Určitě se u ní jedná o zvyk protože je fuk zda má večer mlíko nebo kaši prostě se vzbudí mezi půlnocí a půl druhou. Spíš mě nepadlo zda by nepomohlo zmenšovat dávky mlíka? Protože ona vypije celou 210 ml a pak okamžitě usíná... A to si myslím že na řev jsem od ní zvyklá , od malička nás řádně trénuje, ale opravdu přes hodinu řvát kvůli mlíku noc co noc je moc i na mě, a nezabírá to...
Ondrovi je rok a pět měsíců, jí jednu za noc, vypije okolo 150tky, už bych taky ocenila, kdyby přes noc nejedl. Dle knžky jsme se učili usínat a musím říct, že to opravdu funguje a spát a hodlám knížku použít i v tomto případě. Tam doporučují dávky mléky snižovat každý den o 10 ml a tím se postupně dost na nulu. Zdá se to snadné, ale bojím se toho, že se pak bude stejně budit hlady, tak uvidíme, ráda bych to zkusila po Novém roce. 😉
tak to vam nezavidim,to zni desive..me staci ze k mladsimu 2krat za noc vstavam, a jeste kdyby starsi chtel taky mliko?ty jo..no jak ti radi holky,proste vytrvat,dat si spunty do usi,nebo pustit do usi walkmana,at si rve je to stejne pro jeho dobro ne?jo a taky kaslat na sousedy;)to je zase dulezita vec u nas,bo je tu v baraku vsechno slyset.. no a jeste mne napada,dat mu do postylky treba nejakeho oblibeneho plysacka, to asi moc nezabere co? a nebo me napada jeste jedna vec,dat mu s plysackem tu flasku s mlikem /rozhodne bych nedelala sunar ale obyc mliko,vsak je uz velky ne?../ uz pri uspavani do postele a kdyz se vzbudi at se jen napije a spi dal ne? nemusi te kvuli tomu budit,velky uz je dost..tak uvidis co nakonec zabere,neboj zvladnete to;)
vim,ze budu za tuto odpoved kamenovana,ale co. Syn taky obcas vyzaduje mleko. a dam mu bio kravske. nevidim v tom problem. Dam mu lahev a ucucne si a spi dal a obcas to rano ,,dorazi,, kazde dite ma svuj zlozvyk at je to dudlik, palec, spani s rodici. muj syn pije mleko i v noci. sam se obslouzi.
Ja vim, ze na zoubky nic moc.. treba moje neter se narodila se 2 zoubky, takze je nekolikrat za noc pije UM. Ted ji jsou 3 mesice a zoubky ma 4. ale to sem nepatri.
Ja v tom zas tak velky problem nevidim. vyrvat bych syna urcite nenechala ja kdyz mam zizen tak taky vstanu a jdu se napit.
Nic nelámej přes koleno a nech ho, přejde ho to samo - mluvím z vlastní zkušenosti 😉
me teda malej jeste taky 1x za noc mliko pije a zadnou tragedii v tom nevidim, piti UM je do 3 let uplne normalni, ma v tom veskery vitaminy, latky co potrebuje a lepsi nez dat kravske... proste ze to 1. zvyk a za 2. muze mit zizen a ani v jednom nic spatneho neni - jinak spi pekne..
az to chtit nebude tak nebude no... muzes zkusit delat mliko vic redeny - dat min odmerek az prejdes na mensi davky atd ale jinak bych to neresila, casu dost 😉
Zkusila bych zmenšovat dávky mléka a říct že prostě víc není, vím jak to s tou vytrvalostí myslíš náš lump je na tom s vytrvalostí taky hroznej...když si usmyslí je opravdu s malýma přestávkama schopne řvát to samý i nekolik hodin a to se prostě nedá denodenne ignorovat...
Malej se v noci taky občas vzbudí třeba když se mu něco zlého zdá to pak chce pochovat a občas i mlíko klidně mu ho udělám a on spí dál...ale zase to není denně jako u vás jen třeba jednou za 14 dní nebo za měsíc...:-/
Já bych vyřvávat nenechala, mluvila bych vysvětlovala. U nás občas pomuže když vezmu plyšáka a řeknu že on taky něco nedostane, to celkem chápe.
Přeju hodně trpělivosti 😉
Jak radí holky, vydržet to a mlíko nedat! Bude to dvě, tři noci trvat, ale půjde to! My jednu dávku mlíka odstavili, když byla malá nemocná a mlíčko nemohla. Tak jsem jí prostě řekla, že mlíčko nemůže a tím pádem nebude. A tím jak jí nebylo dobře, tak na něj ani nevzdechla. A poslední dávku na noc jsme zrušili tím, že jsem jí koupila novej druh mlíka (z DM) a ono jí nechutnalo. Tak jsem jí vysvětlila, že když jí nechutná, je to její smůla, jiný mlíčko nemáme.
Rozhodně bych mléko v tomto věku už v noci nedávala. Určitě nemá hlad, takže je to jen o zvyku. Čím později to budeš odnaučovat, tím hůř. Možná, že se prostě vzbudí a už neumí sám usnout, tak vyžaduje na usnutí mléko. Strašně mu tím ale zatěžuješ trávící trakt a ledviny. UM je totiž jak porce jídla. Takže pokud můžu radit, vydržet i za cenu pláče a neustoupit. My jsme rodiče, my určujeme pravidla 😉
ahoj ,já mám syna v posteli takže o pocitu odloučení a uklidnování mlékem to být nemůže a jsem si téměř jistá, že se budí hlady. Je hodně aktivní a občas večer nesní moc večeře a mlíčko na noc nechce. A pak se budí vyrazí do kuchyně vyndá si mléko z suplíku a bulí. Jindy spí celou noc a nic se neděje. Mě to třeba nevadí pokud jsem kojila tak jsem vstávala 4 x za noc, ted je to max. jednou 🙂 Pro mě je hranice tak ty 2 roky pak asi utnu, prostě nedám. Zatím na to nemám povahu a hlavně bych do něj nedostala předepsaného půl litru mléka denně. Pokud syn přes den dost jí i pije pak bych se řídila výše uvedeným, jinak bych mu mléko dala.
Každé dítě je jiné 😉 . Taky bych to nelámala přes koleno a nechala bych tomu volný průběh..
Ahoj,tak malej mi přestal pít mlíko až ve 2letech a 3měsících...nemohla jsem ho dát na noc ke svýmu mužskýmu-ráno v 6 odjíždí do práce a večer se vrací,o víkendech dře na baráku-takže bych mu to nemohla udělat.Ani svýmu synovi-chtěla jsem to nějak v klidu a to se nakonec povedlo,i když bez důslednosti to taky nejde.Přez den jsme měli kojení samozřejmě zvládnuté,nemusela a mohla jsem ho kojit,ale v noci to bylo 3-8x za noc.Když mi to začlo být už hodně nepříjemné,tělo napovědělo,že je čas skončit a né nějaké přiblblé názory okolí.Malýho jsem po 15 vteřinách po napití vždy ostrčila a spala dál,kňoural tak 2 minuty a usnul.Dělala jsem to tak po každé a za týden už se budil o dost méně,protože mu to za to nestálo a pak jsem mu v noci nedávala vůbec,i když spal u mě.Nakonec zůstalo jen to večerní kojení a před ním vždy byla pohádka o chlapečkovi(pejskovi,dráčkovi),který už byl velký a tak jednoho dne už od maminky mlíčko nepil a pil jen od kraviček-následoval výčet všech dětí,které zná a už se nekojí.Pak následovalo jen krátké kojení z jednoho prsa a opět pohádka na stejné téma.Jak se kojení zkracovalo a pohádky se staly pravidelnými,tak do měsíce jsme byli bez kojení.Vždy jsem mu po 20 vteřinách řekla,že mlíčko už není...no a jeden večer nebylo už vůbec.Malej se normálně dost vzteká,ale tohle jsme zvládli bez problémů.tak hodně štěstí a kojte,dokud jste štastné.Jinak malýmu dám jogurt nebo trochu kakaa,ake umělé nedávám.spíš kaši,když už.
Já jsem taky pro tvrdé metody. Kdyby měl půl roku - prosím, ale 2 roky!?! Takže nechat vyvztekat, vyřvat a tomě radím vydržet!! Tohle už není hlad, ale zlozvyk...
Mleko bych dala.
Pro me neni problem ke svemu diteti vstat at uz je to zlozvyk ci zizen,ci hlad.
Jednou to i tak skonci.a pokud je to jen dvakrat za noc,az tak moc bych to neresila.
Lepsi,nez tyden nevyspala maminka,dite a manzel.
já radím jednoznačně dát - pokud je tak urputný, nic jiného neakceptuje, tak prostě má hlad - podle fotky vidím, že je to pěkný pořízek. Absolutně nejsem zastánce jakéhokoliv násilného odnaučování či učení. Tudy cesta nikdy nevede - je to prostě násilí - vnucování naší vůle - co když dítě to ale vidí jinak? Má prostě své individuální potřeby, odlišné od tabulek a norem - které jsou vždy jen zhruba zprůměrované pro obecnou představu. Noční mlíko neškodí ani na zuby ani na ledviny (je to neodůvodněná pověra) a jeho vyžadování není žádná vyčůranost.!!!
Náš druhorozený byl úpplně to samé - do 2,5 let měl jednu lákev Nutrilonu. V polospánku jsem nalila z termosky vodu do láhve s práškem, zatřepla, nakrmila, malý se odvalil do své postýlky a spal jak špalek. Byl velký, silný, doktorka v tom taky neviděla žádný problém: prostě potřebuje, tak když vás to neobtěžuje, tak mu dejte. Pak najednou přestal chtít sám od sebe. Neprobudil se.
Nechala jsem to na jeho a svém instiktu, zjednodušila si to noční krmení jak to šlo, že nás to nijak neprobralo a byli jsme oba spokojení. Něco prostě nejde "odnaučit" - když je to potřeba. Je lépe ji vyhovět a počkat, až se sama vyčerpá. Nechala bych to plavat.
S plínama jsme taky chodili do 3 let - a ze dne na den byl na záchůdku a bylo vyřešeno. Prostě dospěl sám když uznal za vhodné.
naprosto souhlasím s @kubaka ( tímto tě zdravím a přeju phodové Vánoce 😉 )
sofí má ve 2letech sotva 12kga skoro 90cm a přes den "nemá čas" na jíslo. je prostě příliš aktivní a co sní,tak prostě vyběhá. v noci se mi taky budí na mlíko a prostě tech několik sekund, než vyžahne flašku m nezabije a pak spí jako špalek ddo rána.já jsem ráda, že do ní dostanu něco.
a nějaký vyřvaní??? sorry,ale s tím absolutně nesouhlasím, dítě je můj partáka né cvičený pes 😎
My v noci taky mléko dáváme, bohužel, vyřvaní nepřipadá v úvahu, jde do hysterie kdy nevnímá a nemůžu si to dovolit ani kvůli sousedům. Bohužel to ale u nás není jen o zvyku, ale o tom že večer skoro nejí. A mě přijde strašný když se večer nenají a dostane hlad v noci, ho nechat utrápit hlady ☹
Pepča míval mlíčko v noci někde do roka a čtvrt, vždycky se vzbudil, vymlask flašku, spal. Pak mi poradila maminka od čtyř dětí, že už to není hlad ale zlozvyk, a jednou v noci prostě jídlo nedostal. a bylo to v klidu, od té doby už nikdy. Martin má za týden osm měsíců a já pomaličku začínám přemýšlet, kdy seberu noční baštu. Možná po dovolený, na přelomu měsíce jedeme na týden do Jeseníků, tam to ještě nechám v zavedeným pořádku, a pak to pořeším.
Můj syn bude mít za měsíc 2 roky a mlíčko s kaší má 2x za noc (výjimečně jednou). Překvapují mě názory, že dítě NEMŮŽE mít hlad. Jak to víte? Řekne vám: Maminko, já nemám hlad je to jen zvyk? Vždyť je spousta dospělých lidí, co v noci jí (znám z okolí). Já se taky kolikrát vzbudím a mám hlad, ale jíst nejdu, protože si řeknu, že ne. Ale kolikrát je ten hlad fakt velký.
Někdo napíše, že dítě od 6 měsíců v noci nemůže mít hlad a je to jen zvyk, tak se toho všichni chytnou a je to pravda. S trochou nadsázky, včera mělo dítě 5 měsíců a 29 dní a mělo v noci hlad, tak je to v pořádku, dám mu mléko. Ale dnes už má přesně 6 měsíců, tak hlad mít nemůže, a proto mléko nedostane...
Syn je teda velice hubený, má cca 9kg a celý den je v pohybu a tomu jídlu přes den nedá, tak mu to mléko v noci dám. Mám výpočet jeho kalorického příjmu od nutriční terapeutky (která mimochodem s nočním mlékem také nesouhlasí), že mu mléko dělá více než polovinu jeho kalorického příjmu. Přece mu ho nevezmu?
Já souhlasím s @kubaka a @soanpe a jím podobných 😉
Ahojky máme stejný problém.Náš syn dva a čtvrt se v noci stále budí na mléko.Jednou určitě a někdy dvakrát. Pořád ho přemlouvám,ale tomu jeho,,MAMINEČKO PROSÍM MLÍČÍNKO,,a jeho pláči neumíme s manželem říct ne😔a budeme ho dávat dokud sám nepřestane.
Peti, tady asi nepomůže nic jiného, než prostě nedat a vytrvat.Já teda nejsem zastáncem nechat dítě vybrečet, ale v tomto věku už nic jiného nepomůže. On už ví, že když bude dlouho ječet, tak Sunar dostane. Asi bych se s ním moc nevybavovala, jen stručně říct, aby spinkal, že v noci se mlíčko nepije. Přeju hodně pevné nervy.